Подобрява се състоянието на ранените при взрива край Пловдив

Изясняват се причините за инцидента, отнел живота на двама души
Обновена: 14 ное 2011 20:31 | 14 ное 2011 20:31,
6
Подобрява се състоянието на ранените при взрива край Пловдив
Снимка: Impact Press Group

Подобрява се състоянието на двамата мъже, които пострадаха при взрива на газопровода между селата Калековец и Стряма в събота.

В реанимацията на Университетската болница в Пловдив с опасност за живота лежи 41-годишният Пенчо Пенев. Мъжът е с висока степен на изгаряния, счупена челюст, фрактури на краката. От ударната вълна е изгубил едното си око.

„Има травма на мозъка, но е контактен, оптимист съм, че до средата на седмицата ще го преместим в друго отделение.”, заяви пред Dnes.bg началникът на реанимацията в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги” доц. Чавдар Стефанов.

Още по темата

Вторият пострадал в настанен в Клиниката по изгаряния.

Полицията разследва причините за взрива край Пловдив, при който загинаха двама работници, докато отстраняваха авария на газопровода.

От Държавния технически надзор също изясняват причините за трагичния инцидент.

„Едната версия за взрива на газопровода е, че капакът не е бил добре уплътнен и монтиран, а другата - счупени шпилки”, каза пред Dnes.bg директорът на Държавен технически надзор – Пловдив Димитър Вълканов.

Експертизи ще докажат дали става въпрос за човешка грешка или за неизправна техника.

Единият загинал работник – 36-годишният Динко Динев, оставя бременната си жена с едното им дете. Другият – 53-годишният Нейко Нейков, е издържал цялото си семейство с работата като техник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
до varg преди 12 години
Като си толкова ербап да бе попитал преди 22 години когото трябва!
5
3
 
6
 
! Отговори
varg преди 12 години
Искам Боко тиквата да излезе и да каже каква е официалната позиция на България във връзка с терористичният акт отпреди 22 години краи Девня в завода в 7:15 ч,когато загиват 22 души.
4
2
 
2
 
! Отговори
може и анонимен преди 12 години
Господа коментиращи! Не се показвайте като експерти. Там е станала авария. Мисля си ,че е трагична лична грешка при монтажа. Тези джаджи работят много умно. Не търсете под вола теле .Лека им пръст на хората. Мафията не е виновна. Но ако трябва да пишете - пишете.
3
1
 
7
 
! Отговори
DO ЦВЕТАНОВ преди 12 години
Г-н Цветанов ,Кога ще се заемете настина с БГ МАФИЯТА .Аз съм от Перник , и в този с газопровода , с взривовете на военни боеприпаси , и в случая на отвлеченото дете в Перник има пръст Мафията . Или започвайте да работите , или ще играе Винкела .Хора прочетете за това българско дете в Пернишките сайтове , в момента няма МВР и Държава , само фен клуба на Миньор е с гражданска позиция .
2
0
 
15
 
! Отговори
. преди 12 години
Ужасно ...
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да ги прости