Обстановката в страната се нормализира

Няма бедстващи хора, уверяват от вътрешното министерство
Обновена: 19 окт 2011 11:13 | 19 окт 2011 10:51,
5
Обстановката в страната се нормализира
Снимка: БТА

В засегнатите от снежната буря райони на страната обстановката се нормализира, съобщиха от МВР.

Пожарникари, спасители и полицаи две денонощия работиха на непрекъснат режим в областите от Източна България. Няма бедстващи хора в районите, в които ситуацията беше много усложнена от снеговалежа и бурния вятър.

През двата дни за оказване на помощ на населението бяха включени всички налични сили от структурите на МВР в засегнатите области. В спасителните операции участваха над 1500 служители на МВР – пожарникари, спасители и полицаи. В работата на екипите беше включена тежка инженерна техника.

До 6 часа днес са получени над 800 сигнала. Проведени са над 600 операции за оказване на помощ и спасяване на хора, спасени са над 670 души, включително 110 – от два влака на гара Радунци.

Изтеглени са 137 автомобила, 64 автобуса и микробуса, 89 тежкотоварни автомобила.  Транспортирани до болнични заведения са 18 болни за хемодиализа и 5 родилки.

Бедстващи хора са изведени от закъсали автобуси, влакове и леки автомобили в областите Сливен, Бургас, Шумен, Варна, Хасково.

Още по темата
Отстранени са стотици дървета, препречили пътните платна, за да се възстанови движението. Отводнени са приземни етажи и мазета във Варненска, Добричка и Бургаска област.

Териториалните структури на МВР създадоха необходимата организация за своевременно затваряне на засегнатите пътни участъци и пренасочването на движението по обходни маршрути, до възстановяването на засегнатите райони, смятат от ведомството.

Продължава работата на силите на МВР и Агенция „Пътна инфраструктура” за почистване на пътищата и извличане на закъсала техника, като към настоящия момент няма необработени сигнали и данни за бедстващи хора. В община Руен не е отменено бедственото положение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
маняк преди 12 години
Край! Тоя Мерцедес няма повече да го купим.
4
1
 
1
 
! Отговори
Spote преди 12 години
Получени над 800 сигнала, Проведени са над 600 операции ! Вие сте *** тебеширите !
3
0
 
4
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
В смисъл? Снегът се стопи или? :DDD
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!Не, че няма какво да се желае от полиция и службите, но преди да започнете да плюете отново знайте, че ако вие заседнете в подобна ситуация, ще се надявате точно на тези хода да ви спасят.
1
0
 
8
 
! Отговори
Шефьор преди 12 години
Номера трябва да е 2011 не 2010.