Питбул нападна 10-годишно момче от Хасково

Детето е прието в болница, има 12 шева на крака
Обновена: 5 авг 2011 18:30 | 5 авг 2011 18:23,
89
Питбул нападна 10-годишно момче от Хасково
Снимка: Булфото

10-годишно момче от Хасково е с 12 шева на крака, след като бе нахапано от куче. Инцидентът станал на ул. "Градинска" пред хранителен магазин в града.

Свидетели на случката разказаха, че собственикът на кучето дал на момчето да подържи четириногото, докато пазарува. Други деца обаче започнали да дразнят кучето, то се разгневило и захапало 10-годишното дете.

Веднага след инцидента на място е пристигнал екип на Спешна помощ, който откарал детето в Ортопедичното отделение на МБАЛ-Хасково.

От полицията заявиха, че по случая е образувана преписка и собственикът на кучето е установен.

Той живее на ул. "Извор" в Хасково под наем почти от година. Негови съседи обясниха, че почти не се появявал там, много рядко го виждали, а кучето определено не ги притеснявало и не изглеждало агресивно.

Повдигането на обвинение срещу собственика на кучето ще се забави. Причината е, че съдебният лекар д-р Христо Еленски е в отпуск и няма кой да се произнесе дали раната на крака на момчето е средна или тежка телесна повреда.

Веднага след като това стане възможно, случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Собственикът явно е постъпил джентълменски след трагедията-умъртвил е псето.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нелепости безкрай. Как така може да няма кой да се произнесе за травмата? Нормално е да се знае, че човек може да излезе в отпуск и да има кой да го замества по това време. След месец какво може да се установи?
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ааа съдебния леХар бил в отпуска е той да не е само 1 е ?! Аз такава *** бих я разтрелял без да мигне окото жалко за малчугана.
45
2
 
5
 
! Отговори
string преди 12 години
ba si i motivat nedodqlan;d-r Hristo Elenski e v otpusk...4e tova Haskovo samo s edin doktor li e be , pomiqri? edinstveno toi li moze da se proiznese? mi wom toi e v otpusk nazna4ete negov zamestnik. a na tozi s pitbula koi mu dava pravo da angazira 10 godiwno dete i ot ulicata sas darzane na ku4eto dokato toi pazaruval? ot gde nakade? nikoi nqma pravo da spira i zanimava 4uzdi maloletni na ulicata pod nikakv pretekst. v slu4aq da se zaeme prokuraturata direktno. 10 weva na kraka na deteto....
44
6
 
5
 
! Отговори
Ър преди 12 години
Кучкаря се уплашил да не влезе в затвора и убил кучето.
43
5
 
14
 
! Отговори
льольо преди 12 години
Ако не ни трепят по пътя, ще е в болницата. Ако и там оцелеем, ще е от ***...нали ,,уж" имаше закон за собственици на домашни любимци? Ама при нас всичко е на ужким..скоро бях свидетел един собственик как си обучава точно питбулчето. На ограда на военно под. ограда висока, оня съска кучето да скача до върха на оградата. то скача..добре, че не прескочи. От другата страна на оградата- пазач. Човека се отдалечи..какво да направи? Кой по скоро да гърми, собственика или мастията? Бог да ви пази.
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато не бъде нахапано детето на някой големец, мерки няма да се вземат. Тя такава ни е държавата. Един е нищо, а други е по- по- най.
41
7
 
9
 
! Отговори
ЛАНАТаджия преди 12 години
Не жаля ЛАНАТ-а за ***!!!!В квартала е чисто и тихо!!А удоволствието да гледаш *** е невероятно!!
40
14
 
23
 
! Отговори
p преди 12 години
Смърт за кучето и 100 тояги на гол *** публично за собственика! Казах!
39
8
 
11
 
! Отговори
teo преди 12 години
Къде са сега ПЛАТЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТЧЕТА, дето се наакват да пишат за ранени КУЧЕТА ??? Бойко, махни този троянски кон в правителството Попова, която отдавна трябваше да внесе в НС проектозакони за ТЕЗИ КУЧЕШКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ!!! Бойко, махни Попова, докато тя не те е махнала!!!! ОК???
38
13
 
19
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
В Европа не можеш да видиш улични кучета. Това понятие съществува само в Бъгария. Всяко куче има чип, кой е собственика, ако го намерят на улицата не дай си боже да ухапе някой собственика заплаща лечението напълно. Глоба 2000 евро и кучето директно при дядо Господ. Какво е това кучешко общество в България. Гражданите да вземат нещата в свои ръце да се отровят всички песове, без много шум.
37
6
 
20
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
В случаят е виновен собственикът.Аз също имам питбулка и я обожавам.Но никога,никога не съм си позволявала да давам на децата от махалата да я галят отпред по муцуната.Като искат да направят това,я хващям изкъсо,почти до врата й и тогава разрешавам на децата да я галят,но от главата към гърба.Това е безумие. Как ще дадеш куче-звяр на дете и ще имаш вяра,че няма да му стори зло.Кучето питбул е свикнло с миризмата на тези с които живее още от малко.Другите за него не ги приема като близки.
36
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам моето куче.- Антоан дьо Сент Егзюпери
35
7
 
7
 
! Отговори
do 26 преди 12 години
To ima poveche zakoni za zashtita na kuchetata ot kolkoto na horata are begai ot tuka s tvoite jivotni smotani
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Jiveem v dyrjava kydeto kucheto ima poveche prava ot choveka :)))) da ni e chestito GERB :)
33
9
 
25
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Закон за кучетата има, а за децата, ухапани от кучета няма. Жалки кучкари! Вие не сте хуманисти, защото хуманизъм е любов към човека!
32
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България собствениците на доказано агресивни породи нямат никаква култура.Да забранят разните му питбули,добермани и ротвайлери.
31
5
 
9
 
! Отговори
edno kuni до 26 преди 12 години
Но тъй като у скапаната ни държава няма закон, защитаващ хора от кучета, с удоволствие бих те запоанал с няколко, смрадливецо!
30
7
 
13
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Този пес трябва да бъде тричан и собсвеника също
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди само тежки случай на едипов комплекс си купуваха стафордширски териер, но напоследък и обикновени комплексари ги купуват. Обикновено тези кучета имат добър нрав, но винаги бъдете готови за неочаквани реакции! За обучението на такъв пес трябва да се отделя много време и да се чете.