Шев и кройка за половин милион по варненските улици

Кърпежите започват след седмица и са с гаранция 2 г.
28 фев 2012 15:00, Нели Мартинова
5
Шев и кройка за половин милион по варненските улици
Почти 14 хиляди кв. метра кърпежи ще бъдат извършени по улиците на Варна. Снимка: архив, Булфото

Почти 14 хиляди квадратни метра кърпежи ще бъдат извършени по улиците на Варна, след като студовете и снеговете отвориха огромни дупки из града.

По думите на кмега Кирил Йорданов рехабилитацията ще започне още следващата седмица със затопляне на времето. Парите, които ще глътнат кърпежите, са близо половин милион лева. Ремонтът ще извършат фирмите, заето със зимното поддържане на уличната мрежа в града.

Кърпежите ще имат 2 години гаранционен срок, като 5% от дейностите ще бъдат извършени със студена смес, а останалите - с гореща смес. Списъкът на местата, където ще бъдат извършвани ремонтите, е съставен от районните кметове.

На 12 места във Варна тази пролет ще бъдат поставени нови светофарни уредби, ще бъдат обособени допълнителни ленти за движение и ще бъде въведена нова организация на движение.


5
Още по темата: улициВарнакърпеж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Аз не мога да разбера как всички кърпежи са с "2 години гаранционен срок", а всеки път на няколко месеца като стане въпрос за кърпене говорят за отпускане на пари за кърпежи?!? Не трябва ли гаранцията да ги покрива? Или тя е "гаранция-Франция", само по документи?
2
0
 
7
 
! Отговори
outsider преди 8 години
Не думай така, защото, какато е известно, Кирил Йорданов е избран от листата на ГЕРБ, така че никаква корупция не е възможна.
1
0
 
10
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 8 години
Най-ремонтираните улици в цяла България-и всяка година все по-разбити!За разлика от банковите сметки на кмета Кирчо и приятелите му от Хидрострой,Инжстрой,Пътстрой и т.н....Като че във Варна са паднали повече бомби,отколкото в Ирак,Афганистан и Либия,взети заедно.Да са живи и здрави варненци,щом си го харесват и пак си го преизбраха...