Операция след операция на ранените от взрива край Пловдив

Все още е отцепен районът на експлозията
Обновена: 13 ное 2011 14:39 | 13 ное 2011 10:11,
32
Операция след операция на ранените от взрива край Пловдив
Снимка: Архив Булфото

В неделя сутринта продължава да бъде отцепен радиус от 150 метра в района на взрива на газопровод между пловдивските села Калековец и Стряма. Това съобщи за Dnes.bg дежурният в „Гражданска защита”.

При инцидента загинаха двама души, а други двама бяха тежко ранени.

Тази сутрин бяха вдигнати телата на загиналите мъже при инцидента. Това са работници на 36 и 53-годишна възраст от старозагорското село Загоре.

В района на експлозията не се допускат граждани и автомобили, тъй като все още е опасно да се влиза.

Още по темата

През цялата нощ на мястото на инцидента са дежурили четири пожарни коли. 

40-годишен работник е все още с опасност за живота след взрива.

„Пациентът е с висока степен на изгаряния, има счупена лицева кост и фрактури на краката”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

До момента мъжът е претърпял няколко операции и се намира в реанимацията на лечебното заведение.

Вторият пострадал е с изгаряния от втора и трета степен в областта на таза. Настанен е в Клиниката по изгаряния и му предстои операция.

На мястото на инцидента са работили общо деветима души на фирма „Булгартрансгаз”. Петима са се отървали без наранявания. Всички са от Стара Загора.

Взривът е станал на няколко километра северно от магистрала „Тракия”. Най-вероятната причина за инцидента е високо налягане по време на ремонтните дейности на транзитния газопровод, който доставя газ от Румъния за Гърция и Македония.

„Започнали сме проверка на тежкия инцидент, който отне живота на двама работници и рани тежко други двама”, заяви пред Dnes.bg директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев, който снощи посети мястото на взрива.

Фирмата, която отговаря за транспортирането на газ,  поетапно намалява налягането в газопровода край Пловдив. По-късно през деня предстои оглед на мястото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: взривСтрямагазопровод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
анти цветанов преди 12 години
защо се мълчи за отвлеченото 17 годишно момиче от Перник! защо МВР спи, още ли "прави" избори? г-н Цветанов, нали преборихте организиранаа престъпнот, т.е. работеше за вас по време на изборите и сега... не смеее да ги пипнете. Така е и ъс случая Галерия, преди повече от година, колата на Сашо Диков и още и още. ОСТАВКА!!!
31
0
 
16
 
! Отговори
Dzver преди 12 години
"Голям контрол и много издънки" - то, ако и тука контролът е бил, както на русенското пристанище, където Валя Ахчиева показа оня ден как се разтоварва нелегален кораб с гориво, който го няма на никакви екрани, без да има кьорав граничар и митничар наоколо, тя работата ясна...
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova dobra novina li e PATRIOTI
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При ГЕРБ е така! Голям контрол и много издънки т.е. резултат никакъв! Боеприпаси взривени, газ се взривява....абе мамата си трака! Мир на праха на загиналите и да се надяваме, че вече ще се взимат поуки и предприемат превантивни мерки, а не само санкции!
28
0
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Кого имаш предвид ?За журналиста питам....ако можеш да го кажеш, макар и не пряко....
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сещам се за един журналист,който и сега ви казва истината,но от блога си.За съжаление,го четат неособено голям брой хора.Преди време този журналист беше в БТВ,и беше уволнен оттам по най-безскрупулен и брутален начин.Повечето му колеги мълчаха тогава,кой от страх,кой за пари,кой и за двете неща.
26
1
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Сега трябва да излезе и информацията, че тази фирма "Булгартрансгаз" нямат сключен договор за трудова медицина и да видим какви ще са последствията за ръководството.
25
2
 
5
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Има мерки за безопастност, така както има и закони, само дето никой в Бг не спазва нито едните, нито другте и след като стане фал, всеки се пита как може и задава *** въпроси.И да, също поради тази причина, няма как да няма виновни, но тук вече ако такъв се намери, това ще е рекорд на Гинес в Бг.
24
0
 
17
 
! Отговори
ПРОСТ ЧОВЕЧЕЦ преди 12 години
ХОРА ИМА ЕДНИ МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ РАБОТА С ГАЗОПРОВОДИ!!!!!!ЗАЩО СЕ ПОДЦЕНЯВАТ И НЕ СЕ СПАЗВАТ!!!!!!!
23
3
 
6
 
! Отговори
horus преди 12 години
А бе, нали който не хранеше своя храни чужда армия ?! Сега какво излиза - храни армия, плащай на *** тлъсти заплати да стоят по цял ден и да си чоплят .... и от време на време по някой взрив !!! Военните *** "пазели" държавата - ето как я пазят !!!Да имаме армия че да не ни завладеят турците - ами то и без турци, собствената ни армия трепе народа !!!
22
6
 
9
 
! Отговори
Боко Тиквоча преди 12 години
Мутрокомунизъм е...нормално е да има информационно затъмнение...
21
1
 
24
 
! Отговори
без коментар преди 12 години
Въпрос : Какво е нивото на заплащане във фирма Булгартрансгаз? Какво е отношението на ръководството на Булгартрансгаз към служителите? Какви привилегии и/или социални придобивки предлага Булгартрансгаз? Каква е атмосферата на работа в Булгартрансгаз и има ли възможност за професионално развитие? Защо някой, би искал да започне работа в Булгартрансгаз?Отговор: / от настоящ служител във фирмата/Държавна фирма в областта на енергетиката - ще напуснете само ако ви уволнят, намерите си по-добре платена работа, или... "с краката напред".Тромава структура, много излишни шефове, до които трябва непрекъснато да се допитваш. Никаква самостоятелност и инициативност не се толерират. Трябва да си подмазвач и винаги да си съгласен с шефа си, ако не искаш да си имаш проблеми и да изпаднеш в професионална изолация.И нали е държавна структура - парашутисти летят отвсякъде. Само трябва да си човек на правилния човек - работата ти е сигурна. Може да се скатаваш - вали, гърми - заплатата върви.Нагаждачи, натегачи, подляри - колко шеш... Ако сте млад, умен, работлив, амбициозен - не ви трябва да се натискате за тази фирма - с тези качества бихте си намерили работа другаде. Тук е за протежета от горните прослойки. Заплати - добри за страната, даже твърде прилични. Работно време и всички глезотии по КТ си ги получавате без проблем. Има КТД с още други социални придобивки.Разбира се - има и доста професионалисти и кадърни хора - без такива като тях не може. Хубаво е да си инженер-газовик. Никой за нищо не ги бара и са на почит.Служителите във фирмата не се назначават чрез конкурс или друг подбор, който да отсее неподходящите кандидатури и да отличи най-подходящия за длъжността. Единственият начин да започнеш работа там е да познаваш някой, който е на положение, и може да те препоръча.Няма какво да добавя.....
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за хората!Но защо са работили по газопровода , след като е бил под налягане?????Явно има хора за затвора!
19
0
 
9
 
! Отговори
най-вероятно преди 12 години
е съвкупност от човешки грешки - на пръв поглед незначителни, но взети заедно водят до това. Просто ВСИЧКИ правила трябва да се спазват.
18
5
 
4
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
правиш ремонт / следва друго / а честито на избирателит зимата дойде дупе да вие яко/ на пролет ще видем и така / заспалите да станат/да ама неееееееееееееееееееееееееееееееее
17
3
 
5
 
! Отговори
ан преди 12 години
Едно е да стават такива неща по непредпазливост,а съвсем друго нарочнозащо ли преди 10 не се чуваха такива взривове Жалко за основата на пирамидата ,наречена от последните демократи електорат, пролетариат и тн
16
7
 
17
 
! Отговори
безпомощни сме... преди 12 години
Само един журналист би могъл да ни каже истината, но в момента е в ТВ7 , ясно за кого говоря - Nick Stein, но няма да го допуснат, истината на никого не е нужна, или по-точно, ние не трябва да знаем кое защо се случва - от безхаберие или съвсем умишлено...Живеем в едно пълно затъмнение - това през соца вече ни се струва нищо работа...
15
9
 
11
 
! Отговори
ДО 14 преди 12 години
И като си в Германия , да те питам - според теб е нормално да стават такива аварии , и нормалното в Германия колко човека да загинат - 2 , 3 , 4 или 5 .По - глупав коментар като твоя не съм чел .
14
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аме какво мрънкате ,стават тези неща ...аз работя в Германия и тук стават газови аварии,пък какво остава у нас...
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gazolizcite pak izpalzjaha 9 i 6 jalko za decata vi *** mrasni