Маркировка срещу заспиване на магистрала "Тракия"

Друг голям проблем – пропадането на пътя
23 авг 2011 19:00,
96
Маркировка срещу заспиване на магистрала "Тракия"
Снимка: архив Булфото

Спешен ремонт е необходим на магистрала "Тракия" край Пловдив. Констатацията е на "Криминална полиция".

Причина са тежките катастрофи с много загинали и ранени на 50-километровата права отсечка от Калугерово до Града под тепетата.

Най-често ПТП-та се случват заради заспиване на водачите и заради големите неравности по аутобана край Пловдив.

Само за това лято статистиката отчита десетки случаи на заспали шофьори зад волана. За много от тях изходът от пътуването е бил фатален. Една от причините за тежките инциденти е липсата на достатъчно места за почивки, твърдят от полицията.

Още по темата

"Единственото обособено място за почивка е край Ихтиман, след което следват близо 80 километра прав участък и това създава предпоставка водачите да се отпуснат и заспят", заяви пред Dnes.bg зам.-директорът на пловдивската полиция Костадин Баков.

За да се предотврати заспиването на водачи на магистралата, от Пътна полиция са издали предписание на Агенция "Пътна инфраструктура" за поставянето на маркировка, която да дублира шум и вибрации в края на пътното платно.

"Така, когато водачът заспи и тръгне да излиза извън платното, маркировката дублира шум и вибрации и го разсънва", обясни пред началника на КАТ-Пловдив Радослав Начев.

Друг голям проблем се оказва пропадането на част от магистралата. Ремонтът е трябвало да се извърши още миналата година, но парите не стигнали.

Настилката в района на автобусната катастрофа, при която загинаха 9 души през месец юни, е осеяна с неравности.

По шосето има дупки и страшно много кръпки.

Според експертите шофирането с висока скорост в района на магистралата край Пловдив е равно на самоубийство.

Нагънатият асфалт може да изхвърли от пътя всяко превозно средство, което се движи по-бързо. Примерите за това са много, отбелязват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
2
 
! Отговори
кака преди 12 години
Ако натрупаните количествени изменения водят до качествена промяна......то това не важи за магистралите - т.е. Петилетката /разбирай мандата/ в съкратени срокове води до всички точки на този и онзи свят....
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На магистралата в Сърбия има "одморище", в Словения има "почивалище". Само на нашите магистрали няма такива места за почивка. Всъщност ние все още нямаме завършена магистрала. Може би затова нямаме и "почивалища".
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че магистралата е зле, зле е, но далеч не е единствената причина за катастрофите! Не стига че по междуградските карат като камикадзета, ами като видят магистрала и просто трябва да се настъпи до максимум! Никой не го *** за ограничения и правила на движението! Не говоря за уникалните ограничения по 40км/ч на междуградски, това е друга тема! Нека караме нормално и ще се опазим, че не се знае дали и кога ще има нормални пътища!
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямало пари, а? А за пистата за Формула 1 бързо намериха. Няма такава излагация.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Друг голям проблем се оказва пропадането на част от магистралата. Ремонтът е трябвало да се извърши още миналата година, но парите не стигнали.Нямало е защото на никой от Тиквите не му е пукало за това! По-важно е било ЦЦ да подслушва...
81
1
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Ами ако прочетете коментарите след катастрофата май ще се окаже че съм бил прав!!! Още тогава Ви писах че причината са дупките! Пак ви казвам.Карам камион и всеки ден минавам от там.Сега от пътното съвсем тарикатски въпросните дупки ги запълниха наполовина да не личи причината и да не ги съдят
80
1
 
3
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Ще преоткриваме топлата вода, ама найсе. В повечето бели страни е така.
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер е ако стане.Ама пак Герб..................Браво
78
1
 
8
 
! Отговори
К.Михайловски преди 12 години
Ей това от кога си го мислех!На края се намериха свестни хора.Браво за идеята.Дано да стане.
77
3
 
4
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
А на мен и двамата:червени и коковци са ми глупави.На фона на всичките злощастни инциденти на тази "магистрала",те ще ми тръгнат да *** гъзовете на политиците,да изпадат в некви политически спорове и да спамят излишно!Жалки са.Поучете се от тях-не бъдете като тях!Бъдете себе си,бъдете сплотени,бъдете един народ!Мамка им на всички гадни дупедавци и техни марионетки!
76
7
 
4
 
! Отговори
коко ли си или боко преди 12 години
Глупавичък си ми!
75
12
 
14
 
! Отговори
коко преди 12 години
Естествено,че *** са против всичко което се строи,вместо да вземат те парите.Добре ,че избрахме Герб.
74
9
 
7
 
! Отговори
Червените преди 12 години
Това е PR на герб. И въпросната смешна партия се пише с малки букви вече.
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво.....Но това е така по цял свят.....просто, трябва Бойко да се заеме с проблема.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените да напишат,че това е ПР на Герб.
71
11
 
5
 
! Отговори
Хммм преди 12 години
Поредно безумие... Магистралата те държи буден и "наострен" сякаш си във филм на ужасите. Не виждам никакъв смисъл от подобна маркировка. Трябва да изпаднеш в клинична смърт, за да заспиш по нашите пътища...
70
6
 
6
 
! Отговори
за Жоро преди 12 години
Жоре бате,не знам какво очакваш от Дянков,но когато има проблем за нас, Герб го решават .
69
6
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Наистина е лоша магистралата. Дянков сега чакам да излезе и да каже, че няма нужда от маркировка, която дублира шум и вибрации, защото дупките вършат тая работа и случалят е решен!
68
3
 
3
 
! Отговори
71 преди 12 години
Ами продължавай да "Усмисляш", защото сега се работи. Далече не съм съгласен със скоростта с която се работи, но поне пак е нещо. И отговорността не свършва и с предишните!А за тези по долу, виждъл съм свирепи катастрофи и по италянските магистрали въпреки, че и по мое мнение са най-добрите.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такава маркировка в по-напредналите държави има от десетилетия. 1998-*** година пътувах по магистрала в Чехия и по някое време нещо взе да стърже да шуми. Та спирах и слизах от колата няколко пъти и гледах под нея какво има, нищо не видях. По-късно разбрах, че маркировката издава този звук.