Белица и Якоруда – кошмарът на ДПС

Хората на Сокола зоват МВР да овладее ситуацията
Обновена: 11 ное 2011 14:40 | 11 ное 2011 12:20,
114
Белица и Якоруда – кошмарът на ДПС
Протестът в Белица от 3 ноември. Снимка: Булфото

ДПС призова органите на реда да вземат мерки за овладяване на ситуацията в общините Белица и Якоруда.

В декларация от парламентарната трибуна депутатът Муса Палев посочи, че за съжаление изборната борба в някои места като Белица и Якоруда все още продължава, и то по криминален начин.

"След 22,00 часа на 30 октомври поддръжниците на загубилия кандидат-кмет на община Белица решиха да протестират по най-грубия начин, като счупиха стъкла на сградата на общинската администрация и на клуба на ДПС, а пред очите на гражданите и полицаите бе пребит местен лидер на една партия", каза от трибуната Палев.

Още по темата
Той разказа още, че са били нарязани гумите на над 10 автомобила, и то само защото собствениците им били заподозрени, че са гласували за ДПС, а кметът на община Белица Ибрахим Палев е бил заплашен с убийство.

Днес племенникът му Муса Палев обяви, че през изминалите две денонощия е подпален автомобилът на кмета на община Якоруда, както и бали слама на жител на Белица във фермата му.

Депутатът обясни, че бащата на този човек е излежал 12-годишна присъда по време на възродителния процес, защото е отстоявал правата си.

"Сега неговият син е наказан за същото – че е упражнил конституционното си право на глас на избори", коментира Муса Палев.

"Населението на Белица живее с чувството, че зад посегателствата срещу демократичния вот и демократично избраните местни власти стоят нечии политически интереси, и се пита дали органите на МВР в общината не са получили нареждане за пасивното си поведение", посочи депутатът от ДПС.

По думите му, тъй като градчето е малко, населението знае кои са извършителите и подбудителите на тези деяния.

"Само органите на реда не знаят, макар че виновните стоят пред очите на полицаите всеки ден", каза Муса Палев.

Той предупреди, че напрежението расте, и призова органите на реда да си свършат работата, за да не се налага сезиране на европейските институции и хората да се самозащитават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
16
 
! Отговори
topor преди 12 години
Към 42, Анонимен.Нали знаеш какво остава след къпан в баня македонец - *** вода и чист българин!Така че си трай!Айде, со здраве!
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на хората от Белица и Якоруда..
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
демократичния вот и демократично избраните местни власти и ДПС са взаимно изклщчващи се понятия.Хората не искат да ги управляват наследници на терористи.
39
25
 
13
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
НЕ СА ВИНОВНИ ДПС ДА СЕ ПРЕБРОЯТ БЮЛЕТИНИТЕ И КОЙТО ИМА ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ СЬДА ДА ГО ОБЯВИ ЗА КМЕТ КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ИЗБОРИТЕ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ КЬДЕТО ГЕРБ ИЗЛЬГА НАРОДА С ЧУВАЛИ ФАЛШИВИ БЮЛЕТИНИ
38
2
 
5
 
! Отговори
topor преди 12 години
И още. Опонентите на ДПС в Белица са с името "Европейска Визия за Етническа Толерантност" - Белица. Съкратено ЕВЕТ-Белица.От турски EVET се превежда като "ДА". Което , меко казано, е смущаваща абревиатура ЕВЕТ Белица.
37
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Пирин вода ще носите на макетата,български страхливи юначета,племе
36
2
 
14
 
! Отговори
унибомбър преди 12 години
***-тъй като там са само мюсулмани-значи става дума за непоносимост към конкретен ДПС гнусляр, преял с власт и прекалил отвсякъде с безопразия....
35
7
 
13
 
! Отговори
ДО 37 преди 12 години
НЕ СЕ ЯДОСВАЙ...ТИЯ ГЛУПОСТИ ТУКА ГИ ДРАЩЕ САМО ЕДИН ПЛАТЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ДРАСКАЧ-ПРОВОКАТОР НА БСП-МАФИЯТА.ТЯХНАТА СВЪРШИ ВЕЧЕ---ОТ УМРЯЛО КУЧЕ ДА НЕ ТЕ Е СТРАХ.ПРОСТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРОВОКИРАТ ВЕРСКА ОМРАЗА.ГОТОВИ СА НА ВСИЧКО ЗА ДА СА НА ВЛАСТ АМА НЯМА ДА СТАНЕ НИКОГА ВЕЧЕ.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са софийските дупета ръководени от доги...!? Браво на макетата!!!!от бугарските роби нищо не излиза...Марш пред турските новини и тишина ***
33
1
 
28
 
! Отговори
topor преди 12 години
Проблемът на това малко, но с изключително чист въздух градче - общински център, е следният: От доста време кметът се избира с гласовете на избирателите на околните села и махали. Финансите се насочват изключително към тях и гр. Белица буквално се съсипва. Няма ремонти, няма поддръжка, няма благоустройство. Разруха пълна!Сегашните протести са на жителите на гр. Белица - етнически българи И помаци, заедно.Подкокоросани ли са от ГЕРБ? Вероятно ДА. Но им е писнало вече.(Не съм беличенин!)
32
10
 
2
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
Преследването на ВЕРСКА основа е по-гнусно дори от това на РАСОВА! Отврат сте!
31
1
 
26
 
! Отговори
Алоо, докога бе!?! преди 12 години
Сокола в кафеза за соколи заедно с всички от обкръжението му!!!
30
7
 
21
 
! Отговори
истината преди 12 години
ТОВА СА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОВОКАЦИИ И МАНИПУЛАЦИИ--ТЕ СА СПЕЦИАЛИСТИ В ТОВА.РАДВАМ СЕ ЧЕ БСП СИ ОТИВА ЗАВИНАГИ.ТРЯБВА МАЧКАНЕТО НА БОЛШЕВИКИ И КОМУНИСТИ ДА ПРОДЪЛЖИ...ДА ГИ НАТИКАМЕ В ЪГЪЛА КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО НА ТАЯ ***.И ДА МЪЛЧАТ....
29
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ви разликата от покорните страхливи български юнаци и македонската смелост.Не м се вярва да се оставят на помаци или турци да ги командват.Учете се юначета
28
10
 
13
 
! Отговори
Не е верно! преди 12 години
И какво толкоз имат някои тук срещу помаците? Че са мюсюлмани?! Ами тогава сме против католиците, арменците, протестантите и т.н., които просто имат ДРУГА вяра! Това ли ви е проблема? А че те са ЧИСТИ българи и се ЧУВСТВАТ такива няма значение! Боже, колко мука има по тази земя!!!!
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нови партии с нови хора трябват и нови идеи. Партийното ръководство на дпс - в затвора до един!!!
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и на запад има мюсюлмани в политиката но са членове на християнски партии,докато в България ДПС е мюсюлманска оттук и проблемите.ДПС трябва да се забрани със закон
25
1
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
*** порното, ужас!!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
ела преди 12 години
Помаците пак страдат от липса не единднтичност,едни стават попове-Саръев,други талибани,ся едните са за ДПС другите за ГЕРБ???? Сигурно е от скуката през дългите зимни месеци на седене в кръчмата.
23
0
 
1
 
! Отговори
xxx преди 12 години
nikoi ot dvamata nezaslujava da e tam!!!!!!!!!! ediniq e bivsh ob6tinski kmet,al4en za o6te,a drugiq nesi puska kokala! dps ima nujda ot dostoini hora!!!!!!!!