Пуснаха движението за автомобили над 10 тона в 15 области

Психолози помагат на хората в стрес в село Бисер и Свиленград
Обновена: 8 фев 2012 14:21 | 8 фев 2012 14:21,
3
Пуснаха движението за автомобили над 10 тона в 15 области
Снимка: Reuters

От 12.00 часа днес поетапно се освобождава тежкотоварният трафик над 10 тона на територията на страната, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Отворените пътища за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона са на територията на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Сливен, Пловдив, Пазарджик, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян и Ямбол.

Движението на територията на областите Русе, Разград, Силистра и Шумен е изцяло спряно. Изключение правят само участъкът от магистрала „Хемус” по направлението Шумен-Варна и пътят Шумен-Карнобат. 

Продължава действието на въведеното бедствено положение в областите Хасково, Кърджали, Шумен, община Костинброд, област София и община Велинград, област Пазарджик.

Обстановката в област Хасково продължава да е тежка. Все още без електрозахранване са 11 населени места. Продължават спасителните дейности в харманлийското село Бисер и в кв. Гебран на Свиленград. В с. Бисер екип от 7 човека щатни и доброволци на БЧК подпомагат пострадали и помагащи с топъл чай, кафе, закуски. Раздадени са комплекти от имущество от първа необходимост на 16 крайно нуждаещи се  - одеяла, чаршафи, възглавници, хигиенни материали, кърпи. Раздават се и дрехи на нуждаещите се.

Още по темата

В село Бисер и Свиленград работят професионални психолози, които оказват подкрепа на хората в стрес. Екип от Пловдив с куче издирва изчезнали двама души, които още са в неизвестност. Раздава се минерална вода. Организира се раздаването на дарените от различни фирми закуски. Общо подпомогнати до момента са 50 човека.

Откъснати са селата Любеново и Родопи в община Хасково.

В община Кърджали пътя Конево - Висока поляна е частично отнесен. Има прекъснати пътища, затворени и разрушени мостове. Без вода са 12 населени места, а без електрозахранване - 10 населени места. Поддала е баражната стена на микроязовира в с. Садовица, като водата се е оттекла в близкото дере без опасност за населението. В областта 40 микроязовира преливат без опасност за населени места

В област Русе пътищата са заснежени, на места са образувани преспи от навяване, почистващата техника работи. Седем населени места са със спряно електрозахранване. Няма населени места без водоснабдяване.

В област Велико Търново язовирите „Кандашка чешма” и „Чешма дере” в землищата на с. Горски Сеновец и с. Камен са пълни на 80%. На територията на община Елена има три потенциално опасни микроязовира от земно-насипен тип, а в община Златарица – един. На потенциално опасните язовири се извършва денонощно наблюдение.

В област Плевен продължава да е прекъснат понтонният мост до затвора на остров Белене и достъпът до острова се осъществява посредством кораб на самия затвор.

На територията на област Сливен преливат през преливниците и се изпускат контролирано 11 микроязовира, но към момента не създават пряка опасност за населението.

В област Шумен остава въведеното бедствено положение. Затворени са основни пътни артерии и връзки в общините Каспичан и Николай Козлево. Има населени места без ток. На всички потенциално опасни язовири са отворени основните изпускатели за облекчаване на съоръженията и освобождаване на обеми. 

В област София остава въведеното бедствено положение в община Костинброд: в селата Безден, Богьовци, Бучин проход, Дреново, Дръмша, Градец, Опицвет, Понор, Чибаовци и Царицина.

В община Етрополе за бедстващите в селата Лопян и Лъга с моторна шейна пътуват екипи за снабдяване на селата с лекарства и стоки от първа необходимост, организирано съвместно с кмета на Етрополе. От бедстващите села ще бъдат закарани в болница двама възрастни, нуждаещи се от медицинска помощ.

В община Горна малина има затънал автомобил с родилка на изхода на с. Саранци. Към инцидента пътува екип от РСПБЗН-Елин Пелин с автомобил с висока проходимост и екип от Спешна помощ. При затъналия автомобил работи и снегопочистваща техника от Саранци.

В Област Разград с прекъснато ел.захранване са селата Тертер, Мъдрево, Задруга, Точилари и Бисерци.
Във Варненска област без ток е с.Калиманци, община Суворово.

В област Добрич е затворен пътят Добрич - Силистра през с.Коларци, Добрич-Крушари и Добрич – Тервел. Без електрозахранване са 26 населени места, а без вода - 13 населени места. Водата в язовирите е замръзнала. Потенциално опасните водоеми на територията на областта имат достатъчно свободни обеми за поемане на високи води.

Обстановката в Силистренско също е сложна. Всички пътища са затворени и е създадена организация за почистването от снегонавяванията.

На ГКПП „Капитан Андреево” и Дунав мост” дейността е преустановена. На всички други ГКПП-та не се пропускат автомобили с общо тегло над 10 тона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
дааа преди 12 години
пуснали са ги ,защото природата се смили и не вали 2 дни!!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dobre zahsto obrushtate vuprosa na politicheski!!!Budete hora ,a ne Haterrii!!! Aman ot komplesari i pesevdofenove!!!
1
5
 
3
 
! Отговори
Талпата преди 12 години
Как така са ги пуснали без рязане на ленти?