2000 аптеки затварят, ако не се вържат към НАП

Остават им по-малко от 3 седмици, предупредиха от агенцията
Обновена: 9 авг 2011 15:58 | 9 авг 2011 15:58,
53
2000 аптеки затварят, ако не се вържат към НАП
Снимка: архив Булфото

Близо 80% от всички търговци във фармацевтичния бранш вече са свързали касовите си апарати с компютърната система на НАП.

Това стана ясно на среща в приходната агенция с представители на бранша.

Около 2000 аптеки в цялата страна обаче имат по-малко от 3 седмици, за да изпълнят законовото изискване, за да избегнат затварянето им от инспекторите на НАП.

"Не очаквам проблеми с изпълнението на наредбата от фармацевтичния бранш", коментира шефът на дирекция "Контрол" в Централно управление на НАП Васил Панов.

С последните промени в Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти бе въведен срок за изграждане на дистанционна връзка с данъчната администрация за търговците с лекарства и зърно.

Търговците на дребно с лекарствени средства трябва да осигурят връзката до края на август, а търговците на зърно – до края на ноември 2011 г.

Всички останали търговци в страната трябва да свържат касовите си апарати с НАП до края на март 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 3: Ами много просто тези лекарства, за които е било "сложно" няма да ги има въобще! Колко много левичари (социо и демо *** - цялата полит. лумпениада) пищят за повече и повече контрол, и не помислят до какво ще стигнат, ако им се сбъднат желанията?
52
0
 
0
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Не съм запозната с цените по веригата, докато стигне до купувача. Но ... зная със сигурност, че един аптекар /не собственик на аптека/ има една доста прилична заплата в сравнение с други специалисти. От друга страна, ако печалбата на една аптека е малка, защо се нароиха толкова много? Живея в голям град и мога със сигурност да кажа, че аптеките са повече на брой от магазинчетата за хранителни стоки.
51
1
 
1
 
! Отговори
ЗА 50 преди 12 години
ДОКАТО ИМА ТАКИВА *** СЪДИЙСКИ СЪСТАВИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ *** В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, НА РУСКА ЗАПЛАТА .....ВСЕ ЩЕ Е ТАКОВА БЕЗЗАКОНИЕ В БЪЛГАРИЯ!НА ТОВА ГЕРБ , РАНО ИЛИ КЪСНО ...ЩЕ СЛОЖИ КРАЙ!НЯМА ДА Е ЗА 1-СЕДМИЦА, МЕСЕЦ ИЛИ ГОДИНА ......НО , ЩЕ СТАНЕ!БЪДИ СИГУРЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най глупавото и безполезно действие на НАП за последната година е поголовното свързване на търговците със т.н. система на НАП. На фона на пълната безпомощност и капитулация на държавата пред Лукойл всичко изглежда смешно и безнадежно по отношение на поумняването на българското чиновничество.
49
0
 
1
 
! Отговори
за всички преди 12 години
След 3 седмици .................ВАС по жалба на аптеките,защото има опасност за живота на хората , отмени заповедта на НОП за затварянето им. Прецедент - Лукойл... Ха-ха-ха...............
48
0
 
3
 
! Отговори
аптека до аптека преди 12 години
Да се затварят какви са тези аптеки, всеки иска бизнес да прави но и да мине между капките. Аптеките са прекалено много не е нужно да има толково много аптеки, а в повечето села няма аптека, каква е тая държава.
47
1
 
4
 
! Отговори
АЙДЕ ,БЕ .... преди 12 години
..ЕГАТИ И ТЪРГОВЦИТЕ ,ЩОМ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ КОНСУМАТИВИТЕ И ФИНАСОВИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!В БЪЛГАРИЯ ....САМО ТЪРГОВЦИ ----ПРОИЗВОДИТЕЛИ ...НИКАКВИ!ЗАТОВА И ....МЕСОТО, МЛЯКОТО ,ОЛИОТО И ЗАХАРТА ---С ЦЕНИ ДО ТАВАНА!КУПИ ОТ БОРСАТА , ТУРИ МУ НАДЦЕНКАТА 300%.....И ИСКА ДА ПЕЧЕЛИ!НЕ СТАВА ТАКА БАКЕ ----ВЕЧЕ СТЕ МНОГО МАЙМУНИТЕ НА ТАЯ КЛОНКА.....
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 44Какво да ти кажа...ние се свързахме, една седмица след това промениха срока. Това, което мога да кажа е, че самата регистрация става от сервиза, но те имат жестоки проблеми...нашите касови апарати се регистрираа чак на третия ден. Другото лошо е, че като ти изчезне обхвата (на който и мобилен оператор да си), не можеш да изпечаташ касов бон! Така че, ако си в район със слаб обхват - направо скачай на adsl или друга фиксирана линия.
45
1
 
4
 
! Отговори
щом НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ преди 12 години
.....ДА СИ ПОНЕСАТ ПОСЛЕДСТВИЯТА!!!!!!БРАВО ,БОЙКО , БРАВО СИМЕ....!В ТАЯ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ--ИНАЧЕ НЯМА БЪЛГАРИЯ!!!!ДА СЕ ПЛАЩАТ И ДАНЪЦИ----ТОВА Е СМИСЪЛА НА ЗАКОНА И ДЪРЖАВНОСТТА!
44
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 12 години
Според вас сега какъв касов апарат да взимам? Връзка с НАП или без връзка? До колкото знам новия срок за задължителна връзка с НАП е февруари или март? Или пак ще го отложат??
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко получава аптекар в аптеки на Марешки в София
42
0
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
не е скъпо, друг път, и е на гърба на търговеца разбира се. 300 лв на касов апарат дадени за нищо.Бензиностанциите нали ги вързаха? Ако имаше ефект, защо се хвалиха на другата година, че сложили и данъчни агенти да правят акции по вече навързаните към нап обекти?по въпроса за в кой век сме ... има сума ти обекти в планинските райони, в които на мобилните оператори не се разчита, не ми е ясно как ще се вържат техните касови апарати към нап
41
0
 
7
 
! Отговори
sfx преди 12 години
Не говорете глупости. Здравната каса за плаща само частично платените лекарства. За големият процент от скъпоструващите лекарства, аптеката получава 1 лв (80 ст. без ДДС), а реалната сума на лекарството (примерно Бетаферон за над 2 бона) отива директно в доставчика. Също така не бива да се забравя, че Здравната каса на всеки 15 дни си актуализира ценовата политика, която ВИНАГИ е в уюърб на пациента. Тоест, през 15 дни намалява реимбуксацията на поне 10 лекаства.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
38Не било скъпо ли? Явно нищо не знаеш за процеса, само плямпаш. Нали като си изградиш връзката (мобилна или наземна) след това ще рябвавсеки месец да плащаш абонамент само за да могат от НАП да ти четат устройството! Я сметни разходите от тук докато съществува обекта?
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
38А ти в кой век живееш. Много е умно да глобяваш хората за щяло и за нещяло.А защо като са толкова иновативни не сложат по един пос терминал в администрацията, че да не давам по 2 или по 5 лева на Сибанк всеки път като си вадя документи.
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
23Ти в кой век живееш бе та ще прокарваш кабели... Лелеее, ти да не си лягаш още с филма "На всеки километър"? Това нито е скъпо, нито отнема кой знае колко време. *** *** си е ***. Що да дава на държавата. От къде на къде? Виж когато трябва да се вземе е друго нещо сега...
37
0
 
8
 
! Отговори
Фармацефт преди 12 години
5 do ФармацефтЗдравната каса плаща безплатните лекрства на аптеките, не на дистрибуторите. Дистрибуторите им е през ... какво правят те. Те си взимат парите от аптеките! А цената на лекарствата, която плаща касата е фиксирана. Почетете малко бе хора, стига сте писали глупости. Т.е. без касов бон аптеката няма как да си получи парите. И тук не са проблема тези по здравна каса, а всички останали... И не забравяйте,ч е в аптеките се продават кремчета, добавчици и т.н.
36
2
 
7
 
! Отговори
КЛОШАР преди 12 години
КАКВО Е ТОВА АПТЕКИ?МАГАЗИН?КАКВО СЕ ПРОДАВА ТАМ?
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като не знаеш как да си свършиш работата нищо не помага.Компютрите биха помогнали ако имаше работеща данъчна система която може и без тях.
34
3
 
10
 
! Отговори
николов преди 12 години
Разни селски *** си въобразяват, че да си фармацевт е проста работа.Един вид магазинер.Но всеки интелигентен човек зане, че пом.фармацевтът е бакалавър, а магистъра си е учил 5 г.медицина.Що се отнася до цените те са пазарни и не се определят от аптекаря, а от едровите доставчици.Аптеките печелят малко и непрестанно намаляват.В малките градчета и селата вече няма аптеки.Нощтните аптеки в цялата страна се броят на пръсти.