Потрошиха стъклата на джамията в Пловдив с бирени бутилки

От настоятелството искат денонощна охрана
15 окт 2011 16:35,
124
Потрошиха стъклата на джамията в Пловдив с бирени бутилки
Джумая джамия. Снимка: архив, Булфото

Вандалски акт срещу Джумая джамия в Пловдив беше извършен рано тази сутрин. Стъклата на офисите в мюсюлманския молитвен храм са били счупени с бирени бутилки. Инцидентът е станал в малките часове на съботния ден.

Първи на място се отзовал патрул на частна охранителна фирма, но хулиганите вече били избягали. Сигнализирана е и полицията.

Това не е първият подобен акт срещу джамията, коментираха пред Dnes.bg от ръководството на новото джамийско настоятелство.

Те припомниха, че чупения на стъкла е имало и друг път. Самият молитвен храм неведнъж е бил издраскван с графити, обидни надписи и свастики.

„Ще поискаме денонощен патрул на общинска полиция, за да се избегнат други нападения”, обясниха от джамията.

След събитията в Катуница Джумая джамия, която се намира в центъра на Пловдив, беше денонощно охранявана от тежко въоръжени жандармеристи, за да се избегнат посегателства срещу мюсюлманския храм.

Полиция разследва инцидента от тази сутрин. Една от версиите е, че  вандалската проява е дело на подпийнали младежи.

Щетите са малки, успокоиха от джамийското настоятелство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Джумая джамия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
11
 
! Отговори
аз преди 12 години
патрула се е отзовал късно,з-то са спяли по това време.към който и сот да се вържете все тая, всички спят като заклани , а хората си мислят,че обектите им се охраняват.хора, не си давайте парите на вятъра.сложете си ваш,локален сот и камери,ако искате охрана.сотовете в пловдив, особено сот брадърс и алфа са супер зле.
47
11
 
22
 
! Отговори
Датисерем Наджамията преди 12 години
Щетите са малки, успокоиха от джамийското настоятелство.Ох, добре че ми казахте така се бях притеснил...
46
1
 
24
 
! Отговори
Боб преди 12 години
Моя дом е моя Храм. Искам денонощна охрана и пред моя Храм!!!! Писна ми да ползвам 6 ключа само за да се прибера....
45
3
 
20
 
! Отговори
ВОЛЕН-ПРЕЗИДЕНТ! преди 12 години
Жалко е, че това е 100% политически акт както и бомбата срещу Диков! Вероятните извършители са БСП или ДПС или РЗС, а може и ГЕРБ да е....! Това ли чакахме 22-години - политиците да си създадът бригади за мокри поръчки и да ни ги прилагат в зависимост от ситуацията!
44
4
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,- Наскоро Всеки ден" твърдеше Около изборите ще изубхне поредната гангстерска война или бередици, кото ще минат през силовите структури на Антон Петров-Хамстера. Задачите се раздавали в заведение в близост до басейна "Спартак" и са режисирани лично от Алекесй Петров Трактора. Два дни преди Катуница, Първанов обяви Революционна ситуация.ТАКА И СТАНА (Случайте Галерия, РЗС, ДСБ, запалените три влака, необяснимите убийства на момичета по парковете, Катуница, вилата на Бай Миле и Сашо Диков, стават все ПО-СВЪРЗАНИ и се случват ВСЕ около пристигането на високопоставени европейци).- Научихме и, че преди 1989г. сержант-милиционера Алексей Петров, е внедрен като доносник от ДС - направление Терор, в Турските съпротивителни организации(в днешното ДПС), като недоволен от смяна на името му (Омеров). Обаче- Кой кого е предавал и на кого е верен сега Петров/Омеров, още не се знаеКакво прави впечатление около Ал.Петров...?1. От 18 годишен, лицето А.П., неизменно е в центъра на събития свързани с Тайните служби, независимо дали става дума за политически или криминални събитията, пари или убийства! - Не е политик, но пише, че го съдят по политически причини... - Не е финансист, но пише на Финансовия министър със съвети от ранга на Мерил Линч...- Никакъв не е, но охраняваше гигантските кражби от Кремиковци, а накрая ръководеше ДАНС...?2. Кой обаче го крепи или по-точно Кои са тези сили, които неизменно са във властта и са мозъка на Октопода? Отговора става все по-елементарен Интереса клати феса - подкрепят го БСП и ДПС и стоящото зад тях ДС.- Стои и въпроса: - Каква е Тайната, която ги свързва, освен Терористичния им произход и цели 30 години ги държи като Сиамски близнаци?Дали това не е взрива на гара Буново (или друг), организиран от турския щурмовак - Алексей Петров, а днес най-отвратителното им Терористично творение, са безредиците, грабежите, взривовете и убийствата организирани от Сторъкия Октопод БСП, ДПС и стоящото зад тях ДСДОКАНО НЕ ВЗЕМАТ ПАК ВЛАСТТА ИЛИ НИ ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА НЯМА ДА СПРАТ!!!Въпроса е Във "Всеки ден" ОРАКУЛИ ЛИ РАБОТЯТ ИЛИ ПРОСТО ИЗТОЧНИЦИТЕ ИМ СА ТОЧНИ???
43
10
 
10
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Джамиите са символ на *** на България и отдалечаването и от Европа. Нещо, което по никакъв начин няма да допуснем. Освен това, когато зад религията открито прозират чужди политически интереси, тя се атакува, както и всички останали използвани от противника похвати.
42
11
 
17
 
! Отговори
Swizz преди 12 години
Извинявам се че не е по темата, но по долу някъв написал "Турция е в Европа" и искам да споделя реакцията си --> АХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХА!!!!!!!
41
6
 
11
 
! Отговори
akud преди 12 години
зад подобни селски изцепки стоят единствено ДПС , друг изгода от тези неща, няма.
40
14
 
24
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 12 години
Мюсюлманска *** емигрирала в Европа от ислямски азиатски страни от третия свят като Бангладеш, Пакистан, Турция , Иран, Ирак и прочее дупки е най-слабо интегрирана поради простата причина че *** отказват да живеят по нормите и законите на цивилизования свят.
39
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВОЛЕН - ПРЕЗИДЕНТ! Не заради турците и ***, а заради беззаконието и тоталната липса и бягане от националните интереси!
38
18
 
18
 
! Отговори
до ЗМЕЙ ГОРЯНИН преди 12 години
Съществуването на джамии в България е за вярващите,мюслиманите.Каво ви пречат на вас.На нас не ни пречат вашите храмове,не ни пречат вашите попове.Не се занимавайте с нас и нашите джамии
37
16
 
34
 
! Отговори
към турчина 35 преди 12 години
Турция е точно толкова европейска държавата, колкото и Иран
36
12
 
4
 
! Отговори
mmmmmm преди 12 години
da napomnqvi kak sa *** prapra babite vi zatova neste b1lgari a ste gagavuzi smotani
35
15
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Стига с тия джагали-500 год дерибействаха върху дедете ни....
34
13
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Явно не знаеш до къде е Европа,погледни картата.Европа винаги ще е до там,а и Турция е в Европа
33
11
 
7
 
! Отговори
ЗМЕЙ ГОРЯНИН преди 12 години
Съществуването на джамии в България е изключително безсрамно и нагло напомняне от страна на турците за пет вековното турско робство
32
12
 
12
 
! Отговори
ЗМЕЙ ГОРЯНИН преди 12 години
Съществуването на джамии в България е изключително безсрамно и нагло напомняне от страна на турците за пет вековното турско робство
31
10
 
1
 
! Отговори
soya преди 12 години
az jenati daya nagiza s moya ryazan davidis togava
30
15
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Аз съм турчин,и съм против твоето мислене.Ще посещаваме джамията,ако ще и Волен да стане президент.Волен ли ще ме спре да вярвам в АЛЛАХ,или ти ще ме спреш да посещавам джамията.Не си мислете,че нещо по различно ще е от сега,ако спечели Волен.
29
13
 
20
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 12 години
Точно така се действа срещу ислямската напаст