Четвърти ден протести в "Мини Марица-изток"

В стачката засега се включват 90% от миньорите на смяна
18 яну 2012 09:03,
66
Четвърти ден протести в "Мини Марица-изток"
Снимка: БТА

Четвърти ден продължават ефективните стачни действия в „Мини Марица-изток”, съобщи лидерът на КНСБ в предприятието Валентин Вълчев. Протестиращите настояват за увеличение на възнагражденията.

В протеста засега се включват 90% от миньорите на смяна. Те са на работните си места, но не изпълняват служебните си задължения.

Още по темата

Все още няма постъпило искане за възобновяване на преговорите между ръководството и синдикатите, които са категорични, че няма да отстъпят от искането си за премии от по 1000 лева.

Износът на електроенергия засега не е спрян, от Електроенергийния системен оператор заявиха, че това може да се наложи, ако стачката продължи дълго.

„Мини Марица-изток” осигуряват енергийни въглища на три основни централи, най-голямата от които е ТЕЦ "Марица – изток 2".

Според Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ако протестът в мините продължи повече от една седмица, ще бъде разстроена работата на централите и това ще се отрази на цените на тока. Прогнозите са за скок с 10% от 1 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
28
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Бойко, Бойкооо. До кога българина ще работи само да плаща ток и вода? До кога ще се кланяте на чужди пиявици. Ами дайте малко на този отруден народ, пък да има какво да им кажете на изборите. Не става само с асфалт. Сутрин, обед и вечер трябва да се яде, пък само това ли е най-важното. Прочетете по-горната статия "...Лекари се дипломират и бягат в чужбина..." или това ви е наредено от вън. Не мислете, че народа като яде салати пасе трева. Опомнете се ! Все още не е късно ! Умолявам Ви !!!
37
2
 
18
 
! Отговори
... преди 12 години
1.От холдинга са съкратили пресонала с 50%, но не са намалили очакваните резултати. Следователно оставащите хора трябва да работят двойно повече. От там идват техните желания за бонусите.2.Мините не са под замята, това са кариери, нищо че отстаро време е останало името мини.3.Че холдинга няма да има загуби и ще вдигне тока, това е ясно4.Че е конспирация за вдигане на тока, това също е ясно
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека стачкуват хората щом могат.Алчните им шефове тази година пак са си писали някой милиард към банковите сметки.Обаче за тези нещастници които рядко доживяват 60 години и 1000 лева са много.Жалко че в България хората са толкова търпеливи и свикнали със злото.Иначе отдавна да сме се оправили.
35
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
че те герб за скока на тока говореха още преди да се заговори за стачки и други искания.какво заключение да си направим-че всичко е един заговор срещу народа и то от страна на герб крадците.
34
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
бог слънце боко ще каже да не ни вдигат тока с 50% а с 15 % и всички ще му ръкопляскат.долу герб защитници на олигарсите и мутри дето ни тъпчат.
33
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
семерджиев гад *** и герб дето все уж ни спасяват -махайте сеееееееееееееееееееееее
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 36 - И не само пред Народното събрание! Трябва да е в цялата страна по областни градове! Навсякъде сме хора, навсякъде сме подложени на унижение и арогантно отношение! Трябва да защитим правата си!
31
8
 
2
 
! Отговори
Миньоро преди 12 години
Та толкова ли са незаменими тези, неизпълняващи служебните си задължения?
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко се повтаря. И при стачката на жепейците и сега се показват нещата в такава светлина, че обществото като цяло да застане против стачкуващите. Медиите са маша в ръцете на управляващите. Чест прави на ДНЕС.БГ, че дава възможност на инакомислещите също да си кажат мнението.ИМАЛО ЛИ Е ОБЕЩАНИЕ от работодателя, че при толкова и толкова произведено ще получат премии. ДА, ИМАЛО Е ОБЕЩАНИЕ. Нали са си направили разчетите когато са обещавали. Работниците са изпълнили своята част и напълно нормално e да очакват работодателят да изпълни своята част. На тях сега не им се дават пари. Защо да дават по 1000 лв на работник, като тия седем милиона могат да ги прибавят към другите милиони и една отбрана група хора да получат тлъсти премии.ЩОМ Е ПРОИЗВЕДЕНО НАДНОРМЕНОТО КОЛИЧЕСТВО И ПРОДУКЦИЯТА Е РЕАЛИЗИРАНА, ЗНАЧИ ПАРИТЕ СА НАЛИЦЕ. МИНЬОРИТЕ СА ПРАВИ !!!!!!Вдигнат се учители да си защитят правата - настройват обществото против учителите. Вдигнат се лекари, земеделци, жепейци и все се изкарват виновни протестиращите. Същото е сега с миньорите. ЕРД-тата от кога грачат за тия 10%. Сега ще й ги дадат и виновна няма да излезе тяхната алчност, а миньорите със своите седем милиона. И сега не било време да се стачкува. И миналата година не беше. И по миналата не беше време. Ако питаш управляващите и десет мандата да са на власт, не една година, ами един ден няма да е подходящ за стачки и протести.ДА ЖИВЕЕ СТАЧКАТА!!!
29
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
това е поредния фарс организиран от герб ,за да се оправдаят с вдигането на цената на тока.така ни се пада като не сме единни пред народното събрание за да изметем кликата на крадливите политици.докато българина се крие в къщи сред немотия така ще е.
28
2
 
9
 
! Отговори
Станишев преди 12 години
седем милиона лева?? Че това са 3 км асфалтов път бе...
27
2
 
14
 
! Отговори
Гуньо преди 12 години
ба дайти им на ората по илядо лефа да се умирят, че всеки ден стачна бърка в джеба на всинца ни...
26
1
 
14
 
! Отговори
Александров преди 12 години
Всички медии режат здраво.Явно е продиктувано от управляващите.Иска се подписване на нов КТД със орязани права и отпуски.Неподобряване условията на труд.Ако се подпише новия КТД ,този директор ще даде и по 3000 лева.Проблема не е в парите !!! Пак ви казвам.Не става въпрос за пари. Пари има много.От къде мислите Б. си финансира магисралите.Преди него Партията точеше по 30 милиона на месец.Как мислите тези 7 милиона проблем ли са!!!
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 30 - И аз! Да се събудим най-накрая! Да покажем, че сме народ! Да защитим правата си на труд, на достойно пенсиониране, на достойно съществуване! Да защитим държавата си от престъпното нехайство и бездействие! Да защитим себе си, родителите си, децата си!
24
0
 
29
 
! Отговори
ТЪП НАРОД преди 12 години
СЪС СТАЧКА - И БЕЗ СТАЧКА ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ СЕ ПОВИШИ - И КАКТО ВИНАГИ СЕМЕРДЖИЕВ ЩЕ КАЖЕ С 50 % , СЛЪНЦЕТО ББ ЩЕ ТРОПНЕ ПРЕД МЕДИИТЕ И ЩЕ ОТСЕЧЕ - НИКАКВИ 50 % НАЙ-МНОГО 45% ... ОГРОМНАТА МАНИПУЛАЦИЯ ОТ СТРАНА НА ГЕРБ КЪМ БГ НАРОДЪТ ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА . НО НАРОДЪТ СИ Е ЗА Е..НЕ - И ТЕ ГО ПРАВЯТ .... НА ВСИЧКИ ТУК ЧЕСТИТО ПРЕДСТОЯЩО ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ - ОТНОВО ...
23
2
 
26
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
Подкрепям всеки протест за по-добри условия за живот!
22
2
 
16
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Не само миньорите но трудещи от всички сфери са стачкували през целия посттоталитарен преход,и не само миньорите трябва да стачкуват за по отлични условия на работа но и всички останали сфери на полагане на труд и за Европейско заплащане и то денонощно да се стачкува,така работи демокрацията.А не мутрата-работодател да казва че дава изхранва хиляди търтей,защото тия работници си изработват тия заплати,а мутрите-работодатели ги обират крадът,затова и хората бягат в Европа да работят...
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека платят на действително работещите миньори.За тях са трохите.Каква администрация имат само.Човек до човека.И те за пари реват .
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
shto ne rabotite bre samo filosofi posle che mi yadete yurdeko
19
1
 
12
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
Продаването няма да спаси правителството защото няма да се вземе кой знае колко много пари.Продаването ще осигури милиони от комисионни и рушвети на определени хора и точно това е главната цел.