Правец тържествува, чества 100 г. на Тато

Първанов и Борисов също са поканени на празненствата
Обновена: 7 сеп 2011 10:47 | 7 сеп 2011 07:00,
839

Портрет на Тодор Живков от Златю Бояджиев. Снимка: Булфото

 

Изчистен и постегнат, Правец ще посрещне днес всички, които искат да отпразнуват 100-годишнината от рождението на първия държавен и партиен ръководител на социалистическа България – Тодор Живков.

В града ще бъде открит нов бронзов бюст паметник на другаря Живков – част от тържественото отбелязване на юбилея, организирано от Инициативен комитет.

В него членуват бивши и настоящи партийни величия – като Георги Йорданов (министър на културата по времето на Живков) и Георги Стоичков ( бивш министър на транспорта, след това министър на строителството).

В инициативния комитет са и членове на БСП Евгени Узунов, Антон Кутев, д-р Евгени Кандиларов, доц. д-р Искра Баева и Жени Захариева.

Сред организаторите е и Областният управител на София - област Красимир Живков, бивш кмет на Правец.

Естествено, присъстват и дейци от града - Димитър Найденов, о.р. генерал Бончо Бончев и Христо Василев. Сред тях е и името на бизнесмена Румен Гунински.

На тържествата са поканени президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов.

Историческият музей в града ще представи подаръци и фотоси от срещите на бившия Първи с чуждестранни лидери, събирани в продължение на 33 г. 

Изящните предмети вече са били представяни в различни градове от страната. Посетителите ще могат да видят и известното „Седло за камила“, подарено на Живков от либийския лидер Муамар Кадафи.

Освен това преди дни директорът на музея Татяна Борисова обяви, че премиерът Борисов се е съгласил да им предостави безвъзмездно цялата колекция от дарове на бившия Първи.

Следобед при паметника на Живков, открит преди 10 г., с разрешението на военния министър Аню Ангелов, представителния ансамбъл на Българската армия ще изнесе концерт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
695
8
 
5
 
! Отговори
Имигрирал Ром преди 12 години
Мисля, че ще е добре на всички плюещи комунизма и бай Тошо, да отидат на почивка до Китай!След това да разправят колко им е добре сега...
694
6
 
9
 
! Отговори
Минало незабравимо преди 12 години
На времето когато кацаха на луната американците , нашите *** скриха този факт и добре че беше сръбската телевизия ,че и част от бъкгарите станаха свидетели на тази малка човешка крачка,кочто беше огромен скок за човечеството ...............голямо натягане правеше правешкият *** на рашките....да си спомним с недобро
693
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ама след комунизма и капитализма сега се проваля поради кредитиране,заграбване благата на земята и от хората и вълчи апетит към всичко де мърда и не е империалист с голям лаком ***.Ха така
692
12
 
5
 
! Отговори
Имигрирал Ром преди 12 години
Европейците които са идвали през комунизма ни завиждаха... а сега ние им завиждаме.
691
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
719 Американците що се мъчат да земат всичките медали ..... Отговори си на тоя въпрос и ще си отговориш и на твоя
690
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква полза имат хората от тия медали не ми е ясно? Всичко се правеше, за да могат комунистите да се бият в гърдите, че нещо се прави. Някой питал ли е дядо ми дали иска да му вземат от данъците, за да хранят Наим Сюлейманоглу? Накрая от всички тия безмозъчни добитъци станаха наркомани и мутри, които тероризираха хората.
689
2
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Всъщност имаше едно много хубаво нещо. Това бяха вицовете от серията "Златната решетка". Народът никому не прощава. Вицовете са фолклор и най-точно показват настроението на хората към управляващите. Завършвам "дискусията" за днес. Мисля, че ако има хора на които им е харесвало тогава, нека да си спомнят с добро онова време, но нека не ни натрапват мнението си.
688
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала 713Свободни Просяци колко щеш по таз земя,а нормални хора ЙОК- умряха за свободата на родината ни.
687
1
 
7
 
! Отговори
Uk до 700 преди 12 години
Безплатен апартамент и кола ако вземеш медал. Това беше един вид застраховка че този спортист няма да остане в "загниващият запад". Колко български и източно европейски спортисти са били отхвърлени за взимане на анаболи и стероиди по онава време е друг въпрос. не напразно още се носят вицовете за "Helga,оня от източна Германия".
686
4
 
7
 
! Отговори
mami4kata mu преди 12 години
Mami4kata mu i na Givkov i na rodata mu, prokleti da sa do deseto kolqno.Ne se nameri edin da go izrine ot groba i da go izhvarli na psetata.U nas umnite gi mislqt za ludi a ludite gi vazpqvat za veliki. Mrasen *** e tozi na snimkata pala4 na sobstvenniq si narod..
685
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега сте абсолютно свободни. Можете да правите каквото си искате и да се развивате както си искате. Аре де !!! Кво пищите по форумите като приклещени ? Започвайте. Като си помислите какво всъщност можете да ползвате от тая свобода си вижте веригите дето сте овързани с тях...
684
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типичен ***, който мачкаше народа, за да заслужи подкрепата на руснаците - да остане по-дълго на власт и да си "оправи" децата, внуците и разбира се най-великото село Правец.
683
5
 
8
 
! Отговори
Лека преди 12 години
Родата на правешкият селянин напъпли форума...с тез *** не мога да имам досег даже пред монитора
682
5
 
7
 
! Отговори
Имигрирал Ром преди 12 години
Е сега всичко ви е наред! НАВИРАЙТЕ СИ БАНАНИТЕ ОТЗАД... ИМАТЕ ГИ В ИЗЛИШЪК!
681
9
 
4
 
! Отговори
до 706 преди 12 години
В нашата история баи Тошо е допринесъл за желика България,а всички след него до Просешката тояга...
680
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този *** заради чужда държава е убивал българи, това е истината.Изобщо не коментирам дефицита и бананите.
679
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама ги плещите едни : Едните умирали били от глад че нищо нямало по магазините....другите пък немало кока-кола и светът са бил свършил....Играли сме та сме се скъсвали като деца....не сме изпитвали лишения от глад или топлина...Нямало е луксозни болклуци, почти отровни, по магазините ами ограничен асортимент от качествена храна.... Въпроса е че не Живков е управлявал всичко а разни *** дето докараха нещата до фалит както и сега техните наследници правят абсолютно същото
678
3
 
4
 
! Отговори
до 702 преди 12 години
Такива са, няма спор. Но колкото се свежда до нашата история, от този период по-срамен за България няма...
677
4
 
6
 
! Отговори
до 685 преди 12 години
Не бананите са важни бе сурикат,толкова ли си изтъпял или не ти се иска да си признаеш,никой не иска да ви има вас бе въшляви ***,бегайте у Сибир или при Чавес,че да сте по надалеко през океана да ви нема хайде,поздрави от мен Хитлер на Чавес и дано самолетът ви да падне когато е над Атлантикът.Той Чавес и с дрога може да ви успокои пък и нема да я разпространявате повече в Б-я.Бааай,баааййй.
676
2
 
7
 
! Отговори
PENE преди 12 години
Чудя се , защо я няма снимката , на която , брадясалата мутра Боко Тиквата , пази шефът си Тато !?! Тя ми е любима !Сигурно и на Мутрата му е любима !? Постоянно ни хвали "онова време" , мечтае да построи , колкото своя патрон и учител - Тато ! А шефът на БОП-а , последно преди 3 дена ни обясни , как мечтае да се върне ТОТАЛИТАРИЗМЪТ , че полицията да мачка престъпниците ! ! !Да не говорим за простотията , която ни залива от властта - ТОЧНО КАТО ЕДНИ ВРЕМЕ ! ! !