И вярата е важна, смята Бойко Борисов

Разпорежда ремонт на църквите в Бисер и Лешниково
187
И вярата е важна, смята Бойко Борисов
Борисов в село Бисер . Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов нарежда на областния управител на Хасково Ирена Узунова с пари от дарителския фонд веднага да започне ремонт на църквите в село Бисер и село Лешниково, пострадали от наводненията.

Това става ясно от стенограмата от последното правителствено заседание. Според премиера вярата била също толкова важна, колкото и възстановяването на домовете на хората. Двата процеса трябвало да вървят паралелно.

Пред министрите Узунова докладва, че никой не се занимавал с църквите в с. Бисер и в с. Лешниково. Имало проблем и с документите за собственост на двата храма.

Църквата в Лешниково е на 134 години, тя трябвало да бъде възстановена, а църквата в село Бисер е 100-годишна и имала нужда от ремонтно-освежителни дейности.

Узунова се оплаква, че много трудно контактувала по тази тема с кмета на Харманли, но се надява „чрез отците, които работят и обслужват тези църкви, да постигнем нещо“.

„Остави го кмета на Харманли. От това, което видях – покривът, мазилката на църквата, всичко беше паднало. Отиваш, срещаш се с отеца, наемате му една фирма и й прави ремонт. Вие няма да изписвате икони. Сиреч – отецът само може да ви благослови и да ви се радва, ако му смениш покрива, ако олюпената и паднала мазилка се свали и се сложи нова и се боядиса църквата. Това е нашата работа – покривът и мазилката“, нарежда веднага Борисов.

„С една дума – наемате фирмата, плащате й, отива и го отремонтирва. Попът само благославя, не е нужно на попа да му вадиш документи, актове. Сигурно половината от църквите в България нямат документ за собственост. Затова от парите, които са дарени от хората, от нашите пари там, които са за къщи – има фонд, изцяло го направете. Пуснете една поръчка, избирате фирмата. Но до месец-два. Не може да построим нови къщи и селото да се въздигне и в същото време църквата да остане в това състояние. Почвате ги и двете църкви по този начин“, отсича Борисов и веднага получава отговор от Узунова: „Добре“.

В този момент обаче се намесва вътрешният министър Цветан Цветанов, че парите, събрани от дарения, ще бъдат за възстановяването на 56 къщи, които вече били бутнати.

„За мен е по-важно да осигурим жилищата на тези хора, които загубиха собствеността си“, добавя МВР шефът.

„За теб е жилището, за мен е вярата, така че паралелно да се прави и едното и другото“, разпорежда обаче Борисов.

„Въпросът е да не нарушим приоритетите, защото вярата е нещо много важно, но хората там искат да видят къщите, където да могат да посрещнат зимата“, отвръща му Цветанов.

Борисов остава непреклонен и иска на следващото правителствено заседание Узунова да му представи сметка колко ще струва ремонтът на двете църкви.

„Така че отново ще се обърнем, ще дойдат компании, ще помолим и ние, ще ги направим. Прав е министър Цветанов, че зимата не може да отидеш в църквата, но в същото време като имаш къща и като нямаш църква, пак не е хубаво. Затова да направим всичко заедно“, решава Борисов. 


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
1
 
! Отговори
ДО 175 преди 8 години
НА МИНИСТЪР-ПРЕДАТЕЛ!!!!
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
hahaha tia prili4a na Haiduk ot 1911 godina
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da NASITENA VQRATA E MNOGO VAJNA I VQRVAM 4E NQMA DA VI IMA NA SLEDVSHTITE IZBORI PONE NE MNOZINSTVO I VQRVAM 4E VSI4KOI OT GERB STE ZA ZATVORA OSHTE MALKO OSTANA HORATA DA VI TARPQT I SHTE QDETE SHUTA QKO V GAZA
137
0
 
1
 
! Отговори
I AM Yehovah=Yosif преди 8 години
Когато си чук, всички проблеми ти изглеждат като пирони! Това охарактеризиране важеше за ДУХОВНО МЪРТВИТЕ ЧУКОВЕ ВАСИЛ И АНТОН БОЖКОВИ(Ш(Е)ИКЕЛГРУБЕРС)=ДУХОВНИ ЧИЧО И ПЪРВИ БРАТОВЧЕД(АНТОН) НА ЙЕШУА ТЕ ВАСИЛ=КАЙАФА И АНТОН=АННА(ФАЛШИВИТЕ СВЕЩЕННИЦИ ОТ 33 ГОДИНА)=ПРЕДИ 1979 ГОДИНИ ПОРЪЧАХА РАЗПВАНЕТО НА ЙЕШУА (ИСУС) И ТЕХНИЯТ НОВЕ ХОЛДИНГ Е ВСЪЩНОСТ КОВЕ ХОЛДИНГ ТЕ СА ТЕЛОМ ЗАМРАЗЕНИ НА УЛИЦА МосКОВСКА 43 ДУХОВНО МЪРТВИТЕ ВАСИЛ(ДИАБЛО АНТИХРИСТ)=КАИН= ИСМАЕЛ=КАЙАФА(ФАШИСТ)=НАПОЛЕОН= АДОЛФ А. Ш. ХИТЛЕР=ВАСИЛ БОЖКОВ И АНТОН=АВЕЛ=ИСААК=АЛОИС(АННА #Ш(Е)ИКЕЛГРУБЕР=АНТОН ТА ТЕЗИ КОЛЕКЦИОНЕРИ НА ШЕКЕЛИ СИ БЕХА НИКАКЪВЦИ ЗА МЕН=ЙОСИФ=АБСОЛЮТЪТ СВЕТИ ДУХ)ОТ 5 АПРИЛ(РАЗПЕТИ ПЕТЪК) 33 ГОДИНА ДУХОВНО МЪРТВИ ЗАМРАЗЕНИ НА УЛИЦА МосКОВСКА 43 ДУХОВНО МЪРТВИТЕ КОВЕХОЛДИНГ ДИАБЛО АНТИХРИСТИ ДУХОВНО МЪРТВИ ЗАРАДИ ДЕЯНИЯТЯ ИМ ОТРЕДИ 6000 И 1979 И 3 ГОДИНИ (2009) КОГАТО СЕ ОПИТАХА ДА ЗАСТРЕЛЯТ МЕН АБСОЛЮТЪТ СВЕТИ ДУХ НО КУРШУМЪТ ИМ СЛЕД ВЛИЗАНЕТО СИ ИЗЛЕЗЕ ОТ МЕН ТЪЙ ЧЕ АМИН(ДА БЪДЕ НА ИВРИТ) ТО ДАЖЕ ВЕЧЕ ВЯРВАМ ЧЕ Е СТАНАЛО ДА СА ДУХОВНО МЪРТВИ ЧУКЪТ КАЙАФАДОЛФ=ВАСИЛ БОЖКОВ И ЧУКЪТ АННААЛОИС=АНТОН БОЖКОВ АНТИХРИСТИ СМОТАНИ А ВЕСТНИЦИ РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ПО-ЛУДИ ОТКОЛКОТО СА И ДА ИНФОРМИРАТ НАРОДИТЕ ТОВА ВИ ГО ПИШЕ РОДИТЕЛЯТ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ НАРОДИ!!!
136
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ама разбира се вяра е нужна! Моята вяра е, че скоро ще дойде щастливият ден, когато Винету няма да премиер!
135
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ ПРИЛИЧА ЛИ НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ????? ПИТАМ!
134
0
 
7
 
! Отговори
a преди 8 години
Член на Комсомола и на БКП, пък за християнска вяра говори.
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е много си назад са матряла!!!
132
0
 
5
 
! Отговори
Минувач преди 8 години
"И вярятя е важна"... гробищата също !То освен вяра остана ли ни нещо ?
131
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
"И вярата е важна..." - "и"-то е излишно!
130
1
 
1
 
! Отговори
християнски морал преди 8 години
Лявата ръка да не знае какво дава дясната.
129
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
200 лева за Великден и 700 лева бонус ....

Нека да ми е лошо! Кога е било това при предишните ???

Само ГЕРБ...
128
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почнаха го пак,***!

Малко на брой ,но упорити ,като типично тъпи комунисти...

Какво ли се чудя? Луд ,умора няма!
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да важна е. А най-важната вяра е тази на картофите да вярват в тиквения си вожд. Въпреки че ходи да реже лентички по джамии. Е точно тази сляпа вяра е най-важното за Борисов и партията му, за да останат на власт.
126
1
 
20
 
! Отговори
до Бойко преди 8 години
За кого ще ги строиш тези църкви Бойко ? За *** ли?
Както сте я подкарали, след някоя година жив българин няма да остане в България.
Едно време Тодор Живков казваше:
- Ето тук над реката ще построиме мост а зад моста ще вдигнем голямо училище.
- Но тук няма деца другарю Тодор Живков !
- Ще направим и деца, много деца !
Ето направиха деца, много много *** деца които разрушиха моста, окрадоха и обезкостиха училището
Това се казва "мислено че не домислено". Аман от профани в тази държава
125
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Палете свещи да не фалшифицират и следващите избори
124
3
 
25
 
! Отговори
От "комундетата преди 8 години
Когато на ББ баща му го е водил на партийни събрания, нас ни водиха на църква, когато ББ са го избирали за член на БКП, нас ни наричаха фашисти и врагове на народа, когато Маджо Пашата и ББ контрабандираха горива, цигари и алкохол, ние се мъчехме да правим честен бизнес, когато Цветелина купуваше банка, нашите съпруги не смееха да си позволят нови дрехи защото даваха пари за обучението на децата си, когато герб дойде на власт, казвахме, че бивш милиционер няма, но явно някои вярват още....
123
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от малкото мисли на Боко, с които съм съгласен, въпреки, че не е в контекста изполван от тоз корифей на съвремието ни. Прав си Боко, единствено вярата, че ти остават по-малко от 15 месеца може да води народа към оцеляване, въпреки невероятно “компетентното“ и “принципно“ управление на Твоето (еднолично) правителство!
122
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко пари плащаме без да знаем за тази пред,пред,пред изборна работа на Борисов
121
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
И вярата е важна и бахурът също.