Я запей, мама, като Емануела, Габриела, Андреа...

Майки кръщават децата си на певици и герои от турски сериали
Обновена: 12 юли 2011 16:11 | 12 юли 2011 16:11,
118
Я запей, мама, като Емануела, Габриела, Андреа...
Снимка: Булфото

Емануела, Габриела и Андреа са най-предпочитаните имена, които хасковските майки дават на новородените си момичета, съобщи началникът на АГ отделението към Многопрофилната болница за активно лечение в областния град д-р Стефка Христова.

Според статистиката се запазва тенденцията от няколко години насам нашенките да кръщават дъщерите си на фолкпевици. Въпреки това не липсват и традиционните български имена като Димитър, Иван, Георги, Мария, Мила и Яна.

"Българките продължават да спазват традицията да кръщават децата си на баби и дядовци, но вземат само първата буква от имената им", поясни д-р Христова.

Жените от турски произход обаче не робуват на тази традиция. За тях е важно името на детето да е модерно.

Затова първенството държат героите от турските сериали. Статистиката сочи, че 30 от всеки 100 проплакали бебета в хасковското АГО се казват Мерт, Мелиса Умут, Аслъ, Еда, Бурчин, Бату. Масово майки кръщават децата си Инджи и Ферхунде.

Най-предпочитаното име от ромските семейства си остава Исус.

От началото на годината в хасковското АГ отделение са проплакали 523 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
6
 
! Отговори
От Бурса преди 12 години
Трябва да има някаква забрана за определи имена от конституцията, примерно в Турция е забранено Ататюрк, за България незнам за Левски дали е забранено също но изчанчените трябва да се забранят
49
1
 
13
 
! Отговори
лулу преди 12 години
абе всеки да си кръщава издънката както пожелае, то си е негова работа, само после да не реве, че го дискриминирали и наричали ***. По делата ще ги познаете. Мен друго ме впечатли искали имената да са модерни?? Те имат ли представа колко се задържа една мода и колко е средната продължителност на човешкия живот? Ако Махмуд сега е вървежен, силно се надявам до три (МАКС!) години да е демоде. Ако пък не отшуми сериалната и фолк простотия, то тогава : а) ще дойдат нови лица с нови имена, та те пристигат всекидневно на централна гара от село. кой ти чака 3 години преди да скочи в шоубизнеса. и б) ако продължаваме да изтъпяваме толкова като народ, то имената ще са ни последна грижа... и без това ще сме мъртви.
48
0
 
10
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
СРАМ, СРАМ и ПАК СРАМ!
47
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** масово се потурчва.Да им е честито на ***, ама да приберат в Турция всички с турските имена!
46
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е заслуга на ибрикчийските телевизии : Босфор ТВ (БТВ), Нова, чужди телевизии, които провеждат НОВОТО ПОТУРЧВАНЕ!
45
4
 
14
 
! Отговори
Bashta преди 12 години
"Не знам" се пише разделно за разлика от "неграмотен", пред "ама" и "в който" се слага запетая, "Господ" се пише с главна буква, с която обикновено започват и изреченията при средно грамотните хора...
44
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре Габриела и Андреа, отколкото Есмералда!
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
селяци и *** колкото искаш
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре ве, къв е проблема с Емануела, Габриела и Андреа? Познавам жена на име Габриела и тя не слуша чалга... Може да са малко по-известни покрай тъпите певици, но като цяло имената не са лоши.
41
2
 
20
 
! Отговори
до Елена/щерка ми/ преди 12 години
Я не пей, мама, като Емануела, Габриела, Андреа.....че ми е лошо...
40
0
 
16
 
! Отговори
ева преди 12 години
А после се смейте на Бекъм за имената....Друго си е в кварталната градинка да се чуят подвикванията на някоя майка - Кейти, Джониииии
39
0
 
10
 
! Отговори
До Bashta преди 12 години
Не само си го помислих, а е 99л9% възможно измежду слушаштите чалга, а те са ОГРОМНА маса от пийпъл...народ де...Щом има ***, Гардеробка, Пютенка ...няма да ми стигне полето - що не и Конделия - я виж ка звучи помпозно !!!!
38
0
 
7
 
! Отговори
anonimens преди 12 години
33:абе майтап ,майтап ама сигурно има такива горди джипсита,освен това и кондьото е и сводник-мечтаната кариера на всеки ***!
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С такова име не ми трябва време за да разбера мозъчния грамаж на индивида кръстил детето си !!!!
36
2
 
4
 
! Отговори
anonimens преди 12 години
абе тоя 11 сигурно се ..бава всичките му приятели му завиждали аааахахахахахха да пази господ и да варди..!иначе повечето българи не харесват *** ама по дискотеките нямат търпение да пуснат МИЛИОНЕРЧЕ-момента в който аз излизам с 300!това не безпринципност ами незнам как да му кажа
35
2
 
4
 
! Отговори
отчаян гербераст преди 12 години
Оставка за Бойко, че допусна това!
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с чалга имената е преувеличено.Габриела винаги е било често срещано име и обикновено момиченцето е кръстено на Георги.А факт е,че всички хубави женски имена са "изхабени" от простите чалгаджийки,аз самата се чудех как да си кръсят детето,ако се беше родило момиченце.Преди години си бях харесала старото българско име Димана,обаче се появи такава чалгарка (естествено).И добре,че имам момченце :)
33
1
 
22
 
! Отговори
Bashta преди 12 години
Поздрав за всички, които нямат чувство за хумор! Сериозно ли си помислихте, че някой би си кръстил детето Конделия?
32
7
 
12
 
! Отговори
qeqe преди 12 години
Никол е името за жена. нежно и секси. :D
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сетих се за онзи скеч на клуб НЛО, където майката и бащата спореха в общината, детето как да се казва : Освалдо Риос или Роналдо.... :-D Тогава се наложи чиновника да му избере име....