Питбул нападна 10-годишно момче от Хасково

Детето е прието в болница, има 12 шева на крака
Обновена: 5 авг 2011 18:30 | 5 авг 2011 18:23,
89
Питбул нападна 10-годишно момче от Хасково
Снимка: Булфото

10-годишно момче от Хасково е с 12 шева на крака, след като бе нахапано от куче. Инцидентът станал на ул. "Градинска" пред хранителен магазин в града.

Свидетели на случката разказаха, че собственикът на кучето дал на момчето да подържи четириногото, докато пазарува. Други деца обаче започнали да дразнят кучето, то се разгневило и захапало 10-годишното дете.

Веднага след инцидента на място е пристигнал екип на Спешна помощ, който откарал детето в Ортопедичното отделение на МБАЛ-Хасково.

От полицията заявиха, че по случая е образувана преписка и собственикът на кучето е установен.

Той живее на ул. "Извор" в Хасково под наем почти от година. Негови съседи обясниха, че почти не се появявал там, много рядко го виждали, а кучето определено не ги притеснявало и не изглеждало агресивно.

Повдигането на обвинение срещу собственика на кучето ще се забави. Причината е, че съдебният лекар д-р Христо Еленски е в отпуск и няма кой да се произнесе дали раната на крака на момчето е средна или тежка телесна повреда.

Веднага след като това стане възможно, случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Tedi преди 12 години
miro,животно което прояви агресия е предразположенона постояно към такава .За прага на търпимост съм напълно съгласна с теб.Работя с животни и ми е напълно ясно какво може и не може да се случи.
87
0
 
1
 
! Отговори
Тотка преди 12 години
Не трябва да има забранени породи, а лиценз за собсвениците на опасни породи. Тоест да минават тестове (в т.ч. психо) преди да им се разреши да притежават опасни животни.
86
1
 
2
 
! Отговори
miro преди 12 години
По закон кучетата задължително тряба да носят намордник,когато са на улицата.Законът е такъв, защото би трбвало да е добре известно,че всяко живо същество си има някакъв праг на тормоза,който може да изтърпи.Децата,които са дразнили кучето са виновни в случая.Ако не са знаели какво може да тане,трябва да бъдат научени.Ако са знаели, тогава роблема е по-голям.Tedi,по правило не е точно така,евтаназията е крайна мярка,за жвотни които не могат да не са агресивни,а с това куче изглеж не е било така
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КУЧЕМРАЗ,къде си приятелю.
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА КУЧЕТО!!!!!!!!!!!! ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ ГО ДРАЗНЯТ АЗ АКО ВИДЯ ТАКЪВ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ Е НА 5 ИЛИ НА 80 БИЯ МУ ШАМАРИТЕ.... ПОЛОВ ЧЛЕН ЗА КУЧЕМРАЗЦИТЕ. ДА ЖИВЕЯТ КУЧЕТАТА!
83
3
 
1
 
! Отговори
Tedi преди 12 години
По правило животно в частност куче проявило агресия към стопаните си или към други хора подлежи на евтаназия, а по закон стопанина няма право да разхожда кучето си без намордник.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за родителите на децата, които са дразнили кучето, ще има ли санкции? И поне 2 часа занимание с тези деца от специализиран персонал, който да им разясни тяхната вина по случая?
81
4
 
6
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Какво е виновно кучето,мойто куче питбул,пускал съм го срещу *** яло ги е ,а в същото време го пускам пред нас да си играе с ДЕЦА невероятно но факт,затова спрете да пишете простотии :) ,не кучето а собственика или детето ако го дразнело е виновен.
80
0
 
9
 
! Отговори
отвратена преди 12 години
За тия които не са в час: Това е естествена реакция при куче което е дразнено, друг е въпроса за стопанина на кучето което не е порода която може да се довери на дете. Кучето не е виновно, виновен е неговия стопанин и трябва да понесе голяма глоба а кучето да бъде подарено на хора които наистина разбират от такива породи и няма да допуснат такива трагедии като с това дете
79
4
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Добре бе, защо точно питбул трябва да отглеждаш? Защо не болонка или кокершпаньол примерно? Или комплексите са много и трябва да се избиват?Да гледаш такъв звяр е също като със БМВ втора- трета употреба все избиване на комплекси.
78
1
 
7
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
ти ли ще ни избиеш бе ***
77
11
 
2
 
! Отговори
ESKOBAR преди 12 години
do mitaka. a kakvo shte kajesh da se izbiqt balgarite i vsichko shte e OK ??????/
76
4
 
2
 
! Отговори
ESKOBAR преди 12 години
do xmmm svirko svirko nedei namesva *** *** takav . ne znaesh kakvo shto i tragnal da mi pishe komentari selqnin
75
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
забранявайте и трепете породите хищници,това е спасението!Иначе ще има още и още изядени деца!Всякакви сладки мурафети,че видите ли,то животното не било виновно,са ала-бала!
74
7
 
5
 
! Отговори
хммм преди 12 години
щом има някой от Хасково има намесен ***, това обеснява всичко
73
1
 
33
 
! Отговори
ПИТ БУЛ ФЕН преди 12 години
3 основни грешки-ПИТ БУЛ със собственик ***-ПИТ БИЛ без намордник-ПИТ БУЛ оставен на деца и то непознати.......резултата НЕ МЕ ИЗНЕНАДВА...за съжаление....
72
3
 
22
 
! Отговори
zar преди 12 години
Абе хора слагайте намордници бе...елементарно е ..!!Много обичам Пит Булите и в последните 15 год. съм отгледал-2 пита.....,,имам и малко дете и знам че пита е голиама отговорност и не триабва да се оставя в ръцете на деца или безотговорни хора....може ли да дадеш на дете заредено оръжие....или да кара кола...резултатите ще бъдат подобни на описания в темата....има толкова много породи кучета,изберете си нещо по малко ефективно като поведение,или НАМОРДНИК и КОНТРОЛ!!!
71
14
 
6
 
! Отговори
DRUGARI... преди 12 години
DRUGARI, DA ZAPRETNEM RUKAVI I IZTROVIM CELATA ZGAN OT PESOVE, NEMA ZNACHENIE DALI SA DOMASHNI ILI NE, DA IM DAVAME DA PIJAT ANTFRIS I...DA SE RADVAME CHE SME OGRANICHILI POPOLACIATA IM PO ISKUSTVEN PAT. PESHO DUNEV
70
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na sobstvenika da mu reznat tashacite!!!!!
69
8
 
6
 
! Отговори
Mitaka преди 12 години
Mi da se izbiqt ku4etata i *** i govoto. Ama ne vse nqkakva psevdo-demokrati i liberali. Ami tova 6te e