"Похитителят" бил пиян, задявал девойки в буса

Шофьорът и 26-годишно момиче с награда за смело поведение
Обновена: 5 юли 2011 16:17 | 5 юли 2011 16:15,
72
"Похитителят" бил пиян, задявал девойки в буса
Автобусът, в който се е разиграла неприятната случка. Снимка: Dnes.bg

Мъжът, който извади газов пистолет в автобус, пътуващ от Слънчев Бряг до Бургас, не е заплашвал никого и не е правил опит да взема заложници, уточниха от полицията в морския град.

Униформените определиха действията му като пиянски хулигански акт.

От фирмата превозвач "Минибус експрес“ уточняват, че 46-годишният русенец не е проявил никаква агресия при качването си в автобуса. Той е бил спокоен през половината време от пътуването.

"След Каблешково, когато са слезли някои от пътниците и в автобуса са останали около 40 души, е станала лека суматоха. Пътникът е започнал да говори и да закача някакви момичета. Тогава чак кондукторката е разбрала, че е пиян.

Изведнъж мъжът извадил оръжие и започнал да го размахва. Макар че не е заплашил никого конкретно, пътниците доста са се уплашили.

От задната част на автобуса той е тръгнал напред към шофьора, но не е стигнал до него“, обясни Стоил Панев, управител на фирмата "Минибус експрес".

По думите му до по-сериозни последици не се е стигнало благодарение на адекватната реакция на шофьора – 61-годишния Георги Чакалов, който дал инструкции на една от пътничките да се обади незабелязано в полицията.

Още по темата
"Шофьорите имат инструктаж какво трябва да направят в подобни случаи. Не трябва да влизат в конфликт с похитителите. Задължително е да говорят тихо и спокойно, да не правят резки движения и в никакъв случай да не спират автобуса“, уточни Панев.

Герой в напрегнатата ситуация станала и 26-годишната Ваня Янкова от бургаския квартал „Горно Езерово“, която реагирала хладнокръвно и се обадила на спешния номер 112.

През цялото време от началото на инцидента до спирането на автобуса от полицията момичето е предавало информация по телефона на органите на реда.

"Кондукторката нямаше телефон и затова, без да се замислям, аз се обадих на 112", разказва самата Ваня.

Разговорът продължил близо 20 мин. През това време момичето се опитвало да не се издава, че говори с полицията.

"Продиктувах номера на автобуса, обясних какъв цвят е, давах информация как са пътниците. През цялото време се бях съсредоточила и не мислех за страха. Не се обърнах и да видя похитителя. Притесних се едва след като полицията спря автобуса и видях мъжа проснат на земята", сподели още момичето.

Полицията в Бургас реши да награди Ваня Янкова за смелата постъпка. Момичето ще получи от фирмата превозвач и безплатна карта по линията Бургас – Слънчев бряг.

Шофьорът на отвлечения автобус също ще получи награда от ръководството на автобусната фирма, поясниха оттам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари