Вътре-вънка за семейство. Вдигали оргии в общинско жилище

Социалните служби в Хасково им обещаха подкрепа
Обновена: 22 мар 2012 21:01 | 22 мар 2012 21:00,
113
Вътре-вънка за семейство. Вдигали оргии в общинско жилище
Славка и Дамян. Снимка: Impact Press Grouр

Социално слабо семейство от Хасково остана без дом на рождения ден на детето си. Вчера следобед Славка, Дамян и 9-годишният им син трябваше да напуснат общинското жилище.

Причината - устни жалби от съседи, че семейството прави оргии в дома си, а и вдига много шум. От Община Хасково обявиха, че неколкократно са били сигнализирани за проблема. 

Славка и Дамян са израсли в дом. Когато заживяват заедно, общината ги настанява в общинско жилище. Не след дълго ги извежда от него отново заради жалби от съседи, че нарушават спокойствието им.

През 2009 година администрацията ги настанява в новото им общинско жилище. Откакто са в него, Славка и Дамян на два пъти закъснявали с наема. Последният случай е от края на миналата година, когато получили заповед да напуснат жилището.

По ирония на съдбата вчерашната акция на община Хасково по извеждането на семейството от общинското жилище съвпаднала с рождения ден на сина им.

"Кметът Георги Иванов е постъпил правилно, тъй като всички трябва да спазват обществения ред. Това, което не можехме да допуснем, е 9-годишно дете да остане на улицата", коментира днес началникът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Грета Иванова.

След като обсъжда ситуацията с областния управител Ирена Узунова, двете решават с лични средства да настанят семейството на хотел и да осигурят празнична вечеря за рожденика.

Тази сутрин обаче Славка и Дамян се срещнаха с кмета на Хасково Георги Иванов. След разговор с него стана ясно, че ключовете за жилището ще им бъдат върнати.

В замяна на това двамата съпрузи трябваше за пореден път да подпишат декларация, че са наясно с общите условия за ползване на общинското жилище и ще ги спазват.

Междувременно социалните обявиха, че ще отпуснат на безработните Славка и Дамян месечна помощ от 109 лева. Освен това ги посъветваха да подадат молба като социално слаби, за да възползват от възможността да получават средства и за месечния наем на общинското жилище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
11
 
! Отговори
оффф преди 12 години
Аман от *** То скоро няма да остане какво да гризат гадните ***...
70
4
 
11
 
! Отговори
hadministratora преди 12 години
безработни ли били,мама им *** да *** аз,кът ги гледам как са облечени само гьостерица за тез *** ***
69
14
 
6
 
! Отговори
Морски член преди 12 години
АЗ СЪМ ЗА АВТОМОНА ЧЕРНОМОРСКА ВАРНЕНСКО-БУРГАСКА РЕПУБЛИКА.ДА КАЖЕМ "НЕ" НА ВЕКОВНОТО РОБСТВО И АСИМИЛИРАНЕ ОТ СТРАНА НА Т.Н. БЪЛГАРИ, КОИТО ИСКАТ ДА ЗАБРАВИМ ЕЛИНСКИЯ СИ ПРОИЗХОД. ИМЕННО НИЕ, А НЕ ДНЕШНИТЕ *** НАРЕЧЕНИ ГЪРЦИ СМЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ЕДНА ВЕЛИКА АНТИЧНА КУЛТУРА, ОСТАВИЛА МНОГО НА СВЕТА.ДА КАЖЕМ НЕ НА АСИМИЛАЦИЯТА. НИЕ НЕ СМЕ ШОПО-МАКЕДОНЦИ, НИТО ВЛАСИ И КУМАНИ, НЕ СМЕ МАЙНИЧКИ.
68
8
 
41
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
За българите които пострадаха от кризата няма помощи,няма предоставени жилища за тях.А за такива гнусни *** има,дето нямат уж пари а вдигат маанетата за купон имат.Дето не плащат ток нито вода,но за сметка на работещия бял човек живеят.Докога тия *** социални ще бъдат на гърба на съвестно плащаштия гражданин.Да ги изгонят от тези жилища,не са за там.Ще ги окапазят .
67
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Социално слаби , или социални търтеи ?
66
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кожено яке, тениска Пума , на мен ми се невижда да са соц.слаби .... сигурно и се возят в бентли ... така като ги гледам на снимката....
65
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кое пък им е социално слабото на тия ? Аз ли не чета както трябва, не виждам някои от тях да е инвалид или нещо подобно. Не е забранено да се работи. Единственото поради което съм съгласен да им дават жилище е, че скитничеството трябва да бъде забранено със закон и който го прави да го прибират веднага.
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като висяха ония билборди " Stara Zagora - center of the universe" - "Стара Загора - център на вселената" - по пътя ОТ София и ОТ Бургас. И колко години стояха? И целокупната старозагорска димитровска младеж умра от кеф че е център на вселената... А то Хаскьой беше областен цетър :))))
63
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Същите *** имам и над нас..Яко гнецане ви казвам и после се бият после пак гнецане.*** са това и няма грам милост за такива
62
2
 
10
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Да ама си имаме държава ,да не кажем и ние ,че сме малцинство ,че като гледам то да си *** било супер.Дом пари мързел бреи ,а като подлудяват съседите викат тв ,щото някои маи много иска циганоландия
61
9
 
10
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Каква София те гони, *** гагаузко?! Аз съм от Пловдив, *** ***!
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от такива търтеи ! И аз искам да съм като тях !
59
1
 
12
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Че в София като има опрени певци да не би да ви липсват 1000 чалга дискотеки?! Или примерно аз съм от Варна не съм видяла един оперен концерт, но за сметка на това флаерите на чалга певци са налепени навсякъде!
58
0
 
14
 
! Отговори
Манолски преди 12 години
баси противните ***
57
8
 
8
 
! Отговори
до Tony преди 12 години
Не се обиждай, но до сега не съм срещал свестен човек от оня край Хасковския. А познавам доста хора от там, поне 20-30 човека.
56
6
 
7
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Е то в Хасково оперни певци няма как да се родят, чалгата ви е в кръвта. Щото сте *** и се поддавате на ниски страсти.
55
0
 
13
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Да получат помощи не да се изхранват, а да плащат на общината.... Евалла.
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При обвинение, че са правени оргии в апартамент, вкойто живее 9 годишно дете трябва или виновните да бъдат наказани, или жалбоподателя да бъде съден за клевета.
53
6
 
14
 
! Отговори
Tony преди 12 години
Всички плюете Хаскововска област, били селяни и т.н. А вие всички останали граждани,където 90% от вас са закърмени с ЧАЛГА,която се прави именно в тази област, подръжавате точно на тези "селяни",където ги плюете!
52
0
 
34
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Ай стига вече бе! Писна ми от моите пари да хрантутят всякакви ***! Жилище им дали на символичен наем, парици им дават да поминуват и отгоре на всичко седнали да ги съветват кво да направят, че да прилапат още!!!А да ги накарат да работят не са ли се сетили и не са ли ги посъветвали?! Явно не