Счетоводителите и съдебните изпълнители – агенти на ДАНС

Парламентът ги задължи да докладват при съмнителни сделки
Обновена: 13 юли 2011 16:40 | 13 юли 2011 16:40,
37
Счетоводителите и съдебните изпълнители – агенти на ДАНС
Спецчастите взривяват съмнителен куфар във Варна. Снимка: Булфото

Парламентът задължи счетоводители и съдебни изпълнители да докладват на ДАНС за опити или извършване на съмнителна операция или сделка за финансиране на тероризъм.

Това стана с приетите на второто четене на промени в Закона за мерките срещу финансирането на тероризма.

Те ще докладват на дирекция "Финансово разузнаване" на Държавната агенция "Национална сигурност" и при подозрение, че дадени средства са свързани или са използвани от терористи.

Депутатите приеха и определение за „финансиране на тероризма“ – „прякото или косвеното, незаконното и умишленото предоставяне и/или събиране на парични средства, финансови активи или друго имущество и/или предоставянето на финансови услуги с намерението те да бъдат използвани или със съзнанието, че те ще бъдат използвани – изцяло или частично, за извършване на тероризъм по смисъла на Наказателния кодекс“.

Депутатите задължиха ръководителите на МВР, ДАНС, Министерството на финансите и Върховната касационна прокуратура да приемат съвместна инструкция за прилагането на закона.

За терористични дейности или финансирането им следят и кредитните и финансовите институции, обменните бюра, застрахователите, инвестиционните посредници, брокерите на имоти, нотариусите, данъчните, митничарите и търговците на едро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
rumen221 от НФБ преди 12 години
извинявам се за грешките но клавиатурата ми е стара с изтрити букви..Имаш моите поздравления1 Специално за техникумите и професионалното образование имаме съвпадащи виждания!Завършил 11клас а няма никаква реализация пред него!хем учен хем не доучен и не подготвен за живота!Днешните искат да правят висшисти за по 3г.както ставаха висшисти рабфаковците,Ще изнасяме доктори на килограм--може и пожарникари..
36
1
 
8
 
! Отговори
Ник преди 12 години
Какво се получава? Закон ще задължава счетоводителите да доносничат.Ще минат 10-на години и хоп, ще им вадим досиетата, ще лаем срещу тях, няма да ги назначаваме за дипломати, няма да са депутати...Ще ги мразим.+
35
0
 
1
 
! Отговори
до rumen221 от НФБ преди 12 години
добре написано и смислено поздлавления!Нао-накроя нещо да се предлага а не само да се плюе1Нико сиго има дибот и по твоите предожения
34
0
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
33-ти,- Не го приемой лично..., но видяхме "професионалистите", докъде докараха образованието...- Децата ни са най-неграмотни в Европа... и завършват средно образование без професия и напълно безполезни за себе си и обществото... Четиригодишното ни средно професионално образование, беше обект на всеобща завист и тъкмо затова "българските професионалисти" услужливо го ликвидираха!!!- Очевидно и плакатното писане не ти е ясно..., но вие "професионалистите" толкова си можете...
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румене, съгласен съм с теб, като изключим писанието ти за образованието. Другото са все положителни, макар и напълно недостатъчни мерки. Но не вземай отношение към образованието - няма да коментирам правописа ти, но само от смисъла на едното изречение за образованието става ясно, че не разбираш нищо от тази система, която се доведе до крах именно от "вещите" идеи на неразбиращите я.
32
0
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Националния ни интерес е Материално и духовно благоденствие на Българската нация- ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърни министри или да се прави на Президент!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, при лихви 4-5%... 2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара само за физически лица български граждани, всички селскостопански плащания да са за Собствениците на земя и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с вноска в Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досиета;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми гимназийте, са доказана загуба на време;- В Регионалната политика шесттте Социално икономически зони, да се трансформират в Области и държавни поръчки за вишисти, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шестте Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Сафийския, Специализирани и Областните Технологични Университети.Всичко останало е Пустословие и Нищоправене... от Парламент, Президент и Правителство- Народе!!!!...
31
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
тате спа с мама но с пари...не плаща данък мама!Къде е ДАПС в случая? защо мълчи по въпроса за износа на ***? Ще създаваме общество от тимурчета с герберски връзки! Павел Морозов е на почет и днес!
30
0
 
4
 
! Отговори
МДАААА преди 12 години
И какво има общо всичко с това тоя куфар
29
0
 
11
 
! Отговори
Див Дивак преди 12 години
Много мие приятно, че имам възможността да изразя огромното си възмущение от поредната супер глупост на Геберите. Тези са едни не реализирани комунисти, които под прикритието за сигурност и ред , ни нахлузват по леко робския нашийник.Като се вземе в предвид скапаната им кадрова политика , която всъщност наподобява шуро- баджанашката от преди 20 години и се види , че нямат никакво понятие от управление Не ги щем тези, нои другитеса същите маскари!
28
0
 
4
 
! Отговори
Екатерина Бончева преди 12 години
Тази хубавица от ( Е. Бончева) от Комисията по досиетата като нищо ще обяви имената и ЕГНТ-та на всички сътрудничили на ДАНС и МВР. Даже ще ги нарече доносници. Некадърницата вече четири години се прехранва с думата "доносник". Българската държава не може да гарантира сигурността на хората които работят за нея. Счетоводителите и съдебните изпълнители да не се захващат с тази работа.
27
1
 
7
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Това ми напомня за комунистическото време, как комунистите предаваха на власта техните ,роднити, родители и приятели фашисти! Абе тия от ГЕРБ с техното менте закони все повече ни връщат към дербите на комунизма и все по-мрачна изглежда картинката!а понятието тероризъм може да се тълкува много свободно. Който не е с ГЕРБ е терорист и готово!
26
0
 
7
 
! Отговори
пю преди 12 години
Всъщност, преди да създадете такива правилници и закони е най-добре да се дефинира максимално изчерпателно, понятието +терорист" Защото това можие да включва и вноса на некачественни стоки - това смазва нашата продукция и купуваме безполезни неща за нас, лесно се износват. Ако аз определя понятието бая нелегални вносители ще намразят и бабла ми и ще я пцуват. Като прибавим и износа на порститутки от нашите момичета то сме си направо подложени на тероризъм и отвътре и отвън? Какво ли е "терорист"
25
1
 
4
 
! Отговори
пю за 24 преди 12 години
Грешиш. Първите разузнавачи са работели на идеологически принцип, заради идеята. Естественно е, че са вземали и заплати, но то без пари в тоя свят не се живее в обществото. Но не са го правили за пари и са били много опитни и силни в тия неща. Провалени са много агенти главно на предателството на вътрешни техни колеги и то за пари. Вярата в човека го движи, а парите са средство.
24
0
 
10
 
! Отговори
ДА , БЕ..... преди 12 години
АГЕНТИ---"НА ДОБРА ВОЛЯ"......ЗА ТЪРЖЕСТВОТО НА "ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ***"...ХА,ХА,ХАААА.....!АГЕНТУРА СЕ ПРАВИ С ПАРИ ,БЕ .....*** СМОТАНИ ...!КОЙ ЩЕ ТИ РАБОТИ ....."ЗА ДУПЕ.... И ЗА СЛАВА"??????!!!!!!С МНОГО ...АМА МНОГО ПАРИ!И ТОВА СИ Е ...ВИД БИЗНЕС И ...ПРОФЕСИЯ!
23
0
 
4
 
! Отговори
уфффф преди 12 години
а после Държавана сигурност объркала БГ....бе без нея неможем, ама 1ак в такъв вид......ама тия счетоводители да докладват за 22 години давност бе.....*** тогава ша го призная този закон....
22
1
 
13
 
! Отговори
Пишете доноси преди 12 години
Гласуването за т.н. "герб" е "финансиране на тероризма!". Пишете доноси! Отмъстете си!
21
1
 
9
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
И после хорицата ще останат без работа,сигурност, шанс за развитие. Също като служителите на ДС. Та нали знаем пределно ясно, че 90% са работили за България съвестно и добронамерено. Всички обаче попаднаха в графата доносници, заради останалите 10%.Сега със закон се е...а майката на други незнайно колко %, за да бъдат оплюти "утре" от следващите управляващи и обявени за врагове народни. "Нема такава държава" пее един шоумен.
20
4
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Колега и аз оставам с това впечатление. Сигурност е имало амнистия
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 14 - Ами ГЕРБ лъжат за всичко, това трябва да стане ясно дори и на слепите и глухи поддръжници на тази клика! Те изпапаха резервите, с тях строят, а от Европа ще им покажат среден пръст за строежите! Хем няма да имаме здравеопазване, образование, абе нямаме и един лев вече от милиардите от "предишните крадци", както ги наричат, хем и глоби ще плащаме ама откъде - познайте от първия път! Ако спечелят изборите тежко ни и горко - ще вдигнат всичко - и осиг.вноски, и данъци,и такси и т.н. Оставка
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе само стреснати престъпници ли коментират тук?