Потрошиха стъклата на джамията в Пловдив с бирени бутилки

От настоятелството искат денонощна охрана
15 окт 2011 16:35,
124
Потрошиха стъклата на джамията в Пловдив с бирени бутилки
Джумая джамия. Снимка: архив, Булфото

Вандалски акт срещу Джумая джамия в Пловдив беше извършен рано тази сутрин. Стъклата на офисите в мюсюлманския молитвен храм са били счупени с бирени бутилки. Инцидентът е станал в малките часове на съботния ден.

Първи на място се отзовал патрул на частна охранителна фирма, но хулиганите вече били избягали. Сигнализирана е и полицията.

Това не е първият подобен акт срещу джамията, коментираха пред Dnes.bg от ръководството на новото джамийско настоятелство.

Те припомниха, че чупения на стъкла е имало и друг път. Самият молитвен храм неведнъж е бил издраскван с графити, обидни надписи и свастики.

„Ще поискаме денонощен патрул на общинска полиция, за да се избегнат други нападения”, обясниха от джамията.

След събитията в Катуница Джумая джамия, която се намира в центъра на Пловдив, беше денонощно охранявана от тежко въоръжени жандармеристи, за да се избегнат посегателства срещу мюсюлманския храм.

Полиция разследва инцидента от тази сутрин. Една от версиите е, че  вандалската проява е дело на подпийнали младежи.

Щетите са малки, успокоиха от джамийското настоятелство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Джумая джамия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
8
 
6
 
! Отговори
bg преди 12 години
V gnusnija muslemski Egipet ubiha 26 hristijani,a muslemskite murshi tuka se oplakvat ot 2 s4upeni prozorci.
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зулуми е имало и ще има и това показва че тая джамия няма място там, но кой от управляващите да се сети ?
66
11
 
21
 
! Отговори
aer преди 12 години
Най-агресивната и нетолерантна религия се нарича ИСЛЯМ!В корана пише,че истинския мюсулманин не може да бъде приятел с евреи или християни!
65
5
 
17
 
! Отговори
бмп преди 12 години
Голям проблем в Пловдив създават създават ***,които навсякъде тръбят-АЗ СЪМ ТУРЧИН-крайно време е турците да се разграничат от тях,и така ще избегнат негативното отношение!
64
8
 
13
 
! Отговори
До 68 преди 12 години
Льольо, чети повече: Един от народите с най-древна култура, една от най-старите държави в Европа и, ОСОБЕНО ВАЖНО - не след дълго повече от половината от населението на Европейския съюз ще говори на славянски езици! Да ти припомня ли кои са Кирил и Методий? Радвай се, че покрай нас имаш европейски паспорт и знаеш български - на тази основа можеш да се разбереш с всеки, който говори някакъв славянски език.
63
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това че мястото на тези фесове не е в България е едно на ръка, но я стига вече с тези простотии.Това е тяхна работа под диктовката на такива като Доган!
62
4
 
10
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
юзеире ти ли си
61
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не народ , а мършаааааааааааа !!!!!!!!!!Ваш човек ви го е казал и още по-темата : " Ами, кофти матриала" Поне си знаете, че сте най-долната нация в Европа !!!Наскоро са хванали ваши гангстери да източват пари в Турция, и хоп 19 годинки присъда, хайде със здраве и пак заповядайте на гости :)))))))))))))))
60
5
 
14
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
България има по важни проблеми като безработица,корупция и мафия,та хората да се занимават с джамии.Отвличат ни вниманието с *** и турци,за да не искаме сметка от неудачниците за провала им във ваштрешна и външна политика
59
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОРЕДНИТЕ ***(турски) простотии
58
4
 
14
 
! Отговори
Хайде, стига бе! преди 12 години
Ако в тази джамия наистина се събират *** и вършат нередни неща, то нека турците да се намесят и да прекратят безобразията. Това би могло да се реши вътре в мюсюлманската общност. Да не се стига до такива пубертетски изцепки,защото ставаме за резил пред света! Една от най-старите държави в Европа сме, а някакви неработещи и неучещи *** ни докараха дотам, че хем ги храним,хем те ни подлудяват, хем като протестираме срещу бездействието на управниците спрямо ромите, пак нас изкарват виновни!
57
9
 
4
 
! Отговори
Do 52 преди 12 години
Saobrazqvay se kakvo govorish, badi chovek, ne obijday nito edna religiq za da ne ti obijdat i tvoqta.Tolkova si kurajliq,che mojesh da go kajesh tova samo po neta.Nezabravay,che nqma i ne e imalo po silna armiq i nqma da ima ot islqmskata,Rusiq i Amerika veche chetvart vek vodqt voyni srechtu tqh,pochti cqla evropa sa vodili voyna i to ednovremenno sreshtu Ataturk/turciq/ i pak neuspqha.Nikoy nqma kuraj kato muslumanite,strahlivi ste mamka vi
56
6
 
8
 
! Отговори
ЗМЕЙ ГОРЯНИН преди 12 години
Ислямската доктрина ЗАДЪЛЖАВА всеки правоверен ако не е достатъчно силен та да принуди неверниците да се покорят на Аллах със сила или да ги убие на него му се позволява да *** да се преструва докато стане силен Това правят добрите работливите турци унас- чакат своя час Вижте самокас обозначават различните от тях - *** Обръщението *** е презрително и е синоним на роб Сигурно и затова говорим за турско робство
55
8
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ЕМИ КВО ДА КАЖА ПО ТЕМАТА -ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ!БЮЛЕТИНА 9 !СТИГА ТОЛКОВА ИСЛЯМИЗАЦИЯ!500 ГОДИНИ ГИ ТЪРПЯХМЕ ,СЕГА ЗА 20 ГОДИНИ ИМАТ НАМЕРЕНИЯ ДА ВЗЕМАТ ЦЯЛА ЕВРОПА!ЕХ КАК МИ ЛИПСВА ХАН ТЕРВЕЛ!И ТОЙ СЕ ОПЪЛЧИ СРЕЩУ АРАБСКАТА *** И ГИ ПРОГОНИ!АМА ГЛАДЕН ЧАКАЛ ,НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОГОНИ!ИДВАТ ОТ ПУСТИНЯТА , И ИСКАТ РЕСУРСИ!БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ДАДЕМ!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
54 е прав, макар че употребява малко по-груби думи,отколкото е нужно. 51 може би по-добре от мен знае кой ходи в тази джамия аз не съм от Пловдив. Затова, като чуя думата "джамия", свързвам я с турците. Храм не бива да се осквернява. Що се отнася до ***, ако сами не се вземат в ръце и не се очовечат, нищо добро не ги чака, хич и да не разчитат на нечие задгранично покровителство или на мухльовщината на някои управляващи.
53
7
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
тия вътре като пийнат някоя бирица не знаят кво правят...после кой ми счупи джамовете...
52
1
 
26
 
! Отговори
все тая преди 12 години
Простотия, да се посяга на някакъв храм. Проява на страх. Слаба държава. Това е на пръв поглед. Представете тази искра се запали и се използва от политици. Ето ти "Велика Сърбия". Стана на парчета от подобен фитил на верска основа. Сега е съжалително, но е късно. Проявата е е необмислено просташка. Та не е както името все тая яяя..
51
2
 
27
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
защо ли имам чувството, че като минат изборите всички новини от този сорт внезапно ще спрат или най-малкото - рязко ще се намалят
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моралните потрошители са Цецо Сересето и пожарникаря, защото те постоянно насъскват злоба срещу политическите си противници, което е политически мотивирано насилие срещу нацията!
49
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tъпанари,знаете ли какво означава ДЕМОКРАЦИЯТА???????Сигурен съм,че не знаете!Не съм го казал аз,Волтер го е казал:"Не ми ХАРЕСВА това,което говориш,но ще дам живота си,за да можеш ДА ГО КАЖЕШ!!!!!!"За да го разберете ,трябва сиво мозъчно вещество!Оставете турците на мира!На калпав х..,вълната пречела!За всички има място под Слънцето!