Бунт в Катуница, МВР блокира селото

Размириците започнали, след като близки на Цар Киро прегазили момче
Обновена: 28 сеп 2011 12:18 | 24 сеп 2011 09:54,
734
Бунт в Катуница, МВР блокира селото
Снимка: Архив, Булфото

Невиждан масов бунт избухна тази нощ в пловдивското село Катуница, където се намират и палатите на провъзгласилия се за цар Кирил Рашков.

Размириците в селото са започнали, след като близки на Цар Киро са прегазили и 19-годишно момче. Бусът, убил момчето, е минал и през още няколко млади жители на Катуница и през трима униформени служители на пловдивската полиция.

В знак на протест срещу убийството жителите на селото се вдигнали на протест и се въоръжили с камъни и колове. Те се запътили към палатите на ромския лидер и искали да го линчуват заради убийството на 19-годишното момче. Успели да подпалят дома и настояват за неговото изселване.

В този момент улиците на Катуница са блокирани от полицейски автомобили. Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи.

„В ареста са задържани шест лица”, потвърдиха за Dnes.bg от полицията в Пловдив.

Оттам уточниха, че подробности за бунта в Катуница ще изнесат по-късно през деня. Шефът на дирекцията на МВР ще се срещне и с протестиращите жители, за да успокои страстите.

Екип на Dnes.bg остава в Катуница, за да ви информира за събитията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


734
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
622
2
 
17
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 12 години
Такива бунтове трябва в цялта страна и всяко селище. Докато не бъдат смазани *** пълчища нящата няма да се оправят. Разберете го, когато сте единни и много, дори полицията ще е безсмилна, точно това правят гнусните магали. Обединявайте се Българи. Само Люлин може да смаже за 20мин. всяко гето, но трябва да са единни !
621
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ако бях една кука и аз щях да вляза да го линчувам , какво го пазите този *** е ...
620
27
 
9
 
! Отговори
333 преди 12 години
Проблемите с *** трябва да се решат на международно ниво ! Забравете за саморазправа , линч и др.глупости ! Няма кой да позволи това да се случи в 21-ви век ! Не,че не го заслужават , но между тях има и свестни .Просто законът трябва да е еднакъв за всички , а за това носят отговорност политиците , а за политиците носим отговорност ние ! Някой представя ли си в САЩ да кажат : Дайте да изгоним *** !
619
3
 
17
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Я,тоя народ взе малко да се събужда от сън...Браво,браво!Още трябва,понеже живеем в една престъпна държава.За убиеца доживотен затвор.Смъртта е много бързо наказание.По-добре доживотен затвор с принудителен труд.
618
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Над 200 жандармеристи охраняват селото и семейството на цар Киро заради смъртните заплахи.... т.е. охраняват цар Киро понеже е полезен за някого.....защото де ги било, когато е имало смъртни заплахи към убитото момче не разбрах ? Работата е достатъчно ясна....проточване...проточване....проточване....докато се позабрави.....Въобще няма да ги пипнат с пръст....
617
1
 
5
 
! Отговори
Merciful Fate преди 12 години
цар киро - No mercy for the soldiers, no mercy for the king
616
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a bask milicionerskia na4alnik e likvidiral oktopoda, no e ostavil piranite.1000 sa malko 10 000bulgari o cialata strana koiuto imat jertvi v semeistvata naneseni im ot *** i Cvetanovite, car Kiri i car Cwetan da se saberat na mal4aliovo hverliane na *** po tehnite apartamenti, imoti i i surati
615
2
 
13
 
! Отговори
Дарко преди 12 години
Протест в Пловдив, пред МВР : Изселете ***-убийци от Катуница. И от България. Днес, събота, 24ти септември, 17 часа, РДВР Пловдив, ул. Княз Богориди 7
614
1
 
8
 
! Отговори
....638 преди 12 години
Политиците нямат интерес от ...РЕФЕРЕНДУМИ ...,ЗАЩОТО ВСЕ ЩЕ СА ГУБЕЩИ ...Е,как да стане тогава ,като и политиците са с ромите ,....щото те са техният електорат ,...ВЕЧЕ ?
613
4
 
16
 
! Отговори
19 преди 12 години
ХОРА БРАТЯ БЪЛГАРИ!!! ПРЕДЛАГАМ СПЕШНО СВИКВАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ - ДА ИЗГОНИМ *** И КОМУНИСТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ!!!
612
2
 
9
 
! Отговори
...633 преди 12 години
Не случайно на времето ,това е било най-справедливият съд ,а не като ....БЪЛГАРСКИЯТ ...!Но заради .."ИЗБОРИТЕ",ще се замаже положението ,започва се с ....разследване на "НЕИЗВЕСТЕН"извършител ,няма достатъчно свидетели и доказателства ,един от свидетелите е в чужбинааааа, ,а на друг свидетееееел ,му е сбъркано ЕГН-тоооооо,проектантът пък на шосето не е направил достатъчен наклооооон ,прокурорът Велчев е загубил едно от доказателстватаааааа,докато ,цар Киро досъбере кинтите за СЪДИИТЕ ,...И ..?
611
4
 
2
 
! Отговори
53 преди 12 години
*** СА КОМУНИСТИ ОТ БКП - КАПИТАЛИСТИ !
610
2
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 12 години
ХОРА БРАТЯ БЪЛГАРИ!!! ПРЕДЛАГАМ СПЕШНО СВИКВАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ - ДА ИЗГОНИМ *** ОТ БЪЛГАРИЯ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ!!!
609
2
 
6
 
! Отговори
ПОЗИТАНО 20 преди 12 години
БЪЛГАРСКАТА\ВЕЛИКА\ПРОКУРАТУРА И СЪД ОХРАНЯВА,ПАЗИ И ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!ОТ ВСЕНАРОДНОТО ВЪЗМЕЗДИЕ ГИ ПАЗИ!ШЕНГЕН ЛИ.НИЙ НЕ СМЕ НИ ЗА ЕС,НИ ЗА ЕВРОПА..НУЖНИКА НА ЕВРОПА!ПИТО ПЛАТЕНО,МОМЧЕТО Е УБИТО,Е,ГОЛЯМА РАБОТА-ДА ЖИВЕЯТ ЖИВИТЕ ***,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ..ТИЯ У ВЛАСТТА И ТАЯ *** ДОЛУ!!КОМБИНА,НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ И ВИСША ДЕМОКРАЦИЯ В КОЯТО БГ НАРОДЪТ ДАВА И ЩЕ ДАВА НАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ!ТОВА Е,ДРУГОТО Е..БАСТА!И ОЩЕ СЕ ЧАКА РАЗПОРЕЖДАНЕ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ-ГОЦЕ,СЕРгейЯ ДА КАЖАТ!ЧАО ВИ ОТ ПОЗИТАНО 20!
608
1
 
8
 
! Отговори
Баста преди 12 години
За полицаите не жаля, защото те пазят ***. И сега ги вардят от възмездие. А то е крайно необходимо, за да се вразуми тая *** ***. Жал ми е за обикнвенните хорица, дето търпят мургавелите и техните пазители - полицаите. Стига интернационализъм и глобулизъм. *** вън от Родината ни. Не искам да гладувам заради мързеливци, хайлази и убийци. Ловният сезон трябва да започне. Най-напред от гюме - скришом, като арабите, изневедилица. Добър пример са нашите хайдути от Турското робство.
607
2
 
16
 
! Отговори
е, така е ! преди 12 години
Ромите са ....*** на планетата !
606
2
 
13
 
! Отговори
БИ ТРЯБВАЛО .... преди 12 години
Мое мнение е :От понеделник ,никой да не ходи на работа ,докато не се осъди ---СПРАВЕДЛИВО ---виновникът ---най-после за 22 г., нещо да стане ,мама му стара!
605
2
 
13
 
! Отговори
акуд преди 12 години
"ЛИНЧ" това е масов опит за убисво
604
1
 
4
 
! Отговори
кУШЛЕВ,кУШЛЕВ,... преди 12 години
ама и ти си един ,.....*** !
603
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
очевидно има проблем - ето една напълно демократична мярка за решаване на проблема с популацията - да се дават държавни пари и други привилегии само до второ дете, след това всеки да търси начин да издържа децата си. определени среди превърнаха раждането на деца в бизнес без изобщо да се интересуват какво става с тях впоследствие. затова ЕС не ни ще.