Психолози започват работа с пострадалите от наводненията

Публикуваха имената на загиналите от водната стихия
Обновена: 7 фев 2012 14:04 | 7 фев 2012 11:28,
40
Психолози започват работа с пострадалите от наводненията
Снимка: БТА

Социални работници и психолози започват от днес работа с пострадалите хора от наводненията, както и тези, които са изгубили домовете си, съобщи социалният министър Тотю Младенов.

Специалистите от Агенцията по храните пък са започнали опис на удавените животните. Целта е максимално бързо те да бъдат извозени до екарисажа, за да се избегнат зарази, коментира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

По-късно през деня в харманлийското село Бисер, което бе залято от триметрова вълна заради скъсана язовирна стена на водоема в село Иваново, се очаква да пристигне комисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

Още по темата

Целта на посещението е да се направи оглед и да се обсъдят възможностите за финансово подпомагане от страна на Европейската комисия за възстановяване на щетите, понесени от местното население.

В понеделник по време на наводнението в село Бисер загинаха жена и трима мъже. 73-годишен жител на село Лешниково пък получи инфаркт при вида на давещите се животни в двора му.

Край маджаровското село Бориславци смъртта застигна двама съпрузи. Друго семейство пък бе пометено с автомобила си от водната стихия край село Иваново. Още двама души от село Бисер се издирват от снощи, но все още не са открити.

Ето и имената на загиналите от водната стихия

село Бисер
Иванка Димитрова Карамфилова
Георги Ангелов Сираков
Христо Андреев Христов
Ангел Тодоров Стоянов

село Бориславци, община Маджарово
Георги Иванов Бойчев
Недялка Колева Бойчева

село Иваново
Лиляна Христова Делева

Васко Делев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това да не е Америка. Там вярват на психолози. При нас нещата са истински, а не виртуални и хората биха се чувствали добре ако зад гърба им стои държавата. Някой който да им говори вряли не кипяли не им върши работа. Ако държавата навреме обърне внимание на спуканата стена, ако сега адекватно им помогнат да възвърнат материалните си загуби, хич не им трябват психолози. Парите за психолозите да ги дадат на хората.
5
1
 
32
 
! Отговори
блъско преди 12 години
интересно какво би ми казал психолог ,след като съм видал как е паднала къщата ми от гърба ми и съм на една пенсия.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има психолози,които живеят с мисълта,че са велики.А са жалки,дребни,истерични ***!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно всички психолози с великите си умения са успели да подредят своя си живот, имат идеални семейства, възпитали са децата си и всичко им е наред.Много е лесно да втълпяваш на хората, че днес грее слънце,топло е и утре ще забравят, че това се е случило.Възрастната пострадала жена сама си беше психолог като каза, че са изгубили всичко, но поне са живи.Съчувствам на хората и се надявам силният български дух да надделее.
2
1
 
25
 
! Отговори
111 преди 12 години
Вие сериозно ли бе?????Ейййййй тази нощ беше много много студено, хората нямат подслон, имат само мократа си дреха на гърба си, тези психолози им пратили...еми нямам думи!!!!!!!!! Подигравка!!! В тази държава само мърлячи и мързели! Всичко се носи по течението, супер безотговорно и никой ама никой не мисли за последствията! Млад човек съм, знам, че пазарната икономика е настоящето, яко бачкане, за да успееш, но на държавно нивко всичко е страшно объркано и всички нехаят, няма никаква сериозност!
1
1
 
10
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Психолозите трябваше тези одавна да ги предадът на психиатри. То като исереш *** , трудно е да го върнеш в ***. Да са мислили тами те и обшинарите!