Експерти от 3 министерства борят кризата с руските туристи

180 руснаци ще бъдат превозени за сметка на руски туроператор
Обновена: 10 сеп 2011 15:55 | 10 сеп 2011 15:55, Красимир Ангелов
118
Експерти от 3 министерства борят кризата с руските туристи
Снимка: Архив Булфото

По разпореждане на премиера Бойко Борисов екипи от три министерства работят за разрешаването на проблема с блокираните на бургаското летище туристи, съобщиха от правителствената информационна служба.

Специалистите са от Министерство на транспорта, Министерство на икономиката и Министерство на външните работи.

Както е известно преди ден авиопревозвачът "Bulgaria Air" анулира всички полети, поръчани от туроператора "Алма тур". Причината е неизплатени задължения към компанията.

В момента министър Ивайло Московски се запознава със ситуацията на място, докато "Алма тур" и "Bulgaria Air" преговарят за осъществяването на полетите.

Все още няма споразумение между двете фирми за уреждане на финансовите им взаимоотношения, посочват от МС.

До този момент е постигната договорка единствено за превозването на 180 руски граждани до Москва. Полетът на "България еър" е за сметка на руски туроператор. 

Още по темата

По думите на министър Московски, ако двете страни не постигнат сближаване на позициите в процеса на разговоритe,държавата ще се намеси и ще финансира транспортирането на всички туристи.

"Това обаче ще доведе до сериозни санкции за двете фирми като е възможно да се стигне до отнемане на лицензите им", предупреди министър Московски.

Във връзка с изтичане на визите на някои от чуждите граждани, екип от Министерство на външните работи също работи послучая.

По-рано през деня министър-председателят Бойко Борисов заяви категорично, че ако не се постигне споразумение, лицензите на всички участници в скандала трябва да се отнемат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
5
 
! Отговори
зз преди 12 години
На л-ще Бургас преминават над 2 300 000пътника за сезона,а да не говорим и за редовните полети през зимата.Това е най-ОБОРОТНОТО ЛЕТИЩЕ на България.Като сложим и каргото всеки божи ден за какви печалби става дума,бедна вие фантазията!!!!И всичко това *** ще го отстъпи,ама ДРУГ ПЪТ...А..вече трябваше да има освен *** и друг оператор,ама друг път.А белите роби на перонна им работят по 12ч.за стотинки има и лоши неща,това е ***....
116
1
 
3
 
! Отговори
знам преди 12 години
Парадоксално е след толкова години още да има хора, които мислят на ниво "червени", "пембени". Отдавна това няма значение. По-страшното е, че все още са малко тези, които наистина разбират какво се случва, хем като по учебник - мафия, срастнала се с държавата просто поглъща поредната си хапка, като този път амбициите вече не само някакви хотелчета, а развита структура с установени пазари. Перфектно планирана схема и публично ритуално поглъщане с пълното съдействие на т.нар.държава.
115
1
 
2
 
! Отговори
ПАРТИЗАНИТЕ ИДАТ преди 12 години
Винаги преди избори ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНДУРИ са предизвиквали кризи. Спомням си на предишните избори за парламент те предизвикаха кризата с ***, минах по бУл.Ботев целия бе залят от хартии, явно нарочно и преднамерено.Сега пак наближават избори и в главите на ОМРАЗНАТА НАПАСТ наречана КОМУНИСТИ пак се въртят подмолни и подли планове. Поитересувайте се коя е е фирмата АЛМА ТУР, кога е създадена и кой стои зад нея.
114
2
 
0
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Interesno kade sa platenite draskachi i tuk da napishat edin komentar kam omraznite Rusnaci .A moje bi ot drugata godina she gi smeniat novite ni priateli ot Amerika:)))) .Ako sam na miastoto na Rusnacite she si pitam dedovia da doida drugata godina v ebanite kurorti na Balgaria.
113
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Честито на Алма Тур. Очаквайте "сливане" на компаниите. Разбира се по "собствено" желание в името на един "по-добър" бизнес и "по-качествени" услуги за клиентите. Много подъл и добре отигран ход на ***. Подготовката със сигурност е била продължителна.
112
2
 
0
 
! Отговори
107 преди 12 години
108Освен на "ТАЗ" азбука пиш на още НЯКОЛКО азбуки ***!И нямам НИЩО ОБЩО с "ТАКВИЗ" *** като теб.
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво са виновни от България Еър че Алма Тур не са си платили? Авиопревозвача да не не е благотворително дружество?
110
1
 
11
 
! Отговори
Змията преди 12 години
И експерти от 3 333 министерства да "борят кризите" пак нищо няма да стане, а кризите ще се повтарят. Докато "бизнес-класата " на България е съставена от такива като ***, братя Галеви, АКФ Форест и пр. издънки на комунизма: крадци, необразовани, некадърни; офисите им пълни с празноглави кифли и неграмотна рода. Трябва да се отреже главата на тази змия. Тогава и кризите ще спрат, а експертите ще вършат нормална работа за нормални хора..
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Журналисти от Днес.бг се борят да пропишат авторски статии... за сега без успех!
108
2
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
много добре са направили от авиокомпанията, несериозността е твърде опасна нова мода и трябва да се наказва, иначе става като в гърция. разни обвинения че искали втори път да получат пари ми звучат напълно безумно - че нали тия неща се проверяват елементарно, има такова нещо наречено квитанция от две хиляди години насам.
107
2
 
2
 
! Отговори
До 107 преди 12 години
Интересно ти какъв си щом като пишеш на таз азбука?
106
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В *** *** това е класика!*** парчета предизвикват *** скандали.ББ е пълен аматьор.Булгариа еър са *** които се бутат за "А" група но са всъщност от "В" група.Изобщо ако знаехте колкосте утрепани това *** щяхте да се гръмнете незабавно!
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подобен скандал е в ущърб на държавата, а и на самата компания България Еър. Кой *** в топ мениджмънта на компанията е взел подобно безумно решение???
104
1
 
4
 
! Отговори
До Марта преди 12 години
Това е абсурдно - първо, няма как туристите повторно да си купят билети от България Ер, защото чартърните полети не съществуват в момента, а за редовните вече няма места. И второ, туристите, които все пак са си купили билети, са ги закупили от руски авиокомпании - така пише навсякъде, ако се зачетете ...
103
1
 
2
 
! Отговори
falkoneti преди 12 години
Hubava rabota,ama balgarsa pak SE osrahte nakraya,tikmo byaha sa nastanili ruskite turisti po naseto BG CERNOMORUEEE.
102
2
 
10
 
! Отговори
marta преди 12 години
Из БНТ: От руския туристически бизнес обвиниха България еър", че превозвачът нарочно е предизвикал скандала със забавянето на туристите в Бургас. По този начин ги шантажира втори път да плащат за вече купените си самолетните билети. Това твърди пред РИА Новости говорителката на Руския съюз на туристическата индустрия.Ирина Тюрина твърди още, че върпеки дълговете България еър" продължавала да работи с "Алма тур". Нещо повече - предлагала на руските туроператори да сключват договори за покупка на самолетни билети не директно, а само чрез Алма тур".Тюрина обвинява "България еър", че е избрала точен момент за скандала - програмата на "Алма тур" завършва, парите за сезона са събрани, самолетните полети са главно навън. Това е издевателство над пътниците, които бяха намесени в конфликт за дългове между фирми - казва още говорителката на съюза на туристическата индустрия в Русия.
101
2
 
16
 
! Отговори
сеирджия преди 12 години
Е борят се де, да си вземат още една фирмица. Баси, толкова ли са яки тия от алма тур, та толкова напън чак на правителствено ниво да ги глътнат? чудя се кога ББ ще прати самолет да прибере от чужбина бг туристи ако се случи. явно руските интереси са яко намесени също.. надали е война даже между *** и фирмата. Толкова инат прилича на нещо повече ... ама то може и конспирация да ме гони от жегата и пълнолунието
100
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** предизборно правят парчета.. Абе няма да сте на власт близките 100000 години!!! Марш и да не съм ви чул повече. Кадафи иска да става президент май... ааа Калфин исках да кажа...
99
4
 
6
 
! Отговори
Mislitel преди 12 години
"Дядото на Лиляна Павлова Николова Георги Павлов е висш функционер на БКП (член на ЦК), министър на химическата промишленост и личен приятел на Тодор Живков, а баба й Лиляна (на която е кръстена министър Л.Павлова) дълги години е първи заместник - завеждащ отдел Организационен на ЦК на БКП."Ако това е вярно, то дава известна светлина защо ББ не си е върнал партийната книжка за членство в БКП. Всъщност той още е действителен член на БКП т.е. тази партия още съществува по някакъв начин.
98
1
 
15
 
! Отговори
marta преди 12 години
сеирджия, май за съжаление ти си единствения, който разбира за какво точно става въпрос :( Жалко е, че живеем тук, където групировки като *** могат да си взимат каквото поискат, да разпъват на кръст и да изнудват публично който поискат, и при това да го правят с одобрението на цялата държава. Банда *** и дребни душици е целият ни народ. Тъжно и жалко е.