Операция след операция на ранените от взрива край Пловдив

Все още е отцепен районът на експлозията
Обновена: 13 ное 2011 14:39 | 13 ное 2011 10:11,
32
Операция след операция на ранените от взрива край Пловдив
Снимка: Архив Булфото

В неделя сутринта продължава да бъде отцепен радиус от 150 метра в района на взрива на газопровод между пловдивските села Калековец и Стряма. Това съобщи за Dnes.bg дежурният в „Гражданска защита”.

При инцидента загинаха двама души, а други двама бяха тежко ранени.

Тази сутрин бяха вдигнати телата на загиналите мъже при инцидента. Това са работници на 36 и 53-годишна възраст от старозагорското село Загоре.

В района на експлозията не се допускат граждани и автомобили, тъй като все още е опасно да се влиза.

Още по темата

През цялата нощ на мястото на инцидента са дежурили четири пожарни коли. 

40-годишен работник е все още с опасност за живота след взрива.

„Пациентът е с висока степен на изгаряния, има счупена лицева кост и фрактури на краката”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

До момента мъжът е претърпял няколко операции и се намира в реанимацията на лечебното заведение.

Вторият пострадал е с изгаряния от втора и трета степен в областта на таза. Настанен е в Клиниката по изгаряния и му предстои операция.

На мястото на инцидента са работили общо деветима души на фирма „Булгартрансгаз”. Петима са се отървали без наранявания. Всички са от Стара Загора.

Взривът е станал на няколко километра северно от магистрала „Тракия”. Най-вероятната причина за инцидента е високо налягане по време на ремонтните дейности на транзитния газопровод, който доставя газ от Румъния за Гърция и Македония.

„Започнали сме проверка на тежкия инцидент, който отне живота на двама работници и рани тежко други двама”, заяви пред Dnes.bg директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев, който снощи посети мястото на взрива.

Фирмата, която отговаря за транспортирането на газ,  поетапно намалява налягането в газопровода край Пловдив. По-късно през деня предстои оглед на мястото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: взривСтрямагазопровод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
20
 
! Отговори
Безобразие преди 12 години
Какво МВР, те още празнуват! Нищо, че повече от година случая Галерия не е мръднал, а се нас..раха да твърдят, че еди кой си го е направил, ми що не го разкрихте бе... мишки... Жалко за хората, поредното "разчистване" на сметки. Взривовете вчера, също са нагласени за да замажат, че боеприпасите от целия склад са вече продадени... до пролетта всичко /държава, ред, икономика, и т.н./ ще се сгромоляса... Вече не е 1944-а, когато прости и неуки хора са яхнали властта и са я задържали 45 години...
11
7
 
5
 
! Отговори
БАШ-ЦИГАНИН преди 12 години
Щеше да има по голям ефект ако избухванията бяха станали на 11/11/11 :)Сега остава някоя група да признае вината и да ни сплоти в нови идеи .
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми по тва се различаваме от "цивилизованите демократични" страни. Сега около мястото на взривовете требеше да има 1000 журналиста и да задават ама много твърде неудобни въпроси и да чакат отговори, че и питаните са длъжни ама много длъжни да отговарят.... Та за ква димукрация стааше въпрос а ? А ко кайш ? Ам не тъ чувам....
9
11
 
18
 
! Отговори
ен преди 12 години
КОГАТО В МУТРЕСТАНИЯ СЕ ГЛАСУВА ЗА МУТРО-КОМУНИСТИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ШИМПАНЗЕТА *** И ТЕМ ПОДОБНИ ЖИВОТНИ ОТ ОБОРА ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТРАГИЧНО.И ОЩЕ ПО ТРАГЕЧНО ЩЕ СТАВА.СПОРЕД ПЛАНА РА-НЪТ ОЩЕ ПРЕЗ 2000 ГОДИНА ТРЯБВАШЕ ДА СМЕ СЕ СТОПИЛИ ПОД 5 МИЛИОНА.ТОЧНО ЗАТОВА БРОИХА СТАДОТА ЗА ДА РАЗБЕРАТ ДАЛИ СА ИЗПЪЛНИЛИ ПЛАНА РА-НЪТ.И ТЪЙ КАТО СЕ ОКАЗА ЧЕ НЕ Е ДРУГАРЯ ВИ РЕЗНИ-ЛЕНТИЧКОВ ЗАМРАЗИ ЗАПЛАТИТЕ ПЕНСЙИТЕ И НАДУ ЦЕНИТЕ НА ДРУГАРЯ МУ ЗЛАТЕВ ОТ ЛУКОЙЛ И ОТ ТАМ ВСИЧКИ ЦЕНИ ИЗЛЕТЯХА В НЕБЕСАТА.
8
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са виновни герберастите...Може някой да не си е отварял очите, може да са много фактори.
7
1
 
30
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО преди 12 години
Защо има информационно затъмнение или цензура за новини свързани с Мафията , взривове , убити и отвлечени хора , едно дете е отвлечено в Перник и е поискан откуп от 500 000 евро . Какво става има ли МВР или не .
6
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гейберски тежки години на РАЗРУХА и СМЪРТ.....
5
4
 
16
 
! Отговори
KAN преди 12 години
Съмнявам се дали всичко е случайно?
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас, жалко за хората
3
6
 
26
 
! Отговори
войната в Б-я преди 12 години
Взрив в газопровод, взрив на боеприпаси /не за първи път !/, държава ли сме ????Разграден дом, който го разграбват кой от където може.ЖАЛКО !!!
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо никва информация за тия взривове....да не е паднала няква мъгла там....така наречената информационна завеса
1
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Волен!