Кметът на Одрин: България не пуска турските бизнесмени

Предприемачите използвали шенгенските си визи и минавали през Гърция
Обновена: 9 авг 2011 17:17 | 9 авг 2011 17:16,
209
Кметът на Одрин: България не пуска турските бизнесмени
Кметът на Одрин Хамди Седефчи. Снимка: Dnes.bg

България е затегнала визовия режим с Турция и бизнесмените от южната ни съседка масово получават откази за визи. За това алармира кметът на Одрин Хамди Седефчи. Според него ситуацията се влошила преди година, когато било сменено ръководството на българското консулство в града.

Според Седефчи по този начин страната ни губи инвестиции, защото турският бизнес ще се откаже да влага пари у нас.

За проблема потвърди и председателят на Хасковската търговско- промишлена палата Янчо Янев. Негови колеги от Турция използвали шенгенските си визи и минавали през Гърция, за да пристигнат на официални срещи в България.

Проблемът бе изложен на среща между одринския кмет, областния управител на Хасково Ирена Узунова и кмета на Димитровград в Хасково, на която бе подписан меморандум за сътрудничество.

Узунова пое ангажимент да запознае с проблема външния министър Николай Младенов веднага след ваканцията на Министерския съвет.

Хасково и Одрин ще си сътрудничат при изготвянето на съвместни проекти. Приоритет в работата ще бъдат околната среда, туризмът и търговията. Един от проблемите, на който ще се търси решение, са наводненията в Турция, предизвикани от повишаването на нивото на река Марица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: ХасковоТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
11
 
15
 
! Отговори
KRITIK DO 174 преди 12 години
NE IM TRQBVA NA EVROSAUZA RQZANI KARABINI I 6ALVARI
144
10
 
20
 
! Отговори
до 174 преди 12 години
*** ти къде ги четеш тези данни бе да не би в коранът да е написано *** измислените и вие мюсюлманите като болшевиките бе ще се скъсате от демагогии,ходи там,живей там не се връщай в Б-я щом е по-добре не те разбирам,толкова ли си *** тогава да не разбереш къде да живееш,*** наслади се на животът какво правиш в мизерията ***,май само ти и *** си вярвате,хайде бързай че животът е кратък ако се застоиш в Б-я ще изтървеш 15-е % ръст в Турция и току виж си хванал някой шаман за тромпета
143
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 177Вие си серете в гащите, бе вонящи ***! Едно време един така се спаси от вълк през зимата! Няма камъни, няма нищо! Бръкнал отзад извадил буцата и убил вълка! Ай наздраве за чудодейното избавление! Да си пия узото и така да помогна на братята гърци! За вас не ми се мисли!
142
13
 
27
 
! Отговори
до кмета преди 12 години
не знам за кризи мризи и бизнесмени , но знам ,че Одрин е български !!! Наздраве!!!
141
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
русофилите ще ликвидират страната
140
9
 
6
 
! Отговори
от 5 преди 12 години
Написах коментара с N5 моля ви дайте по един + ако го одобрявате.
139
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вън руснаците от страната,да се разруши паметника на съветската армия,той е олицетворение на чужда армия
138
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПАК съм 173Да не си помислите нещо друго? За България става въпрос. Че гледам гласувате с плюсове като по времето преди Боко да седне трона! Учителя му беше цар, не забравяйте!
137
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ес моли турция да влезе в съюза,тя не иска,ес има още много много да се моли на нея,турция е единствената в света която няма криза,а напротив има 15 процента ръст нагоре
136
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Липсата на НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА през тези претенции за 1300 години история е логичния край на тази държава. Някой каза, че пак е сбъркана геополитиката! Много. Или с три народни приказки: 1 Късно е чадо, резето падна! 2 Отиде коня у ряката! 3 Не те питам защо ми вдигаш краката, а защо ги сваляш!
135
8
 
16
 
! Отговори
Хитлер до 161 преди 12 години
Първо ти не си етнически турчин ти си някакво *** тези ти тълкования са само като на червената ***,нали сте от саксофонистите на Доганоглу,второ радвам се че сте прибрали сирийските *** те не са за ЕС бе,това е разумно решение,само после да не ги скупчите на границата и да ги натирвате насам,че като зная какви *** сте *** и болшевиките сега сте си паснали до времето когато с *** си номера ще си дотегнете,вие сте най-големите лъжци и спекуланти,*** и християнин трудна работа
134
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда, така е. Ето цитат от друга новина от ДНЕС.БГ в потвърждение:Германия днес призова да бъдат направени тестове за издържливост, с които да се определи конкурентоспособността на страните от еврозоната, за да се съдейства за успокояването в дългосрочна перспектива на пазарите, които преживяват в момента трусове.Всички 17 страни освен това би трябвало да включат в техните конституции предел за държавния дълг, допълни министърът на икономиката на Германия Филип Рьослер, цитиран от ДПА."Ако се провалите, то това би трябвало да има последствия", коментира Рьослер, цитиран от ДПА.
133
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само един пример. Как се отрази кризата по света:Турция - страна в първата десятка на икономически развитите страни, дори не я е почувствалаБритания - размирициФранция - размирициИрландия - лъсна измаматаГърция - лъсна голямата измамаИспания - пред фалитПортугалия - пред фалитИталия - пред фалитОще може да се изброява - например България:нощно време българите се бият с *** пред кофите с ***! Е?! Чия истина е по-истина?
132
11
 
18
 
! Отговори
666 преди 12 години
Какво има да мърморят и недоволстват ***.Крайно време е да го разберат че макар и бедна държава ние сме в ЕС и нямаме абсолютно нищо общо с *** турция.Изобщо не ни трябват техните бизнесмени тук нито техните стоки.Колкото повече се дистанцираме от диваците , толкова по Европейци ставаме.
131
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човекът казва истини. Горчиви, но истини.
130
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 160А от вас гои с чипове на ушите! И на кожата на оная работа ще ви сложат!
129
5
 
8
 
! Отговори
Оргазъм Ротердамски преди 12 години
до Етнически ТурчинОт теб и подобните ти ще станат чудесни перилни препарати! ;)
128
3
 
7
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
Видяхте ни в ЕС. Евала. Ама ЕС ще видите през кривия ъъъ... макарон.
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 150Това е БГ действителността, това са БЪЛГАРСКИ граждани, не турски. Я виж тук:*** от монтанското село Студено буче поиска да кръсти новороденото си момченце Оргазъм и шокира акушерския екип. 18-годишната Павлина Асенова била приета в петък. Младата майка дала живот на първородния си син в първите часове на събота. Раждането минало нормално, но минути след като бебето проплакало, Павлина вцепенила екипа. Оргазъм го пишете. Нямаме такова име в махалата, заръчала ***, която живее в монтанския квартал Кошарник и искала да впечатли съседите. Дори заявила, че името е одобрено и от съпруга й. Сестрите обаче отказали да впишат скандалното име и й заръчали да мисли друго. Защо? Означава хубаво нещо, заинатила се Павлинка. Мъжът й Бисер обаче се намесил авторитетно и записал детето Димитър, на името на баща му. Лекарите в Монтана разказват, че това не е единственият подобен случай. Преди години *** кръстила дъщеря си Кикимора. Майката смятала, че значи нещо хубаво, защото бившата й шефка я наричала така.
126
5
 
8
 
! Отговори
Относно Анадола преди 12 години
Питам само някой от вас дали въобще е стъпвал в Анадола, че така го споменавате.Аз лично с удоволствие бих желал да живея там. Такава красива и пищна природа пък и чистота, дружелюбни хора не съм срещал никъде в Европа - може би само в Скандинавия, но там разликата е, че е студено. Пожелавам на всички пишещи да имат възможност и те да почиват поне 10 дена на някое от приказните места в Анадола.