Тракторите идват в София, но в понеделник

Протестите на зърнопроизводителите продължават
2 дек 2011 22:11,
203
Тракторите идват в София, но в понеделник
Снимка: Булфото

Протестите на зърнопроизводителите ще продължат в София.

На 6 декември 170 трактора ще ществат из столицата, "разходката" им ще завърши с митинг на площад "Александър Невски".

Още по темата

Това решение бе прието на състоялата се в Арбанаси среща на Националния протестен комитет в сектор "Земеделие".

В обръщение до гражданите, прието от участниците в срещата се посочва, че зърнопроизводителите ще бъдат с машините си в София, защото от две години водят с управляващите безрезултатен диалог за правила и прозрачност в бранша.

"Единственият работещ сектор в България е наказан с държавния бюджет за 2012 г. Наказани сме и от природата с незапомнена суша в резултат на която са компрометирани 10 милиона дка с пшеница, 3 милиона дка с ечемик и 2.5 млн.дка с рапица. Очертават се загуби за стотици милиони и всичко това втвърдява нашите позиции.

Ние не сме терористи и гражданите на столицата не трябва да се притесняват, защото както през изминалите девет дни от началото  на протеста, така и следващата седмица организацията ще бъде на ниво", твърдят в заключение фермерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
9
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
Така е. Като видяха, че няма друг начин да се докопат до властта, мръсните комунисти използваха последния си коз - синдикатите, които както всички знаем са структури, непроменени от 22 години. Тоест, създадени са '89 година, когато Луканов дойде на власт.
116
0
 
6
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ: преди 12 години
В БЪЛГАРИЯ ЕДРИЯ КАПИТАЛ Е СЪЗДАДЕН ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ОТ КОМУНИСТИ!ТЕЗИ ХОРА , ПОЗВАХА И ПОЛЗВАТ ПРИВИЛЕГИИ ЗА ДА НАТРУПАТ ПАРИ, ЗА СМЕТКА НА ОБЩЕСТВОТО, ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН СЪС ПОДКРЕПАТА НА БКП/бсп!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ Е ПРОСТО----НАЧИН ЗА ОБСЕБВАНЕ НА ПАРИТЕ И СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ОБЩЕСТВОТО И НАЦИЯТА, ЗА ЦЕЛИТЕ НА ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ОЛИГАРХИЯ!НИЩО ,ПОВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЕЗИ ЕДРИ "МЕХАНИЗАТОРИ", С ТРАКТОРИТЕ......СА ТОЧНО ПРОДУКТ НА ПАРТИЯТА БКП/бсп!
115
3
 
3
 
! Отговори
До 109 преди 12 години
За цената на хлябът благодарете на хлебопроизводители и търговци.
114
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев рекетира Бойко чрез трактори и БДЖ-то
113
1
 
1
 
! Отговори
келеша до 112 преди 12 години
Подкрепям мнението ти, но отличителния признак,който изтъкваш: "като видите хора с дебели *** кожуси" не си го измислил добре.. Местните вонливи шопи също не свалят кожусите (питай ги що.., уж повече от 100 години вече столичани ще ги правим), обикновено при трактористите,поради по-ниското им социално равнище, липсват хигиенните навици и владеенето на книжовен роден език, точно както е и с шопите..
112
3
 
7
 
! Отговори
георги преди 12 години
Ха да са им честити на Софиянци.. аз онзи ден ги чаках 1 час на петолъчката и бях бесен. Представям си какво ще стане в София като влязат.. На ти трябва да им спрът на цяло помощите, че стават много нахални. За другите бизнеси защо няма помощи, няма нафта без акциз.
111
4
 
10
 
! Отговори
ТОВА НЕ СА ФЕРМЕРИ.. преди 12 години
.....ТОВА СА САМО ФИРМИ С ТРАКТОРИ----НАРЕЧЕНИ "механизатори"КАТО ПРИ СОЦ- МТС-тата!!!!ТЕ НЯМАТ СОБСТВЕНА ЗЕМЯ , А АКО ИМАТ ТЯ Е МАЛКО....!ДРУГАТА ЗЕМЯ Е ЗЕТА ПОД АРЕНДА--ЗА МИЖАВИ ПАРИ, С ИЗМАМА И НАТИСК, С ФАЛШИВИ И ТАРИКАТСКИ ДОГОВОРИ СКЛЮЧЕНИ С ПОДКУПЕНИ КМЕТОВЕ!ТОВА НЕ СА НИКАКВИ ФЕРМЕРИ----ТОВА СА НАЙ-ОБИКНОВЕННИ СЕЛСКИ РЕКЕТЬОРИ НА ПАРТИЯТА БКП/бсп!В МОМЕНТА УПРАЖНЯВАТ НАТИСК СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ!
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sprete gi predi da sa vleznali v grada, 4e ulizite savsem 6te se skapiat.
109
0
 
9
 
! Отговори
Защо не преди 12 години
Колона от S класи и Х6-ци се е упътила към София... Митничари, от всички краища на България ще настояват, възрастта за пенсиониране да се вдигне на 80 г.!
108
2
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Хайдее, трактористите на *** тръгват в събота и неделя да разглеждат София! Г-да полицаи, като видите хора с дебели *** кожуси и с плетени шапки, които вървят на тумби и притичват на кръстовищата, давайте им веднага път , да не вземат софиянци да ги изпогазят! Те, селяните, са свикнали само на трактори и комбайни и леките коли не ги смятат за нищо! Иначе кой ще върне тракторите обратно на Светлозар Д.!
107
0
 
3
 
! Отговори
жоро преди 12 години
Хем ни хранят хем си плащаме !Е такова нещо няма никъдеНавсякъде на това се вика ТЪРГОВИЯВСЕКИ си КУПУВА каквото му трябваНикой не му го дава БЕЗПЛАТНО
106
2
 
12
 
! Отговори
ТИЯ С ТРАКТОРИТЕ ... преди 12 години
НЯМАТ ЗЕМЯ...!ВЗЕЛИ СА НАСИЛА ЗЕМЯТАНА ХОРАТА УЖ ПОД АРЕНДА, ЗА ДА ЛАПАТ СУБСИДИИТЕ ОТ ЕВРОПА !НА БАБА И ЧИЧО ,ДАВАТ ЗА ЗЕМЯТА ИМ ПО ЕДНА ТОРБА БРАШНО И БУТИЛКО ОЛИО!ТОВА СА МИЗЕРНИЦИТЕ НА ПАРТИЯТА, С ФАЛШИВИ ДОГОВОРИ ЗА АРЕНДА СКЛЮЧЕНИ НА ТЪМНО С КМЕТОВЕТЕ НА СЕЛО, ЗА ОПРЕДЕЛЕН РУШВЕТ!СЪЩИТЕ ТИЯ НЕГОДНИЦИ ИЗОРАХА ЦЯЛА ВИДИНСКА ОКОЛИЯ ,ЗАЕДНО С ПЪТИЩАТА.СЕГА ИДВАТ В СОФИЯ , ЗА ДА РЕКЕТИРАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ПАРИ!ЗАПАЛЕТЕ ИМ ТРАКТОРИТЕ--ДА ЗНАЯТ КОГА СА РЕКЕТИРАЛИ БЪЛГАРИТЕ!
105
1
 
7
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
Значи на тях да "Благодаря" за скъпия хляб !
104
3
 
1
 
! Отговори
келеша преди 12 години
"тракторите идват в софия", голямата работа, и сега си имат по г*зарските булеварди и светофари каруци,теглени от акащи добитъци,но.. голямата работа, той целият шоплук си е оакан!а трактористи и каруцари у шопско, колкото искаш..
103
3
 
4
 
! Отговори
Столичанин преди 12 години
Хайдее, трактористите на *** тръгнаха да разглеждат София! Г-да полицаи, като видите хора с дебели *** кожуси и с плетени шапки, които вървят на тумби и притичват на кръстовищата, давайте им веднага път , да не вземат софиянци да ги изпогазят! Те, селяните, са свикнали само на трактори и комбайни и леките коли не ги смятат за нищо! Иначе кой ще върне тракторите обратно на Светлозар Д.!
102
1
 
7
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
Андрешко Ви съветва: Всеки потърпевш от тези измислени стачки да съди БГ в Брюксел.Защото тези фермери са подбуждани да стачкуват от комунистите ...И това за тракторите дето са на банки .. да вярно е ... но определени хора са взели каквото трябва и няма връщане ... ББ Ви каза по ТВ има хора които са взели по 30 М ... да ..Проблема е, че сега ББ позволява да се тормозят Българите от шепа мутри от *** и подобни които са заграбили зърнопроизводството. Защо не стачкуваха от Кремиковци ...
101
2
 
5
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
До 99 добавен от: АнонименВ България дори и "най-умните политици" не мислят с повече от 6месеца на пред (политика на комисионните %) .А хляба който ще ядем догодина ще е гарантирано по-скъп заради очакваната по-лоша реколта и картелните споразумения на хлебарите.
100
1
 
10
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Браво бе, ***! Не виждате ли,че сте прости като селски ***, ама ни и агитирате! Ами че за нас е по-лесно да прекосим с колите си в Македония и да си направим разходката там, където можем и да си натъргуваме каквото ти душа иска! Хем разстоянието не е голямо: 120-130 км, а до загубената ви Добруджа - 300 км, хем ще си направим уикенда с кеф и ще си отпочинем. Гърция също е много близо: Бяло море е на разстояние под 200 км! Вие ще ни учите какво да правим, селяци със селяци! Стойте си там в тази забравена и от Господ земя и хич не идвайте да ни тровите въздуха! А ние вече и осигуровки не си плащаме, така че ще ни хванете за опинците за субсидии! Къде сте чули софиянци на *** субсидии да плащат ! Ама внучето отдавна не съм го водил на зоологическата градина да види маймуни. Да ви строят там на площада Ал.Невски, ще ви покажа, та да види говорещи маймуни!
99
3
 
5
 
! Отговори
varg преди 12 години
а така изорете парламента които е като една нива посята с безплодни семена.
98
2
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
В Сливен няма зградна инсталация ТЕЦ имат над 8 000 абоната...