Вътре-вънка за семейство. Вдигали оргии в общинско жилище

Социалните служби в Хасково им обещаха подкрепа
Обновена: 22 мар 2012 21:01 | 22 мар 2012 21:00,
113
Вътре-вънка за семейство. Вдигали оргии в общинско жилище
Славка и Дамян. Снимка: Impact Press Grouр

Социално слабо семейство от Хасково остана без дом на рождения ден на детето си. Вчера следобед Славка, Дамян и 9-годишният им син трябваше да напуснат общинското жилище.

Причината - устни жалби от съседи, че семейството прави оргии в дома си, а и вдига много шум. От Община Хасково обявиха, че неколкократно са били сигнализирани за проблема. 

Славка и Дамян са израсли в дом. Когато заживяват заедно, общината ги настанява в общинско жилище. Не след дълго ги извежда от него отново заради жалби от съседи, че нарушават спокойствието им.

През 2009 година администрацията ги настанява в новото им общинско жилище. Откакто са в него, Славка и Дамян на два пъти закъснявали с наема. Последният случай е от края на миналата година, когато получили заповед да напуснат жилището.

По ирония на съдбата вчерашната акция на община Хасково по извеждането на семейството от общинското жилище съвпаднала с рождения ден на сина им.

"Кметът Георги Иванов е постъпил правилно, тъй като всички трябва да спазват обществения ред. Това, което не можехме да допуснем, е 9-годишно дете да остане на улицата", коментира днес началникът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Грета Иванова.

След като обсъжда ситуацията с областния управител Ирена Узунова, двете решават с лични средства да настанят семейството на хотел и да осигурят празнична вечеря за рожденика.

Тази сутрин обаче Славка и Дамян се срещнаха с кмета на Хасково Георги Иванов. След разговор с него стана ясно, че ключовете за жилището ще им бъдат върнати.

В замяна на това двамата съпрузи трябваше за пореден път да подпишат декларация, че са наясно с общите условия за ползване на общинското жилище и ще ги спазват.

Междувременно социалните обявиха, че ще отпуснат на безработните Славка и Дамян месечна помощ от 109 лева. Освен това ги посъветваха да подадат молба като социално слаби, за да възползват от възможността да получават средства и за месечния наем на общинското жилище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
е защо тия комплекси, че е роден встара загора, великата ВЕРЕЯ, а ти в някакво си село хасково, което е без никаква история и в чужбина никой не го знае?
50
0
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
"След като обсъжда ситуацията с областния управител Ирена Узунова, двете решават с лични средства да настанят семейството на хотел и да осигурят празнична вечеря за рожденика." - лъч надежда...
49
8
 
8
 
! Отговори
ПУ преди 12 години
В университета имахме 5 човека от хасково... и петимата не завършиха.
48
1
 
5
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
48 ми и ти си един умен, умен... Пращиш и трещиш...от злоба и тъпота. ***
47
1
 
13
 
! Отговори
работеща българка преди 12 години
То бива да полагаш грижи и да помагаш, ама това на нищо вече не прилича. Показателно е, че не ги изхвърлят на улицата за неплатен наем, а заради системно нарушаване на обществения ред. Не им стига, че имат покрив над главите си, не работят нищо, а само помощи получават, но намират пари за пиене и гуляи.Ние сме простите явно- защото работим, жилища изплащаме, учим децата си, плащаш си всички сметки и данъци...за да има за тях- нито сметки, нито данъци, само проблеми за държавата. Насита нямат!
46
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хасково е квартал на Стара Загора.Fakt!!!!!!
45
1
 
6
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
А какво според теб е семейство отгледало подобен *** без никаква култура и възпитание!? Това е широко срещан проблем в България, тъй като на повечето родители не им дреме за възпитанието на децата им, а и предпочитат да играе тоягата вместо разума, така се получава!!
44
13
 
7
 
! Отговори
Milo_StZ преди 12 години
Хасковска гордост. Вие сте за посмешище на цяла България, като перничаните сте смешни и даже сте по-прости и от тях. Хасково е квартал на Стара Загора.
43
8
 
4
 
! Отговори
do 45 преди 12 години
A i mangovcite v Haskovo imali kompove hahahaha sega o4akvam nqkoi ot Sliven da se obadi.
42
9
 
4
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Нерде Пловдив, нерде село хаскьой.
41
4
 
9
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Ти ли ще ми говориш за "селски манталитет" бе мишок!? Ти въобще наясно ли си за какво става дума? Явно не. Ходи си пий ракията и обсъждай политиката, прави се на ерудиран и велик и нека всички останали простаци ти се възхищават. ***!
40
1
 
14
 
! Отговори
геро преди 12 години
След грижите на общината и социалните, сега и полицаите да им обещаят, че ще вземат мерки срещу нахалните им съседи ,които не ги оставят спокойно да си изпиват помощите и ги претесняват с жалбите си.
39
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tiq selqni v Haskovo ne me greqt ama hi4.
38
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Плюя на теб и на цялото ти семейство"Типична фраза за туркопоклонник от Хасково, което се намира в зона, наричана Делиорман 2.0
37
11
 
5
 
! Отговори
До 38 от майната преди 12 години
Това не ти е селкопа в Хаскьой, че да крещиш на хората. Проблемът на Хасково са хората му, които са със селски мантаитет, не защото е лош град или е малък.
36
5
 
8
 
! Отговори
до 35 от 38 преди 12 години
Плюя на теб и на цялото ти семейство, *** незаслужаващи да се наричат българи! Вие сте срамота за нацията!!
35
8
 
6
 
! Отговори
Milo_StZ преди 12 години
Хасково е още в 17 век.
34
2
 
17
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Слушай какво бе ***, ходи се застреляй някъде!! Да вярно е че в Хасково има и турци и ***, но има и страшно много българи!! И дотам ли ти стигна простотията че да отричаш всички останали области на България, все едно освен по големите градове българи едва ли не, не са останали. Ти и всички останали които мислите по подобен начин сте ***, пълни ***, самозабравили се и изгнили отвътре! От такива като теб единна нация не се изгражда, а само се разгражда. Плюя на теб и на цялото ти
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Междувременно социалните обявиха, че ще отпуснат на безработните Славка и Дамян месечна помощ от 109 леваСупер още 109 лева за пиене...
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доказателство, че от *** човек не става - отгледани в дом, имат поне основно образование, дадено им е ново жилище, каквото българите изплащат цял живот, а те животните пият ракия и се е*ът цяла нощ , не работят и чакат на помощи...