Белица и Якоруда – кошмарът на ДПС

Хората на Сокола зоват МВР да овладее ситуацията
Обновена: 11 ное 2011 14:40 | 11 ное 2011 12:20,
114
Белица и Якоруда – кошмарът на ДПС
Протестът в Белица от 3 ноември. Снимка: Булфото

ДПС призова органите на реда да вземат мерки за овладяване на ситуацията в общините Белица и Якоруда.

В декларация от парламентарната трибуна депутатът Муса Палев посочи, че за съжаление изборната борба в някои места като Белица и Якоруда все още продължава, и то по криминален начин.

"След 22,00 часа на 30 октомври поддръжниците на загубилия кандидат-кмет на община Белица решиха да протестират по най-грубия начин, като счупиха стъкла на сградата на общинската администрация и на клуба на ДПС, а пред очите на гражданите и полицаите бе пребит местен лидер на една партия", каза от трибуната Палев.

Още по темата
Той разказа още, че са били нарязани гумите на над 10 автомобила, и то само защото собствениците им били заподозрени, че са гласували за ДПС, а кметът на община Белица Ибрахим Палев е бил заплашен с убийство.

Днес племенникът му Муса Палев обяви, че през изминалите две денонощия е подпален автомобилът на кмета на община Якоруда, както и бали слама на жител на Белица във фермата му.

Депутатът обясни, че бащата на този човек е излежал 12-годишна присъда по време на възродителния процес, защото е отстоявал правата си.

"Сега неговият син е наказан за същото – че е упражнил конституционното си право на глас на избори", коментира Муса Палев.

"Населението на Белица живее с чувството, че зад посегателствата срещу демократичния вот и демократично избраните местни власти стоят нечии политически интереси, и се пита дали органите на МВР в общината не са получили нареждане за пасивното си поведение", посочи депутатът от ДПС.

По думите му, тъй като градчето е малко, населението знае кои са извършителите и подбудителите на тези деяния.

"Само органите на реда не знаят, макар че виновните стоят пред очите на полицаите всеки ден", каза Муса Палев.

Той предупреди, че напрежението расте, и призова органите на реда да си свършат работата, за да не се налага сезиране на европейските институции и хората да се самозащитават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
17
 
! Отговори
обсркване преди 12 години
там подлудиха хората. ДПС - ясно е - под строй, заплахи, интриги - гласуват. БСП щат не щат трябваше да подкрепят ДПС щото иначе ГЕРБ, но и техните избиратели не искат бездарника от ДПС - два мандата безхаберие, разруха и мизерия. Община с огромен потенциал, а нулево развитие. Средновековие. ГЕРБ издигнаха също мохамеданин /бивш кмет/ с надежда да спечелят хората от ДПС, но малките села и махали на общината си останаха в невежество и гласуваха по стандарт. ИГРИЧКИТЕ на партиите съсипаха общината
21
3
 
14
 
! Отговори
спокоен преди 12 години
Докато малоумния и изкукуригал от пиене дуган подкрепя БСП съм спокоен, че никога няма да вземат отново властта.
20
0
 
18
 
! Отговори
gdobranov преди 12 години
Българи, взимайте пример от помаците и турците, които по документи се водят българи като вас! Вижте колко са сплотени и как се защитават на всички нива. Ето така трябва да правим и всички ние - да се уважаваме и да се подкрепяме, а не да се гледаме лошо и да се чудим как да се прецакаме един друг. Само така ще си помогнем сами и ще накараме и институциите да работят за нас. В противен случай ще продължим да си чакаме някой да дойде "да ни оправи" и да обвиняваме други за дереджето си...
19
1
 
31
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Бавно, но сигурно народът се пробужда и започва да изритва омразните изедници!
18
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според експертни проучвания в България хората с турски произход са между 100-150 хиляди. Всички останали са българо-мохамедани, помаци, турчеещи се *** и каракачани. Всичко това е в резултат на масовото преселение на анадолски турци след освобождението и масово заселване на българи от южна Тракия (Одрин). Тъй че всичко е една провокация и измама. ДПС пропагандират и разбирасе, че по-добре да се наречеш турчин отколкото *** или ***. И затова се създава и това впечатление за толкоз турци.
17
1
 
26
 
! Отговори
петър ненов преди 12 години
каквото е посялоДПС това и ще жъне .това те го правят в другите населени места на българия който е гласувал против тях го гонят от работа и го тормозят денонощно.но там не търсят помощт от мвр а казват че всичко е наред.но сега и техните избиратели ги разбраха що за хора са и не ги искат -----да управляват повече.най добрее в тези населени места да се проведат нови избори без участието на ДПС...
16
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Alo ДПС не се жалвайте в парла-мента а грабвайте пушките о воюувайте!На оръжие!Това е борбата с ГРОБ.Тези са БАНДИТИ!
15
11
 
18
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
вън *** от българия
14
3
 
26
 
! Отговори
Бренеке-12 преди 12 години
Доган,като не ходиш на работа в парламента и си стоиш в сараите-ето ти и резултата.Толкова години рекетираш в името на етническия мир и крадеш заедно с комунистите.Пясъчният ти часовник вече е изтече.Всички ти научихме номерата.Бай-ба-ай.
13
1
 
45
 
! Отговори
Ne e werno! преди 12 години
Белица и Якоруда ТУРЦИ НЯМА! Има българо-мохамедани... *** долната провокация!
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как точно да се намеси полицията? Освен въвеждането на вечер час какво друго може да ограничи страстите на местните? Явно години наред някой е феодалствал и бействал, използвал е властта по лично усмотрение и на местните им е писнало. Ако са решили да се саморазправят, ще го направят.
11
2
 
25
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Знам много добре,имам приятели турци,които са ми разказвали как преди избори ДПС се активизира и започва да всява паника и да плаши хорицата.Само,че тук е доста малко мястото за да се разкаже тези неща.Става въпрос пак за смяна на имената,за отнемане на имуществото им,за изгонване и т.н.А който не гласува за ДПС го оставят без социални помощи и други привилегии на които имат право,тъй като депесарите държат общините.
10
6
 
3
 
! Отговори
Боб преди 12 години
НАТО да идва веднага!!!!
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никъде другаде в света няма държава с толкоз голямо турско население, с което другите граждани да се разбират толкоз добре. Аз съм от този край и наистина е така. ДПС наистина ще развалят нещата и много пропагандират. Не толкоз ислямизъм, колкото настройват хората един срещу друг за да имат после електорат за изборите. Това е една машина за власт и пари, която обаче създава етнически проблем, който се надявам да не избухне никога.
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Дойде време ставайте,от сън се събуждайте!Доста робство и тиранство,всички на оръжие!"
7
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мн хубаво,видях на репортажите имаше протестиращи българи,турци/помаци ,а може би и ***.Всички против ДПС
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оооооо, не вън - на бесилото им е мятото на враговете на Българския Народ. (малко комунистически звучи ама е истина)
5
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плюйте де...Ама нали са ДПС,на тях може да им трошат офиси,пък ако бяха строшили на *** некой офис щеше да има вой до небето.Вие сте двуличници,господа.П.П.Мразя ДПС,но повече мразя двуличници...
4
2
 
62
 
! Отговори
БГ турчин преди 12 години
На всеки който се бори по какъвто и да е начин срещу насждащаат етническа омраза банда ДПС трябва да му се даде медал. ДПС са ислямистки терористи и изплълняват поръчки на ислямистите от Турция за всяване на паника и ужас сред населението на Балканските Държави.Просто не можете да си представите какви лъжи разпространяват депесарите сред хората. Цялата шайка около Доган е за съд и за затвора.
3
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган в затвора!при Цар Киро