Без наказание за полицейския шеф, играл канадска с арестант

"Когато плуваш в едно блато, не може да бъдеш с бели ръкавици”, смята Георгиев
Обновена: 21 апр 2012 20:51 | 21 апр 2012 20:50,
260
Без наказание за полицейския шеф, играл канадска с арестант
Главният секертар на МВР Калин Георгиев не оправда обаче грубия език. Снимка: архив, Булфото

Началникът на Областната дирекция на МВР в София комисар Николай Николов няма да бъде наказан заради скандалния видеоклип, разпространен в интернет, заяви в Пловдив главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Според него наказание би могло да бъде предвидено само за извършено дисциплинарно нарушение или за нарушение на Етичния кодекс на МВР.

Във вътрешното министерство имало и срокове, в които би могло да бъде разпоредена проверка за извършване на нередности, които вече били изтекли.

Калин Георгиев обаче е категоричен, че няма основания за проверка на Инспектората по случая, тъй като от психологически-оперативна гледна точка комисар Николов не е извършил нещо, което да се тълкува като нередно.

По думите му за работещите в други сфери такова поведение би изглеждало грубо.

Още по темата
  „Но когато работиш с хора, подозирани в тежки криминални престъпления, понякога се налага да приемеш друга форма на общуване, защото някои разбират само от това”, смята главният секретар на МВР.

„Не оправдавам използването на грубия език, на използването на нецензурни думи в общуването. Но тогава, когато плуваш в едно блато, не може да бъдеш с бели ръкавици", добави той.

Скандалният видеоклип с шефа на областната дирекция на полицията в София комисар Николай Николов беше пуснат в интернет. Във видеото Николов играе канадска борба със задържан и го обсипва с цветисти обиди и псувни.

Самият Николов не се смути от поведението си в клипа и потвърди, че на кадрите е самият той.

Полицейският шеф каза, че не си спомня точно конкретния случай, но предположи, че записът е от преди 6-7 години. Тогава той е бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в столичното Първо районно управление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
10
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
нашата полиция си се пази
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E OT KAKTO SA GERB NA VLAST EDIN POLICAI DA E IZGONEN OT RABOTA SAMO PORICANIQ IMA A TE SI PRAVQT KAKVOTO SI ISKAT
129
3
 
14
 
! Отговори
1000rr преди 12 години
Е, за това следващия път няма да гласувам за ГЕРБ.......
128
2
 
8
 
! Отговори
Резец преди 12 години
Нека си играят ,ама извън работно време ,а като са на работа да си я вършат. Все пак от нас са техните заплати. ЗАБАВЛЕНИЯТА В ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ ,ЧЕ УТРЕ МОЖЕ И НА ШАХ ДА ИГРАЯТ ,А ЗАПЛАТИТЕ СИ ИМ ВЪРВЯТ.
127
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Калинката!Бацето му каза по-често да излиза и да ръси евтини лавчета и ето че момченцето слушка!!!!Аз искам да обърна внимание на една друга новина ,която прочетох в друг сайт!!!За селяни ,които са отказали да им разкопаят земята в Швейцария!!!Няма да е разказвам! НО 1во тяхното мнение има стойност и 2ро не са ку..и ,като нас да си продадат земята дори за страшно много пари!!!!!А тук за шистовият газ ,от който обикновеният българин полза,няма да види.....
126
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kak se obshtuva s prestapnici??? Kato se prinizish na tqhnoto nivo. Varvete v Meksikanski ili Brazilski zatvor i togava govorete za policeisko nasilie i t.n.
125
0
 
4
 
! Отговори
ппп преди 12 години
Голям проблем в клетата ни държавка, дано всичко това с канадската борба спре и този голям проблем се забрави час по скоро, дано и бизнеса на Валентин да бъде наред, дано всички си плащаме стабилно данъците, най-вече ДДС-то
124
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Та в обобщение-дядо ми казваше "ПроС народ-Слаба държава!" "Май крушата не е паднала по-далеч от дървото... респективно ти от дядо ти. Предполагам и той е бил мииционер...
123
10
 
12
 
! Отговори
off...fuck off преди 12 години
Аз съм ченге(казвам го за да плюете по-добре).И откакто съм такъв все едно ми е странно-защо като не го хванат все Ченгетата са виновни,пък като го хванат пак Те са виновни :)))Та в обобщение-дядо ми казваше "ПроС народ-Слаба държава!"
122
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е кво толкова - играли на канадска борба! виж ако бяха играли на чичо доктор..
121
5
 
20
 
! Отговори
74067 преди 12 години
Сигурен съм че този Калин е близък родственик на една Калина Илиева...В Герберистан глупостта е качество, справка-Винету от Банкя!
120
2
 
8
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
Между другото , този празноговорящ *** на снимката , е генерал!!! Цирка е пълен. Сигурно и оня тлъстак , дето го защитават вместо да го изхвърлят като мръсно коте, се стяга за генералски мундир. И после защо хората, с изключение на В.Маринов , мразят тия *** с огромни заплати и кухи кратуни...Справка-пост131!!!
119
0
 
5
 
! Отговори
Gen преди 12 години
Ми, че той не е казал, че е виновен ;-) Просто вината в БГ се установява по традиция по един начин - с бой, страх, тормоз и после пак бой. Просто се моли да не им паднеш в ръчичките - там е нещо като Гуантанамо бей - надежда всяка оставете. А после, че в съда делата им падат -- за това е виновна съдебната система (която е уникум сама по себе си ама това е друга тема).
118
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калине, всеки заподозрян е невинен до доказване на противното.Меко казано е смешно това изказване от Главен Комисар на полицията на Република България.
117
1
 
18
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Задържания не трябва да се толерира, ама някакъв си полицай да се прави пред задържан някак не е нормално! Такива комплаексари нямат място в МВР!
116
2
 
20
 
! Отговори
Ралф преди 12 години
Не, честно, този защо не се подпише оставката направо? Аз, успях да намеря етичния кодекс (не е лесно), който гласи:РАЗДЕЛ IV Полицейският служител и задържаните лица77. Полицейският служител не подлага задържаните лица при никакви обстоятелства на изтезание, физическо или психическо насилие, нехуманно или унизително отношение.78. Полицейски служител, който е станал свидетел на полицейско насилие спрямо задържаното лице, се намесва, за да го спре и уведомява за това своите ръководители.
115
2
 
15
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Кадровия състав на МВРО се набира по няколко направления:1. Генетично увредени деца и внуци на милиционери, тоест доказани *** расли в "семейства" на ДЕБИЛИ2. *** от социални домове лишени от майчина обич, възпитание и ценностна система-чиста проба ЕНИЧАРИ3. *** от спортни училища, предимно бездарни борци и джудисти без шанс за какъвто и да е успех в живота.4. *** или проституки вербувани на сексуална основа или за пари, това са основно доносниците от ДанСКАЗАХ !!!
114
0
 
8
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
До 128 Ако накрая не се и "самозастреляш с белезници на ръцете" можеш да се пишеш късметлия.
113
1
 
17
 
! Отговори
реалист2 преди 12 години
Боже какъв началник имало в родната полиция , и то софийски шеф!!! Направо Веско Маринов да напише ода за този велик български полицай-милиционер , достоен син на родината!!!
112
0
 
18
 
! Отговори
Ralf преди 12 години
Тоест утре ако се объркат и ме арестуват погрешка ще трябва да търпя да ме псуват и ще трябва да играя на канадска борба с някакъв *** следовател ли бе? Това не ти е Реймънд Чандлър бе момче, вербалните обиди и т.н. са в НПК??? Тия хора съвсем се самозабравиха кой им плаща заплатите.