"Лукойл Нефтохим" и "Росенец" възобновяват работа

След заповед на Танов вносът на петрол и експортът на горива са възстановени
Обновена: 2 авг 2011 18:21 | 2 авг 2011 18:16,
101
"Лукойл Нефтохим" и "Росенец" възобновяват работа
Снимка: Булфото

В "Лукойл Нефтохим Бургас" поетапно се възстановява нормалният технологичен режим на инсталациите.

Експедицията на горива също е възобновена, съобщиха от компанията.

Митническите пломби по съоръженията в комбината и на нефтеното пристанище „Росенец“, които бяха поставени след отнемането на лиценза на предприятието, са премахнати.

Това е станало след заповед на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, който се е съобразил с решението на Административния съд в София.

Още по темата

Така вече е възстановен вносът на петрол и експедиция на горива, обясняват от компанията.

Вчера Административен съд - София, спря предварителното изпълнение на решенията на шефа на Агенция „Митници”, с които лицензът за управление на данъчен склад на „Лукойл Нефтохим” и нефтеното пристанище „Росенец“ беше отнет.

Магистратите са преценили, че спирането на производството на горива ще причини на „Лукойл” значителна или трудно поправима вреда и е по-добре, докато компанията води дела с митниците, да разполага с лиценз.

Повлияло е и обстоятелството, че за „Холдинг БДЖ” ЕАД и „Столичен транспорт” ЕАД „Лукойл“ е основен доставчик на дизелово гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
5
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 12 години
Съдът да отмени държавата и да я обяви за нищожна и да заживеем във феодално общество, каквото сме всъщност!
36
3
 
8
 
! Отговори
uha преди 12 години
да ни е честита хУмната постъпка на мутра и компания.натриха им носа или им напълниха джобчетата още повече.затова си мълчи др Вожд и клепа уморен след поредното рязане на ленти.Евала-нали шеф на САС е наш човек
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи цирка вече се успокоява:) Цените са по-високи и всички са доволни - Лукойл печели повече, а Боцко печели пък повече ДДС от това:) Да го духат потребителите:))
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 34Глупако, Ромпетрол ВНАСЯ ИЗЦЯЛО ГОРИВОТО СИ ОТ РУМЪНИЯ! НЕ ПОЛЗВА РУСКИ МАФИОТСКИ СХЕМИ ДА ЛЪЖЕ БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24 - Аз пък зареждам където ми е по-евтино:)
32
4
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
РомПетрол зареждат с едно танкерче през Русе, единствената им база там е голяма колкото единият от резервоарите на ЛукОилската база която се намира срещу тях. Доста често се виждат и ром-петролски цистерни да пълнят от ЛукОил, та ти си мисли че зареждаш от РомПетрол :))))
31
0
 
5
 
! Отговори
Даола преди 12 години
"никакъв " и " дайте"Искам да кажа, че за да се спазвят правилата в една държава, това трябва да започне от най-горе стоящите. Освен това правилата трябва да се съобразяват с много фактори. И освен това дейстдвия от днес за вчера не струват - няма нужда от дълги изчаквания, а от постоянен контрол. И преди България беше известна с кампанийността - после всяко чудо за три дни. Сега отново същото.
30
3
 
3
 
! Отговори
избирател преди 12 години
Мноо съм доволен от представление, сега обаче е лято и за да гласувам на есен се иска повече!!! Къде са чалга концертите и кебапчетата? Искам Ивана да ми пее и кандидатите на партиите да ми раздават кебапи, че поне веднъж управниците да мислят за мен, освен когато събират данъци.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 27Пазителите на закона постановиха че нарушителят може да работи до обявяване на наказанието за нарушаване на закона - което ще стане на 31ви август! Никой никъде не е казал че ЛукОил са невинни =================Аха още един месец кражби от руската мафия и лакеите им от бесепе... предизборно, да напълним черните касички!
28
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
I az zarevdam ot Rompetrol !!!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има един хубав лаф на ,,другаря,,Пьрванов-- не казваи ХОП преди да си скочил !!!
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 16- Пазителите на закона постановиха че нарушителят може да работи до обявяване на наказанието за нарушаване на закона - което ще стане на 31ви август! Никой никъде не е казал че ЛукОил са невинни
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така, така... прибра се значи шефът(Златев) след почивката, опъна ушите на всички, включително и на Тиквата, който е като *** и от два дни го няма никакъв... и всичко си е по старому... хляб няма, затова малко зрелища за народа... пък и нали трябва малко да се отклони вниманието от издънките Цвъцко и Трайков...
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ура...ще има керосин за самолета с който ще се махна от това блато...
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз зареждам на Ромпетрол! Руските мафиози и бензиностанциите им ги заобикалям като дявол тамян!
22
2
 
8
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Следва отнемане на лиценза на хлебопроизводителите - накакъв хляб !Ха-ха-ха - страшно мъдри управници и техните Тановци.Хайде, поне пред изборите го дайде по-сериозно.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не обжалват съдебното решение, значи е предварително режисиран цирк.
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са крали,това е ясно,но ГЕРБ си мислят,че НАРОДА е толкова ***. и не разбират дребните им игрички с Лукойл....но и за да крадеш се иска акъл....а вие нямате,и за това дразните толкова много...
19
2
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
То хубаво ще си даваме парите на румънците, ама се пита кой ще дава 10% от приходите на НЕК, Булгаргаз, кой ще внася 1,8 милиона на месец в НОИ, кой ще даде работа на 3-4 хиляди човека. Ако мамалигите направят поне 75% от това - да заповядат...
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И накрая какво стана? Много шум за нищо. Цените на горивата ще останат същите, монопола същият като преди ще е, ама се пак се спретна едно представление. Но какво ли пък сме очаквали то " Гарван гарвану око не вади", че как Бойко да извади на аверите си по карти очите.