Я запей, мама, като Емануела, Габриела, Андреа...

Майки кръщават децата си на певици и герои от турски сериали
Обновена: 12 юли 2011 16:11 | 12 юли 2011 16:11,
118
Я запей, мама, като Емануела, Габриела, Андреа...
Снимка: Булфото

Емануела, Габриела и Андреа са най-предпочитаните имена, които хасковските майки дават на новородените си момичета, съобщи началникът на АГ отделението към Многопрофилната болница за активно лечение в областния град д-р Стефка Христова.

Според статистиката се запазва тенденцията от няколко години насам нашенките да кръщават дъщерите си на фолкпевици. Въпреки това не липсват и традиционните български имена като Димитър, Иван, Георги, Мария, Мила и Яна.

"Българките продължават да спазват традицията да кръщават децата си на баби и дядовци, но вземат само първата буква от имената им", поясни д-р Христова.

Жените от турски произход обаче не робуват на тази традиция. За тях е важно името на детето да е модерно.

Затова първенството държат героите от турските сериали. Статистиката сочи, че 30 от всеки 100 проплакали бебета в хасковското АГО се казват Мерт, Мелиса Умут, Аслъ, Еда, Бурчин, Бату. Масово майки кръщават децата си Инджи и Ферхунде.

Най-предпочитаното име от ромските семейства си остава Исус.

От началото на годината в хасковското АГ отделение са проплакали 523 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди т.н "именник" колко майки наричаха децата се Изаура :).Знам една дето го кръсти Арабела, от някакво филмче. Но върхът е Йордечка - на двете баби - Йорданка и Дечка. Но фонетично много се доближава до Юрдечка /патица/. Колко ли подигравки е отнесло детето в училище.
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имена като Габриела,Андрея и Емануела същесвуват преди да се появят ''певиците'' на хоризонта.
108
1
 
10
 
! Отговори
Сиана преди 12 години
Простите хора са си прости.Затова във Франция има закон-всяко деде родено в страната да има задържително първо име френко,традиционно ,а следващите му имена са по избор на родителите и във съответствие със народността или етноса.Като порасне то само избира с кое име да се представя в обществото.
107
1
 
8
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
мусайбе ли ве ?!? хааааааахахахахахааха
106
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гнусна неграмотна ***!
105
1
 
9
 
! Отговори
mommo преди 12 години
И ни върни Фреди и Дио - амин!
104
0
 
48
 
! Отговори
Моята Молитва преди 12 години
Господи, прибери си вересиите...турските сериали и попфолка! Амин!
103
3
 
30
 
! Отговори
майка преди 12 години
Само прости хора кръщават децата си с "модерни" имена. Модата минава и заминава а името човек си го носи до гроб. И аз поздравявам българите които избират за най-милото си хубави български имена, а такива наистина има.За мен като българка ще е обидно да наричам детето ми с чуждоезично име, все едно го изтръгвам от корена му.
102
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ме интересуват имената,интересува ме,че намалява населението,правителството зароби народа
101
0
 
14
 
! Отговори
ПАРДОН преди 12 години
А колко хиляди жители е Хасково? А като се има на предвид,че същата болница обслужва пациентите и от околните села за 190 дена 523 бебета, от сто хиляди народ 523 бебета.Нямам думи.Жалко за тази прекрасна страна..Онези които висят по форумите,не работят, не създават семейства, не раждат деца но се пъчат,че обичат България трябва да се засрамят след тези факти.Псевдо патриоти, тази страна от най-големия си душманин не е теглел колкото от псевдо патриотите- те и народа избиват в името на родината
100
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ами нормално - не може всички женски бебета, нацвъкани от туркини и *** да се казват Айше...
99
0
 
7
 
! Отговори
до uliana преди 12 години
Да ти е живо и здраво бебчето, да порастне сред любов и ласки от мама,тати и всичкичката рода, да сте живи и здрави и вие цялото семейство та да му се нарадвате и подкрепяте. Хубав пример си посочила- хубав за Х О Р А, там където чевек е с ГЛАВНА БУКВА. Дано и нашите жалки и гладни лемпени които се правят на неофашисти илш се стараят да приличат на тях чуят казаното от тебе. А ИМЕННО, ЧЕ ЗА ДА ОБИЧА ЧОВЕК РОДИНАТА СИ БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ОБЕЗАТЕЛНО ДА СЕ КАЗВА ИВАН, ДРАГАН..-ЛЮБОВТА Е В СЪРЦЕТО..
98
2
 
2
 
! Отговори
ahah преди 12 години
Не се е....те с Доротеа, щото тя тва чака, най -мразим да видим как някой умник пак е ревнал за внимание,смисъл от троленето ви нямаааааа,пък вие си се кефете с другите мозъци на кой сте образували нерви и кой сайт сте ***, не е продуктивно ама пък колко е яко че само вие го можете ..... или пък не е, а?
97
3
 
31
 
! Отговори
Vasilev преди 12 години
Не, не, не... Народът изтрещя тотално. Хора с две висши не могат да пишат, *** народ си кръщават децата с псевдоними на фолк ку*ви, днес в един магазин хора щяха да се избият за дини, защото бяха по 9 ст... От учителите трябва да почне реформата и след 10-15 години може и да се появи светлина в тунела. Ах колко се моля фолк културата да умре така, както се появи.
96
0
 
10
 
! Отговори
Грамотен преди 12 години
Ах Доротея, Доротея, жалко, че по време на двете ти виШи не успя да се научиш да пишеш!
95
0
 
16
 
! Отговори
uliana преди 12 години
jiveqvav Franciq sinat mi se rodi tuk kazva se Boyan na ba6ta mi e krsten i kogato rodninite razbraha mi kazaha a kak taka Boyan za6to ne e s frensko ime:((((
94
2
 
1
 
! Отговори
Митко преди 12 години
До имената българскиИ кои от тези имена са български?
93
2
 
5
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Against stupidity the gods themselves struggle in vain
92
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
исус ферхунде габриелова..ето така трябва да е комбинацията!!! направо да се чудиш как да му викаш....хахаха...една позната от попово разказваше за ученичката мусайбе, и на родителската среща даскаът зевзек казал на родителите - на ваш'то мусаебе хич не му се чете :)
91
0
 
5
 
! Отговори
до 92 преди 12 години
То крушата не пада по-далече от дървото, така че недей да ги съжаляваш чак толкова много.