500 руски туристи блокирани на Летище Бургас

Причината е дълг на туроператорска фирма към Bulgaria Air
Обновена: 9 сеп 2011 17:43 | 9 сеп 2011 17:42,
72
500 руски туристи блокирани на Летище Бургас
Снимка: Архив Булфото

Около 500 руски туристи станаха "заложници" на Летище Бургас след като авиокомпанията Bulgaria Air отказа да извърши всички полети, резервирани от фирма “Алма тур”.

Причината е дълг в размер на 7 млн. лева, който туроператорът дължи на националния въздушен превозвач.

Пасажерите са от три чартърни полета, които е трябвало да бъдат извършени днес – два за Москва и един за Санкт Петербург.

Стотиците руски туристи обаче били неприятно изненадани, когато разбрали, че са блокирани на летището не за друго, а заради задължения на туроператора.

По думи на пасажерите билетите им са били платени предварително. Туристическата фирма обаче не е превела навреме сумата на самолетната компания.

Освен това се оказа, че туроператорът има стари неизчистени сметки към националния превозвач, което е провокирало днешната реакция. Всички останали редовни полети на Bulgaria Air до Русия се изпълняват по разписание.

Изнервени до краен предел част от туристите коментираха, че цял ден не са получили информация какво точно се случва и се оплакаха, че никой не им е предложил дори вода и храна.

Най-голям бе проблемът за семействата с малки деца. Родителите не бяха предвидили толкова дълъг престой на летището и не се бяха запасили с достатъчно памперси и пюрета за бебетата.

По непотвърдена информация вече са започнали преговори с руска авиокомпания, която да осигури 2 самолета за туристите и те да излетят още тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
1
 
! Отговори
Taliban преди 12 години
takmo bilo vreme za edna bomba i ruskite mastii 6te6e da gi nema uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
67
0
 
5
 
! Отговори
сергей преди 12 години
ДО LENIN ---ТИ СИ ЕДНА РЯЗАНА КАРАБИНА . ДЕТО Е ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА.БЪЛГАРИЯ Е ТУРИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА...ТАКА ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ КОТКА ТУРИСТИТЕ..
66
7
 
2
 
! Отговори
Джи преди 12 години
Ами да си платят, и да си ходят , само един Бог знае колко венерически болести са донесли тези руснаци с рускинете си в Бж-то това лято !Така , че превозвачът е прав! Другите пък тъпите хотелиери , ги настаняват безплатно ! Що за раболепчене !
65
8
 
1
 
! Отговори
Lenin преди 12 години
takmo sega e momenta za edna bomba , i vsi4ki Ruski bokluci na trup
64
0
 
15
 
! Отговори
fly преди 12 години
Отделно от това виждам много опити да се види конспирация там където не съществува такава. Просто BG Air направиха единственото възможно нещо за да погледне ръководството на Алма Тур на сериозно на техните претенции да им бъдат изплатени парите. Спряха полетите точно преди края на сезона. Ако след месец си бяха искали парите някой щеше ли да вика? Журналята щяха ли да пишат жълти статийки? Те са си прави,от доста време се знаеше,че това вероятно ще се случи, въпреки надеждите да бъде избегнато
63
0
 
9
 
! Отговори
fly преди 12 години
Гледам много хора тук, които въобще нямат никаква представа за какво говорят. Аз днес бях там и знам за какво става въпрос от първа ръка. Първо няма как да спрат полетите преди да са докарали туристите понеже полетите са навързани, тоест първо идва самолет от Москва и докарва пътници и откарва предната група. Второ проблемите на Алма Тур са именно заради длъжници и строителни фирми, които не си спазват договорите. Така, че не всичко е бяло или черно. Надявам се проблема да се реши.
62
9
 
5
 
! Отговори
(rofl) преди 12 години
Тъпите *** къв го дирят тука?
61
5
 
1
 
! Отговори
за 57 преди 12 години
И ако руските войски вместо пари решат да си донесат автоматите ти кво ще направиш? Ще напълниш гащите.
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
българска селска работа,поредно доказателство,че сме *** а не държава,и то заради нашите олигарси *** които си правят квото си искат,от което страда имиджа на държавата и нормалните хора!
59
0
 
2
 
! Отговори
борисов преди 12 години
какво ще стане с другите чартъри на алма тур
58
4
 
19
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Познайте в спора *** срещу АЛМА ТУР кой ще спечели. Нещата са много навързани и най-вероятно самите *** са си оплели мрежите. Защо не са спряли полетите, който са докарали туристите, а ги спират сега? За да стане цирк! А и според вас как точно се трупа 7 милиона дълг? Фирма, която е 15-20 години на пазара как точно се докарва до това положение? Има нещо много гнило и найвероятно нещата изобщо не са такива, каквито ги представят. То ще се разбере.
57
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
*** vs. Алма Турс
56
3
 
7
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
руските войски по-добре да носят пари...
55
4
 
9
 
! Отговори
9 - ти септември преди 12 години
Къде са руските войски да дойдат да ги освободят ????
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно историята е много по-*** отколкото изглежда щом се започна със "свидетелските" съчинения и "аргументите", а и Софето щом се изказа.
53
0
 
4
 
! Отговори
M преди 12 години
Първо снимка на самолет на авиокомпания България ер чартър после никакво инфо колко полета са отменени и от кога чакат там туристите да ги превозят щото 500 човека с един полет??? Дайте малко по точна информация питайте някой от националния превозвач питайте собсвениците на България ЕР как може да държът на работа толкова нескопосани мениджъри че да оставят да се натрупа такъв дълг???
52
3
 
2
 
! Отговори
пътуващ преди 12 години
ГерманияТурция73 : 676 : 1317 : 1325 : 2025 : 21Край
51
2
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Ми 48ми вземи да ги превозиш за твоя сметка след като не ти се вярва!!!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съгласен съм, че превозвача е прав... вреди на туризма ни, който и без това е с доста малки размери и огромна конкуренция от юг... в случая чужди туристи страдат заради спор между две български фирми... подобни неща трябва да се решават без да страда туриста, който така или иначе си е платил... както и да е
49
6
 
1
 
! Отговори
за 48 преди 12 години
Хахахахаахахахха голям си ***, хахахаха това лъжата за нищо я немаш