Застреляха мечка, избягала от зоопарка в Айтос

150-килограмовото животно е било опасно за хората
Обновена: 2 юли 2011 22:47 | 2 юли 2011 18:29, Елка Василева
226
Застреляха мечка, избягала от зоопарка в Айтос
Снимка: Архив Булфото

150-килограмова мечка, избягала от зоопарка в Айтос, е била отстреляна днес, след като са били изчерпани всички възможности животното да бъде хванато живо, съобщиха от община Айтос.

Мечката е избягала от клетката си на 1 юли около 19 часа. Създаден е бил кризисен щаб за залавянето й, в който участваха кметът на община Айтос и началниците на РПУ Айтос и Зоопарк – Айтос.

В 11,30 часа на 2 юли 2011 г. мечката беше отстреляна след като бяха изчерпани всички възможности да бъде заловена жива. В създадената ситуация това беше единственото възможно решение, заявиха от общината.

От общината съобщиха още, че на 1 юли вечерта, в ресторант „Шатра” се е провеждало празненство на бургаска фирма, на 2 юли – сватба в същия ресторант с участието на над 100 души. Паркът се посещава ежедневно от над 1500 души. В момента в близост до парка се провежда и черешобер, в който участват над 100 работници, а около язовира в парка има десетки рибари.

Кризисният щаб е предприел всички необходими действия, за да бъде уловена мечката жива. Безуспешни обаче са се оказали опитите животното да бъде упоено. Предвид опасността районът е бил отцепен, подстъпите към парка са били затворени. В акцията са участвали служители на РУП - Айтос, гражданската защита и екип на гранична полиция, който повече от шест часа издирва животното със специални уреди за нощно виждане. За съжаление животното не е било открито. В акцията за залавянето на мечката са участвали и служители на зоопарка и доброволци.

След повече от 15-часово издирване мечката е започнала да става агресивна в резултат на глада. На няколко места е била поставена храна за примамка, също без резултат. След като са били изчерпани всички възможности за спасяване на живота на мечката, тя е била отстреляна, защото 150-килограмовото животно е представлявало реална опасност за живота за хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: мечкаАйтос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
4
 
21
 
! Отговори
хах преди 12 години
Нещастници. Тука бай ти Гоце се е намесил, сигурно освен вълча кожа му трябва и меча. Хах. Супер сме жалки, тая история само потвърждава нечовешкия ни манталитет. "били изчерпани всички възможности за спасяване на живота на мечката"- пълна глупост.
182
2
 
26
 
! Отговори
До: от Гората преди 12 години
Пич, и ние сме живели на село и ние сме имали или имаме земи, и ние сме се спречквали с мечки/лисици/вълци... Истината е че действително ние сме на тяхна територия. На теб яко ли ще ти е да ти влизат някакви непознати човечета в къщата, да ти бутат и да ти рушат, да те връзват и да те разхождат пред други непознати човечета като някакъв експонат. Аре малко уважение към флората и фауната, тва човеците не сме някви супер привилегировани и гениални като цяло. Ху да фак е кмета да убива мечката. Пф.
181
3
 
33
 
! Отговори
оффф!!! преди 12 години
Така както са я отстреляли с пушка, можеха да й гръмнат една упойка в дупето и да приключат въпроса мирно и тихо. Били им се изчерпали опциите! Страшна простотия е това, цялата история звучи така сякаш въобще не са обмисляли друга опция, освен да я убият. Садисти.
180
4
 
23
 
! Отговори
Charlie преди 12 години
мръсни ***..как искам да ги застрелям тях. Горкото животно! Как така това е била единствената останала опция? Не е възможно
179
3
 
24
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 12 години
" Създаден е бил кризисен щаб за залавянето й, в който участваха кметът на община Айтос и началниците на РПУ Айтос и Зоопарк Айтос"ВСЕ УМНИ ХОРА!!!!!!!ПРЕСТЪПНИ ХОРА!!!!!
178
2
 
26
 
! Отговори
людмил преди 12 години
Тея ***-персонала на Зоологическата ,за упоиващи стрелички не са ли чували?Явно някой е искал меча кожа пред камината си,като се е бръкнал доста дълбоков джоба си,и съответно пазача и кмета са си свършили работата!Това са ***,коршум за тях!
177
3
 
23
 
! Отговори
Алекс Ф. преди 12 години
АРЕ ГЛУПОСТИ... МОЖАХА ДА ГО УБИЯТ, НЕ МОЖАХА ДА ГО ОТСТРЕЛЯТ С УПОИВАЩА СТРЛИЧКА ИЛИ КА СЕ КАКЗВА ТАМ.... НО ... КУРШУМА Е ПО-ЕВТИН, А , ... И МНОГО ВАЖНО, НЯКАКВА СИ МЕЧКА! ЕМИ МНОГО ВАЖНО, .... И ПО ТОВА СЕ РАЗЛИЧАВАМЕ ОТ БЕЛИТЕ ДУРЖАВИ!!! КОМЕНТАРА МИ Е ЗАЩОТО НЕ ВЯРВАМ, ЧЕ ВСИЧКИ МЕТОДИ СА БИЛИ ИЗЧЕРПАНИ!!! УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ЦЕЛТА ИМ Е БИЛА ДА Я ОТКРИЯТ И УБИЯТ, А НЕ ДА Я ЗАЛОВАТ!!!!! ЖАЛКА РАБОТА..
176
2
 
9
 
! Отговори
drun, drun преди 12 години
MOGAT DA UPOYAT Misho BIRATA, ME4Kata,NE? ADE BE NIE TUKA 7UFNALI MRULY LI SME,,,
175
4
 
25
 
! Отговори
mm преди 12 години
Абе то и аз смятам че кмета на Айтос е особено опасен за местните жители и са се изчерпали всякакви законни методи чрез които може да бъде разкаран. Ама не съм тръгнал с пушката да го острелвам....бати дебилската селска страна която сме си създали и *** които си избираме за управляващи. Вече дори не ме е яд, повече ми е безразлично. Мечката поне се е отървала бързо.
174
1
 
19
 
! Отговори
всички сме от село преди 12 години
Как бяга мечка от зоопарка бе ? Къде са спали тия хора ?
173
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само че си в голяма грешка, не са мечките на твоята земя а ти си на тяхната!
172
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
типично по нашенски - кризисен щаб 100 човека и най-накрая горкото животно е убито.
171
28
 
7
 
! Отговори
от Гората преди 12 години
Обаче голям кеф ми правите! Най-малко 90% от коментарите под статията са писани от хора дето са израстнали на асфалта и работят на бюро в офис. Обаче са много големи капацитети по отношение на мечките... Аз имам 134 декара гора и 28 декара пасища, най-малко 7 мечки живеят на моята земя! Толкова пъти сме се срещали, че вече сме си омръзнали!!! Според мен хората са постъпили правилно- като не може с ДОБРО, тогава с ДЪРВО!!! Който пък не е съгласен- да го ядат Мечките!!!
170
6
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
samo drugarq parbanov q e otstrelql goce
169
14
 
3
 
! Отговори
родопчанин преди 12 години
Нека дойдат в родопите да си хванат друга,че при нас и бе това са много.
168
2
 
36
 
! Отговори
еххх преди 12 години
кого заблуждават? не можели да упоят мечката...ами да ги уволнят тогава щом не могат значи не стават за тая работа :) просто на някои му е трябвала кожа от 150 кг. мечка на стената за трофей...дали не са викнали Гоце да я отстреля ? :)
167
1
 
17
 
! Отговори
posetitel преди 12 години
Условията в този зоопарк са ужасни, трябва да се закрие. Знаете ли как живеят мечките затворени в една бетонна дупка. Има и една пантера затворена в 2 квадрата клетка.
166
1
 
5
 
! Отговори
ak47 преди 12 години
selskata lovna drujinka si napraila kefa ,koga pak 6e garmqt me4ka ..
165
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от статията не става ясно кой е бизнесмена,който си е отстрелял мечката!
164
13
 
10
 
! Отговори
SFF преди 12 години
Да застрелят и 9800 песа в София, които са също опасни за хората и ще има много икономии от заплати за разни *** като Екоравновесие, Зоомилосърдие, 4 въшки, 8 *** и други чиновници по общини и министерства