Катуница се взриви: Смърт за поръчителя на убийството!*

Над 1000 души атакуваха къщата на Цар Киро с камъни, тухли и павета
Обновена: 24 сеп 2011 15:13 | 24 сеп 2011 11:55,
1894
Катуница се взриви: Смърт за поръчителя на убийството!*
Снимка: Булфото

Озлобени от убийството на 19-годишния Ангел Петров снощи, над 1000 души атакуваха къщата на Цар Киро с камъни, тухли и павета.

Изпочупени са стъклата на къщата, имотът също е пострадал от камъни, по земята има паднали саксии и обърнати пейки, изкоренени са храсти. Избити са парапетите на къщата. Хората се разделиха на няколко групи и атакуваха всички имоти на ромския барон.

Около 20 младежи скачаха яростно върху лек автомобил „Мерцедес”, собственост на фамилията. Младежите обърнаха новото возило по таван и изпочупиха стъклата и стоповете с дървени пръти. По-късно бе изпочупена и втора кола на Рашкови.

17-годишно момче припадна, докато вървеше към къщата на Цар Киро, и спря шествието. Детето имало сърдечна операция, повече от 20 минути се забави линейката, която да му спаси живота.

Да не извършат по-сериозен погром, жителите на селото бяха спрени от началника на областната дирекция на МВР в Пловдив Тодор Чонов, който призова хората да напуснат двора на къщата. В селото има засилено полицейско присъствие, като целта е да се предотврати ново кръвопролитие.

Смърт за поръчителя на убийството на 19-годишното момче от български произход от село Катуница поискаха малко по-рано жителите на Катуница, които се събраха на невиждан протест пред читалището заради жестоко убийство от снощи.

Жертвата, 19-годишният Ангел Петров, разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус с все още неизвестен шофьор от Столипиново минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

После полицаите се опитали да спрат превозното средство, но без успех, то минало и през тях. Трима служители на реда са със счупени ръце. Две момчета, станали свидетели на случката, също се опитали да спрат буса, но и те били прегазени.

„Искаме смърт за поръчителя на това убийство”, скандираха днес хората от Катуница.

Още по темата
Те твърдят, че вчера през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница, от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда. Информацията бе потвърдена от полицията.

„Безобразие е това, което се случва в Катуница. Освен жестокото убийство на младото момче, вече се посяга и на полицаи”, съобщи пред Dnes.bg директорът на полицията в Пловдив Тодор Чонов. Той уточни, че в ареста са задържани 6-има роми от Столипиново след снощните размирици. Издирва се шофьорът на буса убиец.

Младежи се опитали снощи да се саморазправят с Цар Киро и успели да подпалят един от имотите му. Пожарната загасила пламъците, а след това жандармеристи от София и Пловдив отцепили района.

На среща с жителите на селото Тодор Чонов заяви, че криминалистите активно разследват случая и обеща всеки виновен да си получи заслуженото. Началникът на областната дирекция на МВР в Пловдив каза още, че ще инициира и среща на представители на полицията, прокуратурата, НАП и агенция "Митници" за установяване на имотите на фамилията Рашкови.

Тодор Чонов допълни, че в полицията има над 20 сигнала срещу фамилията на Кирил Рашков.

Информацията е актуализирана към 13,35 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1894
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли кой да покаже снимка на убитото момче и на починалия по - късно 16 годишен младеж? Нека да почетем паметта им.Ако беше някой престъпник още начаса това щеше да стане. Хайде, холан.
1
 
15
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 12 години
КАКВИ ЖУРНАЛЕСТИ .ТОВА СА НА БЕЗУМНИТЕ МУТРИ БОКО И ЦЕЦО. СРАМ ЗА НАЦИЯТА НИ.
2
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,*** слово на омразата, поледвано от убийство от етническа омраза!!! Но в България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди ***(слово но омразата на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (убийство от етническа омраза, предизвикано от семейството на царя), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )- АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...- ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦА
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БТВ ми е изтрита от тунера на всеки телевизор! Палячовци!
0
 
15
 
! Отговори
fori преди 12 години
току що казаха че са задържани 21 човека за запалването на *** къщи,дано не са Българските патриоти от Пловдив,дано са се объркали минцифайките,щото ако са арестували Български борци за свобода ,тогава ще стане страшно,дано не са и от агитките
0
 
8
 
! Отговори
EL преди 12 години
DA POCHIVA V MIR TOVA MOMCHE!!!NQMA JIVOT VECHE ZA NEGOVITE RODITELI,NO NEKA ZAPOCHNE NOVO NACHALO ZA HORATA V BG!!!IMA LI CHOVEK IZOBSHTO,NA KOITO NE MU E PISNALO OT TEZI ***,A SEGA I SMART!V PAMET NA TOVA MOMCHE I NA VSICHKI JERTVI NACIGANITE,DEISTVIE!!!BALGARIQ TRQBVA DA ZAPOMNI TOVA IME ANGEL PETROV,KATO NOVO NACHALO,INACHE I GOSPOD NE MOJE DA NI POMOGNE!!!
2
 
26
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
ОТ СЪРЦЕ ПОЖЕЛАВАМ НА МИРОЛЮБА БЕНАТОВА И ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ ДА СТРАДАТ ЗА ДЕЦАТА СИ ЕДИН ДЕН. ТАКА КАКТО СА СТРАДАЛИ ХИЛЯДИ ОБИКНОВЕННИ ХОРА ПОСТРАДАЛИ ОТ ТТАЗИ *** И ТАКА КАКТО СТРАДА СЕМЕЙСТВОТО НА ПРЕГАЗЕНОТО ДЕТЕ.ДАНО ВИ СЕ ВРЪЩА *** ДОЛНИ
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две млади момчета загинаха, а *** се оттърваха с къщи и коли. Избягаха, мръсниците.
0
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,В България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди *** и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит, а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )- АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...- ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦА
0
 
32
 
! Отговори
Народе???? преди 12 години
Кой ще възмезди тези семейства, изгубили най-свидното - чадата си? Кой ще плати моралните загуби за убитите? Сигурно къщите на бароните и т.н. "царберист" са застраховани и няма да се учедя ако това е в Корпоративна банка. А изгубеното бъдеще на близките на убитите сигурно не е застраховано?!Предлагам на предстоящите избори ние да определим застраховката на едните и другите. Ако това не стане и аз като Левски бих написал: НАРОДЕ????
1
 
27
 
! Отговори
фена преди 12 години
БОТЕВЛОКОтова е !!!
0
 
27
 
! Отговори
Авитохол преди 12 години
само таака нетърпимост вече.*** мръсниииииииииии
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В съседната тема писаха, че сделката между Киро циганьора и Тиквата била да предаде шофьора на буса, за да се измъкне жив. Дайте да я развалим, а, какво ще кажете?
1
 
23
 
! Отговори
Ботевист преди 12 години
Нека прозвучи гордо бойният вик на агитката на "Ботев" Пд : Ай канариииииииииии!!!!
1
 
41
 
! Отговори
az преди 12 години
От Пловдив дойдоха фенове на футболните тимове "Локомотив" и "Ботев". Те нахлуха в двора на къщата на Рашков, хвърляха камъни и коктейли "***". След това запяха българския национален химн и се оттеглиха.
0
 
6
 
! Отговори
do TONI преди 12 години
davai Toni,sazdavai grupa vav facebooka,s teb sme!!!
2
 
8
 
! Отговори
Бай Мангау преди 12 години
Кой каквото си е посял - това си жъне !!(народна поговорка)
0
 
47
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Браво на всички хора от Катунци!!.Браво пловдивчани!Вие защитихте честта на нацията.Като софиянец се срамувам,че сега не съм до вас.Трябваше не двеста ,а двеста хиляди да бъдем там.Призовавам всички истински българи утре да организираме подкрепления на катунчани,а в понеделник-пред мин.съвет и парламента.
0
 
38
 
! Отговори
Ваню преди 12 години
Браво на нас от Катуница. Вие показахте че сте българи каквито е имало преди 100 години. Вече се чувствам българин защото вие ни събудихте
0
 
15
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
ТОВА МИСЛЯ Е ИМЕЙЛА НА БТВ НОВИНИТЕ НЕКА ВСИЧКИ ОПИШЕМ КОЛКО ГИ ОБИЧАМЕ