Маркировка срещу заспиване на магистрала "Тракия"

Друг голям проблем – пропадането на пътя
23 авг 2011 19:00,
96
Маркировка срещу заспиване на магистрала "Тракия"
Снимка: архив Булфото

Спешен ремонт е необходим на магистрала "Тракия" край Пловдив. Констатацията е на "Криминална полиция".

Причина са тежките катастрофи с много загинали и ранени на 50-километровата права отсечка от Калугерово до Града под тепетата.

Най-често ПТП-та се случват заради заспиване на водачите и заради големите неравности по аутобана край Пловдив.

Само за това лято статистиката отчита десетки случаи на заспали шофьори зад волана. За много от тях изходът от пътуването е бил фатален. Една от причините за тежките инциденти е липсата на достатъчно места за почивки, твърдят от полицията.

Още по темата

"Единственото обособено място за почивка е край Ихтиман, след което следват близо 80 километра прав участък и това създава предпоставка водачите да се отпуснат и заспят", заяви пред Dnes.bg зам.-директорът на пловдивската полиция Костадин Баков.

За да се предотврати заспиването на водачи на магистралата, от Пътна полиция са издали предписание на Агенция "Пътна инфраструктура" за поставянето на маркировка, която да дублира шум и вибрации в края на пътното платно.

"Така, когато водачът заспи и тръгне да излиза извън платното, маркировката дублира шум и вибрации и го разсънва", обясни пред началника на КАТ-Пловдив Радослав Начев.

Друг голям проблем се оказва пропадането на част от магистралата. Ремонтът е трябвало да се извърши още миналата година, но парите не стигнали.

Настилката в района на автобусната катастрофа, при която загинаха 9 души през месец юни, е осеяна с неравности.

По шосето има дупки и страшно много кръпки.

Според експертите шофирането с висока скорост в района на магистралата край Пловдив е равно на самоубийство.

Нагънатият асфалт може да изхвърли от пътя всяко превозно средство, което се движи по-бързо. Примерите за това са много, отбелязват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
23
 
! Отговори
аз преди 12 години
Къде е новината за *** потрошили линейката в столипеново?
25
4
 
31
 
! Отговори
az преди 12 години
Днес.бг, защо всички новини за *** престъпления които публикувате след няколко часа изчезват мистериозно от вашия сайт.
24
1
 
14
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
до БисерСори,ама магистралата не е офроуд трасе!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде го виждат правия път от Ихтиман та чак до Пловдив,котато правия участък започва след Калугерово!Да вземат да слагат легнали живи ушевци!
22
7
 
2
 
! Отговори
ico преди 12 години
BOKO I COKO SA VINOVNI.Za prednite 67god. I za sledvashtite 20 god.
21
1
 
26
 
! Отговори
Гошо Хубавеца преди 12 години
Че то е много просто бе. Трябва да се разреши официално проституцията около магистралата. Гарантирам ви, че няма да има нито един заспал шофьор от зяпане по кандидатките! Напротив, всички ще се озъртат на четири посоки.
20
7
 
8
 
! Отговори
шофер преди 12 години
Честно казано останалите коментари са ми много глупави.За последните години това е единствената що годе прилична новина, по отношение на пътищата, ако изпълнят и намеренията си и то качествено, ще си купувам и годишна винетка :)
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има 30 км. участък след Пазраджик, в който всички карат или в аварийната лента или в най-лявото платно. Който е минавал оттам знае, че пътя е тотално за ремонт, поради неравностите. Там е и най-опасно за шофиране. Между другото това е от години, но явно доста катастрофи са станали, за да отреагират най-после сега. Лично аз смятам, че отговорника за магистрала ''Тракия'' е отговорен за доста човешки живота именно в тази остечка.
18
8
 
7
 
! Отговори
Спа преди 12 години
По *** статия скоро не съм чел. Поради неравностите на магистралата шофьорите заспивали та ще слагали още вибрации...Някой като се буторяся от КАТ казват - бил заспал.Спят други, не виждат по-далеко от параграфите.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По шосето има дупки и страшно много кръпки."Спешни промени в Закона за обществени поръчки-офертите да се оценяват по качество, а не по най-ниска цена. Да има една магистрала, но да е като хората, а не 5, които са некачествени и потенциални убийци.
16
2
 
23
 
! Отговори
SirT преди 12 години
Каква маркировка с шум и вибрации, тя сега така наречената "магистрала" Тракия е като лунен пейзаж. Колата до Чирпан не може да стъпи на четирите колела вие за заспиване говорите. Това с шума и вибрациите в момента го има, даже в повече идва господа!
15
16
 
3
 
! Отговори
bisert преди 12 години
Баце...чети! Не казвам, че не друса, а че не ме е изхвърлило от пътя! "Нагънатият асфалт може да изхвърли от пътя всяко превозно средство, което се движи по-бързо." Продължавам да твърдя, че това са глупости.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некъф нещастно влюбен у магистралата не нъ понася с въпросите ни и на минусонизира
13
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Така, когато водачът заспи и тръгне да излиза извън платното, маркировката дублира шум и вибрации и го разсънва"АБЕ ПЪПЕШИ, някой като кара с над 100 и се унася, после следва навлизане върху маркировката дублираща шум. Как АДЖАБА този водач на автомобил ще се събуди за милисекунди, ще успее да намали или изправи автомобила за нула време и да не се НАХАКА в предпазните мантинели?
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ка са "дублират" шум и вибрации ? Сеа колата требе да вибрира да пращи и да гърми а маркировката ше я дублира кат я наближиш тъй ли ? Не мое ли напишете че възпроизвежда таквизи неща тая маркировка кат колата я насъпи ?
11
4
 
9
 
! Отговори
Межд.Валутен Фонд преди 12 години
Вие изберете - или ще се друсате по магистралата, или аз ще ви клатя.
10
3
 
4
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
до 8Баце,...егати и съня си сънувал.Аз преди 2 семици се качих на автобус и мога да ти кажа,че шофьора караше на зиг-заг за да не друса зверски.
9
2
 
0
 
! Отговори
eto преди 12 години
napishete car sleep v search na ebay
8
2
 
10
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Ае!!!За какво трошите още пари-то на тая "магистрала" е такова друсане,че скоро от САЩ ще идват създатели на ролъркостъри да обменят опит!
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве нал сега я открихте тая магистрала веее.... Нал Боку реза некви парчета плат.... Га я отрязахте за нова га ше я ремонтирате сеа.... Ми те маркировките са измислени преди 100 години сеа ли са сетихте ?