Осигуряват денонощна охрана в с. Мечка

Липсата на пари спира откриването на полицейски участък
19 апр 2012 21:57,
132
Осигуряват денонощна охрана в с. Мечка
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Ще се осигури денонощна охрана, но няма да бъде открит нов полицейски участък в плевенското с. Мечка. Такъв ангажимент пое тази вечер пред жителите на селото вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на срещата си с тях.

Цветанов посочи, че липсата на финансов ресурс е пречката за откриване на полицейски участък в селото.

„Ще се ръководим от върховенството на закона и ще направим всичко възможно, да се чувствате по-сигурни. Монтираните камери в невралгичните точки на населеното място и информацията, която получаваме, ще помогнат за разпознаване на извършителите, за да се предприемат необходимите полицейски действия. Системата за видеонаблюдение ще допринесе полицейските сили да реагират в реална ситуация и в реално време“, подчерта той.

Министърът инспектира на място работата на въведената от две седмици система за видео наблюдение и резултатите от допълнителните мерки на полицията за ликвидиране на т.н. битова престъпност и посочи, че при необходимост броят на камерите ще бъде увеличен.

Системата включва видеосървър в село Мечка, работна станция за управление и наблюдение в РУП-Пордим, 12 камери, монтирани на стълбове и сгради, оптични кабели с медиа-преобразователи за пренос на видео сигнал на голямо разстояние. Специализираните 12 камери са висококачествени и осигуряват възможност за по-лесно разпознаване на извършителите на нарушения и престъпления, както и на детайли от използваните превозни средства за придвижване.

Цветанов разясни, че ще се осъществи и по-ефективна разстановка на полицейските сили за денонощна охрана.

По данни на РПУ-Пордим, което отговаря за района, през периода с видеокамерите в селото има само едно регистрирано престъпление, което е разкрито. Извършителят е рецидивист с 6 престъпления, осъден 4 пъти на пробация и два пъти с условна присъда.

Вицепремиерът коментира, че ако има по-ефективна съдебна система, която да изпълнява и своята превантивна дейност, няма да се наложи допълнително законодателство за защита на частната собственост.

Той подчерта, че ще се обърне към Висшия съдебен съвет с предложение на места в страната със завишена битова престъпност да бъдат организирани подобни срещи с хората, на които да присъстват и съдии.

Цветанов изтъкна, че областната дирекция на полицията ще предприеме допълнителни действия за неутрализиране на лицата от престъпния контингент. Той определи и ежеседмични срещи на ръководството на ОДМВР – Плевен с жители на Мечка за поддържане на партньорство при решаване на проблемите, свързани със сигурността и обществения ред.

По данни от полицията в с. Мечка живеят около 1200 души, като около 450 от тях са роми. С криминални престъпления са регистрирани извършители и от двата етноса.

В сравнение с миналата година битовата престъпност е намаляла с около една трета след предприетите допълнителни полицейски мерки. Те са насочени към повишаване на сигурността на хората в плевенското село, а това е част от приоритетите на ръководството на МВР, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само с. Мечка се нуждае от охрана,набезите са из цялата страна.Дали има село или град,без някой да е пострадал?С рухнала икономика и безработица,какво друго да чакаме освен кражби.Създайте работа на хората и добро заплащане,пък тогава да видим.
55
1
 
18
 
! Отговори
леля преди 12 години
"Специализираните 12 камери са висококачествени" - Сега и тЕх Че краднемЕ и сите кабели... :))
54
0
 
17
 
! Отговори
с. преди 12 години
Бог е създал хората различни,а колт ги прави равни!Нека се разреши на всеки да притежава оръжие в дома си и да защитава себе си,семейството си и имота си!Нещата ще се оправят за точно 2 седмици!
53
0
 
11
 
! Отговори
Tina преди 12 години
136 г. от Априлското въстание...Не чувствате ли срам, управляващи?Всяко ваше действие или бездействие се записва в Небесната книга, а от там не можете да триете...На това село и на всички места с *** население им трябва човешка сила и неограничени права на полиция и хора, които се защитават.
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов беше ,,изненадан" от думите на една жена от селото,че *** за три месеца получавали дипломи.Не е за 3 месеца,а за седмица!Обявяват се дати за изпити по предмети в рамките на седмица,решават се тестове на принципа на тотото и си получават дипломите.Поздравление на министерството на образованието!Те мислят за своите избиратели.Сега и Цветанов се е загрижил за тях.
51
0
 
23
 
! Отговори
хмммм преди 12 години
Taзи мярка е доста съмнителна, дори и да има ефект си е работа на парче. Трябва да се вземат генерални решения срещу този генетично обременен етнос. Едно от най-важнит е: Да се въведе модела на т.нар. грамотна раждаемост. За 3-то и нагоре дете, детски и всякакви други помощи да се изплащат само на родители с мин. средно образование. Иначе фабриката за маргинали (99% ***) ще продължи да работо под пълна пара. Иначе вървим към междуетнически сблъсаци по оста нецигани-*** и това е един неизб
50
1
 
8
 
! Отговори
Тояга преди 12 години
Цвятко ти като те гледам с тази лицемерна *** не си чувал че като се влезне в съд трябват доказателства а не с голи обвинения и приказки оня каза този казал първо си научи подчинените да събират годни и свестни доказателства и после обвинявай съда разбра ли или разбираш само това което ти отърва а...
49
1
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Нужна е в с.Мечка,една мечка да изяде Цецо.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе и съда не е цвете, но никой съд няма да осъди човек без доказателства - не е достатъчно само да се знае или някой да твърди за някого, че е престъпник, а трябва и да се докаже, и то като пише там в закона - "по безспорен начин"... те това тъпата черепна кутия на снимката не може (или тък не иска щото не му е удообно ?!?) да схване
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да се смее ли човек, да плаче ли... по-лесно щели да разпознават престъпниците... сякаш не си ги знаят, когато убият или хванат някого все е много добре познат и регистриран при тяхмозъчен ресурс тотално липсва, то се вижда с *** поглед
46
1
 
8
 
! Отговори
tor преди 12 години
Цветанов сега като спреш кражбите *** какво ще ядем бе освен теб да изядем а защо не каза от вашето управление с колко процента се е вдигнала битовата престъпност това сигурно е от по доброто управление ли ще кажеш малеее то като вас няма аз забравих вие сте най доброто управление от към пиар и пъчене заплахи медиан натиск и реклама с една дума едни самохвалковци.....
45
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 12 години
Извършителят е рецидивист с 6 престъпления, осъден 4 пъти на пробация и два пъти с условна присъда.Че полицията не е стока си знаем.Но при такъв съд и най-добрата полиция и най-организираните общества са обречени.Така че колкото и да плюете по цц основния проблем е другаде.Съда не иска да работи и няма никакви инструменти да бъде накаран да си върши работата. Въпрос на конституция.
44
0
 
0
 
! Отговори
Нов преди 12 години
Абе 49, къде ги видя тези цени бе! Кажи и ние да пазаруваме от там, че нещо напоследък няма работа! Може би ходиш до Китай да си ги пазаруваш директно от заводите! Или пък ако си дистрибутор, дай телефон ще ти направим оборот! Иначе и с камери и без камери, и с полицаи, и без - оправия няма!
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За каква битова престъпност говори цвък? Битова перстъпност от две години няма.Герб победи битовата престъпност и всички са щастливи.Това в Мечка не е вярно или е постановка на опозицията.
42
2
 
28
 
! Отговори
рокер с БМВ преди 12 години
Скоро ще навестим с. Мечка и ще сритаме *** ***. Ще дойдем 600 каратисти. Милост няма да има!
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пропуснах да спомена - *** евтиният PR. За 1400 лева сме в топа на новините. Нещо свиди ли им се вече, не искат ли да са популисти?
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тц. Цели 12 камери! Охарчили са се. DVR за 32 камери, скъпарски е 350-400 лева. Камерите HD(1080p) и 30fps, дори и с PTZ са по цели 75 лева(х12) = 900 лева. Още 100 лева в кабели и други елементи за закрапването (на кабели и камери). Въх. Те цели 1400 лева са се охарчили!А, забравих - и интернет са пуснали на DVR-а да го гледат отдалечено. Още 15 лева на месец...
39
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма какво да осигурявате охрана - това ви е вменено по принцип със закона!!! Няма защо да поемаш такъв ангажимент - той ти е вменен законово, Цвъко!!!
38
2
 
31
 
! Отговори
стоев преди 12 години
Цецо *** е сложил камерите за да се снима за спомен със свойте братя ***, друга работа от него не чакайте. Това бездарно *** по-скоро ще почне да трепе бабите, дето се оплакват, отколкото да пипне и един *** с пръст. *** затова станаха толкова нагли, знаят че тяхната партия е на власт.
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе за бонуси имате финансов ресурс, а???