Градят с европари водопровод и канализация в село Бисер

Има възможност и за изграждане на пречиствателна станция
Обновена: 6 апр 2012 05:40 | 5 апр 2012 21:45,
10
Градят с европари водопровод и канализация в село Бисер
В Бисер може да изградят канализация с европейски пари. Снимка: Impact Press Group

Нов водопровод и канализация могат да бъдат изградени с европейски пари в най-пострадалото от наводнението харманлийско село Бисер.

Финансирането ще бъде осигурено от програмата за развитие на селските райони. Това е извънреден прием на проекти за пострадалото село Бисер и съседното Лешниково, съобщи министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, който с част от екипа си посети двете населени места.

"Решението е на българското правителство, но е съгласувано с Европейската комисия. От тук нататък предизвикателството е в максимално кратки срокове - до юни да се извърши проектирането на ВиК мрежата, за да може строителството й да започне през 2012-та година", обясни Дончев.

Министърът подчерта, че макар водопроводната мрежа да не е засегната от наводнението, тя е амортизирана и загубите на вода са над 51%.

Дончев допълни, че с парите по програмата може да бъде изградено и пречиствателно съоръжение.

"Въпросът тук е как ще се отразят разходите за стопанисването му върху сметките на хората", коментира министърът.

Дончев уточни, че по програмата няма други допустими разходи за селата Бисер и Лешниково.

Още по темата

Останала инфраструктура трябва да бъде възстановена от община Харманли.

Междувременно в централата на БЧК в столицата започва изборът на изпълнители за изграждането на 57 нови къщи в село Бисер.

Строителните фирми ще бъдат определени от Обществения съвет за управление на финансовите средства по кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията в Хасковска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, казва народа ниПЪРВО ВЪЗМЕЗДИЕТОИ ЗАТВОРА, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ЗНАЕМ- ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗНАЕЛО за състоянието на яз. Иваново, АМА... ЧАКАЛИ ПРОЛЕТТА..., а КАРАДЖОВА, пък разкри тайната на... 500-те ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ БИЛИ ЯЗОВИРИ, А СА..."... - По повод на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и силно се надява това да не се повтори в близките дни..." (ЗНАЧИ ИМА И ДРУГИ ТАКИВА, ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ЗНАЕ, НО БЕЗДЕЙСТВА)ЯВНО СА ВИНОВНИ...!!! НО... И ЛЕВИТЕ СА ЛЕВАЦИ...- Деградираха интелектуално до ниво, да не могат да формулират поне един свястен вот на недоверие, ЕДНО СВЯСТНО ИСКАНЕ, ЗА ИЗСЛУШВАНЕ И ДЕБАТ ПО НЕЩО ВАЖНО...- Например...:1. ПРОБЛЕМА - "ЦАР КАЛОЯН БИСЕР, СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДИТЕ И ПЛАН ЗА ПОЛЗВАНЕТО ИМ ДО 2020-50г."2. МИНАЛАТА И ТАЗГОДИШНАТА ГАЗОВА КРИЗИ - СЪСТОЯНИЕ НА ГАЗОВИЯ СЕКТОР И МЯСТОТО МУ В ЕНЕРГИЙНАТА СТРАТЕГИЯ 2020-50г."И за десерт помислете...:- АКО РАБОТЕШЕ НЕФТОПРОВОДА "БУРГАС - "АЛЕКСАНДРОПУЛИС" И ВОДАТА ОТ ЯЗ. ИВАНОВО БЕШЕ МИНАЛА ПРЕЗ НЕГО... ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НЕМИСЛИМОТОНЕОБХОДИМИ СА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ:- ЯЗОВИРИ И ХИДРО МЕЛИОРАТИВНИ СИСТЕМИ с външен контрол, имащ брутални правомощия.- ГРАЖДАНСКА И ПОЖАРНА ЗАЩИТА И ОХРАНА с подвижни сили и 28 областни бригади с хора и инженерна техника.Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР:- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ, да се е образува по: Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.- Чакаме, разследването може да започне и срещу неизвестен МИНИСТЪР
5
1
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Е, да- за 10 баби и дядовци - нека има нов водопровод! А децата ни в Пловдив и Пазарджик ще пият отровна вода! Да живее евтиният PR !
4
13
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тия нахални селчуги пак ще намажат. Не знам откога е работа на Българския червен кръст да възстановява частни имоти на хора, проявили груба небрежност към собствеността си.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Строителните фирми ще бъдат определени от Обществения съвет за управление на финансовите средства по кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията в Хасковска област.На какъв принцип ще бъдат избрани?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...ако там се завърти Съсела,пак на локва ше остане!
1
2
 
7
 
! Отговори
и преди 12 години
1/4 от София също няма канализация.