Горубсо–Мадан отново работи, миньорите – на работа

Пуснаха производството и в двата рудника - "Крушев дол" и "Петровица"
Обновена: 17 апр 2012 15:13 | 17 апр 2012 13:05,
29
Горубсо–Мадан отново работи, миньорите – на работа
Премиерът посети протестиращите. Снимка: БТА

Горубсо-Мадан отново работи, съобщи новият изпълнителен директор на минното дружество Сергей Атанасов.

Възстановено е производството и в двата рудника - "Крушев дол" и "Петровица", както и във флотационната фабрика в Рудозем.

Още по темата

Мините в Мадан започват работа след 45-дневен престой, предизвикан от миньорския протест, започнал в началото на март. Той бе насочен срещу досегашния собственик Валентин Захариев, който с месеци не бе плащал заплати на служителите си.

Рудодобивниците започват работа с осигурени работни облекла, каски и материали, съгласно изискванията в предписанията на Инспекцията по труда.

Новите собственици на минното предприятие са извършили ремонти на битовите корпуси на
двата рудника и са изпълнили препоръките на инспекцията за обезопасяване на работните места.

Възстановяването на производството в мините в Мадан става факт след смяна на собствениците на Горубсо-Мадан. Новият концесионер е Николай Вълканов, който вече има концесия и за друго минно находище в Мадан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
Браво на номер 10
20
1
 
6
 
! Отговори
онзи преди 12 години
ДО "ОТ ТЕАТРАЛНАТА АРЕНА" Ще отиде в КЦМ Пловдив. Не се изказвай, като не разбираш. А В Кърджали е ОЦК.
19
4
 
10
 
! Отговори
ОТ ТЕАТРАЛНАТА АРЕНА преди 12 години
ВЪРХОВНА ИЗМАМА НА ГЕРБ И БОЙКО - МИНИТЕ ЗАПОЧВАТ РАБОТА ЗА ТОЯ ДЕТО ДУХА -КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕ ИЗКОПАНОТО КАТО КЦМ-КЪРДЖАЛИ НЕ РАБОТИ. СИГОРНО ЩЕ ИЗНАСЯМА ЗА САЩ ИЛИ АНГЛИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. РАДВАЙТЕ СЕ ИЗМАМЕНИ НО ТО НЕ Е ЗА РАДОСТ А ВСИЧКО ТОВА Е БОКОВИЯ ТЕАТЪР ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА КУКЛОВОДА НА БОЙКО.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно как са се подобрили условията на работа в мините за това време ? Нали мините бяха затворени от инспекцията по труда заради опасните условия на труд ? Явно ни играят театър и то какъв.
17
7
 
14
 
! Отговори
питащ преди 12 години
Популистът Борисов кога ще върне бюджетните пари , с които плати на миньорите ?
16
5
 
9
 
! Отговори
Секретарицата преди 12 години
Радвам се, че миньорите започнаха работа. Така ще имат заплати, получиха и безплатно облекло. Ще могат да си платят заемите, разходите за ток, вода и телефон, както и да изпращат децата си на училище, като им дават джобни пари. Поздрави за новия собственик на "Горубсо-Мадан", подкрепям него и работниците му, като му пожелавам по-високи печалби и по-ниски разходи ! УСПЕХ И ДОБРИ ПЕЧАЛБИ !
15
12
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Добре , че поне премиера работи в държавата. Явно вече всички други са спрели, ако и той спре - край, затваряме я. Народа и той спи - направо ледников период.
14
3
 
17
 
! Отговори
Mинарет Калян преди 12 години
Популизъм! Боже, пази България!
13
3
 
14
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
"работи за просперитета на България" ахаххххххаахаххахахахахаххаххахахахахаххахаза това така сме "просперирали" в момента, че нова "виденова" зима се задава ...
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"осанна" за Спасителяследва "разпни го"
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"осанна" за Спасителяследва "разпни го"
10
3
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
NAKRAIA BOIKO 6TE OTREJI I 4LENA NA PEDALITE V BSP TA DA NEMA KOMYNIS4ETA DA SEIAT ZARAZA SRED NORMALNITE XORA ...........
9
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алоооо БСП-***, още ли не сте проумели с *** си червени кратуни, че Бат Бойко за разлика от педалския ви вожд и ония другия с трипера, работи за благото и просперитета на България!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Каквото и добро да стори тоя човек, комунистическите *** веднага си разтварят минетчийските уста и се почва голямото плюене, та чак червата ще си изплюят тия некадърници. Егати долната комунистическа ***!
8
9
 
21
 
! Отговори
вожд и учител преди 12 години
По заповед на другаря Тодор Жив..., пардон, на другаря Борисов, между двата рудника - "Крушев дол" и "Петровица", ще бъде опъната една хубава лента. Тя ще бъде прерязана лично от любимия вожд и учител на българския народ, другаря член на БКП, Борисов!
7
0
 
16
 
! Отговори
онзи преди 12 години
Министър Дянков Благодаря на новия собственик, че не само плаща заплати, а и осигуровки, нещо което е важно и за миньорите, и за държавата, нещо което дълго време не се е случвало в Мадан" Защо тогава Вдянков назначи бившия директор на горубсо за шеф на нои Смолян. Гаджев натрупа невнесени осигуровки за над 7.5 млн.лв. Е..ти пародията на управление.
6
0
 
12
 
! Отговори
анТиквар преди 12 години
Добре е , че вече започнахме работа. Но нека журналистите да публикуват изказването на Областния управител при посещението на Премиера в Мадан. Такъв резил, такава подлизурковщина, такова падение на държавно лице--направо нямам думи.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO 3:Ти поне без работа няма да останеш-може учител по Български език да станеш или редактор в тоя сайт.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този от снимката да върне парите , с които покри част от задълженията на предишния собственик , защото те не бяха от неговият джоб (както се внушава ) , а от джоба на всички нас !
3
4
 
11
 
! Отговори
az преди 12 години
Добре, че е премиера-слънце. Той работи ден и нощ за нашето щастие. Хвала тебе Боко.
2
1
 
16
 
! Отговори
Робите празнуват! преди 12 години
Ликуй, народе! Робите от Мадан отново копаят за жълти стотинки - и първите пари на банките и данъчните. И за нови милионери! O tempora, o mores! О времена, о нрави!