Без наказание за полицейския шеф, играл канадска с арестант

"Когато плуваш в едно блато, не може да бъдеш с бели ръкавици”, смята Георгиев
Обновена: 21 апр 2012 20:51 | 21 апр 2012 20:50,
260
Без наказание за полицейския шеф, играл канадска с арестант
Главният секертар на МВР Калин Георгиев не оправда обаче грубия език. Снимка: архив, Булфото

Началникът на Областната дирекция на МВР в София комисар Николай Николов няма да бъде наказан заради скандалния видеоклип, разпространен в интернет, заяви в Пловдив главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Според него наказание би могло да бъде предвидено само за извършено дисциплинарно нарушение или за нарушение на Етичния кодекс на МВР.

Във вътрешното министерство имало и срокове, в които би могло да бъде разпоредена проверка за извършване на нередности, които вече били изтекли.

Калин Георгиев обаче е категоричен, че няма основания за проверка на Инспектората по случая, тъй като от психологически-оперативна гледна точка комисар Николов не е извършил нещо, което да се тълкува като нередно.

По думите му за работещите в други сфери такова поведение би изглеждало грубо.

Още по темата
  „Но когато работиш с хора, подозирани в тежки криминални престъпления, понякога се налага да приемеш друга форма на общуване, защото някои разбират само от това”, смята главният секретар на МВР.

„Не оправдавам използването на грубия език, на използването на нецензурни думи в общуването. Но тогава, когато плуваш в едно блато, не може да бъдеш с бели ръкавици", добави той.

Скандалният видеоклип с шефа на областната дирекция на полицията в София комисар Николай Николов беше пуснат в интернет. Във видеото Николов играе канадска борба със задържан и го обсипва с цветисти обиди и псувни.

Самият Николов не се смути от поведението си в клипа и потвърди, че на кадрите е самият той.

Полицейският шеф каза, че не си спомня точно конкретния случай, но предположи, че записът е от преди 6-7 години. Тогава той е бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в столичното Първо районно управление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
2
 
! Отговори
до 178 преди 12 години
И престъплението според теб е...????
150
4
 
4
 
! Отговори
до 175 преди 12 години
Че кой говори за дисциплинарно наказание ? Тук се говори за извършено престъпление по НК и НПК. Говори се за прокуратура, разследване, съд и присъда.
149
0
 
2
 
! Отговори
до 176 преди 12 години
Топки имат само мъжете.
148
5
 
1
 
! Отговори
до 174 преди 12 години
Може да ми бараш само топките на мен :-) Не си ми на нивото ушево прасе :-)
147
2
 
4
 
! Отговори
Кво се пенявите?! преди 12 години
Кво си чешете езиците не мога да разбера, при положение, че по закон след като е минала повече от 1 година от "нарушението" (ако допуснем, че такова има) не може да се наложи дисциплинарно наказание. То е нещо като давностен срок. Ако му наложат все пак наказание, съдът веднага ще го отмени като незаконно.
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А за употреба на алкохол на работното място нищо не казахте?
145
1
 
7
 
! Отговори
абе 162 преди 12 години
***, в закона не пише, че простото ченге трябва да носи покривки на арестуван. Но за сметка на това пише, че не може да го малтретира и унижава. Дали ще го разбере кухата ти картуна това ?
144
2
 
7
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 12 години
Полицаите са на нивото на престъпниците,затова е и това отношение,интелигентни и разумни хора никога и при никакви обстоятелства не биха станали полицаи,това си е така както си беше по татово време само смениха името Н.М(народна милиция) с полиция,кадрите и похватите са същите даже сега са и по брутални.....
143
1
 
7
 
! Отговори
Изумен преди 12 години
Хора, бедна ви е фантазията колко хора имат условни присъди за псуване или ругаене на обществено място. Ама даже не можете да си представите. На тези хора в досието им до гроб пише `осъждан` !!! Погнусен съм от изказването на лицето Георгиев.
142
2
 
5
 
! Отговори
до 162 преди 12 години
Никой не иска полицаите да носят бели покривки на български граждани, ЗАПОДОЗРЕНИ /но не осъдени/ за престъпление. От българския полицай просто се иска да спазва законите. А когато ги наруши /както в случая/ - да бъдат съдени и понесат наказанието си.
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В гнездо с змии и ти съскаш.
140
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе не можел да играе с някои *** канадска?! А бели покривки да им носи ли ? Или това второто може.Да ви таковам и вас защитниците на права и *** мисли!
139
2
 
5
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Г-н Георгиев. С това си изказване Вие декларирате публично, че отказвате да вършите служебните си задължения. За които получавате заплата. И то не малка !Нещо повече. В старанието си да прикриете български полицай, извършил престъпление по смисъла на НК и НПК, Вие подлежите на съдебно преследване !
138
2
 
7
 
! Отговори
Хихи преди 12 години
Нали ги видахме какви мъже са полицаите ни. От един шамар не само се наака, ама все че ритна камбаната. После се изредиха сума сополиви съпруги и колеги да обясняват колко добър човек бил полицая. Онзи, който пляскаше по дупетата чуждите гаджета в дискотеката.Та и този е същия. Обграден от гавази, се опитва да компенсира срама от малката си ***.
137
1
 
1
 
! Отговори
тутурутка преди 12 години
Уффф,започва да ми напомня на турски сериал......
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Георгиев, не е нормално да се държи такъв език при никакви ситуации. По чии указания се провежда разпит по такъв начин. Какво образование има този полицай. Това ли е стилът на работа на нашата полиция. Жалко. че за Вас е нормално такова поведение.
135
0
 
14
 
! Отговори
Калин Цветанов преди 12 години
Ама защо да го наказват? Господ си го е наказал, правейки го полицай. Това ,че е с висше образование, няма значение, достатъчно е да кажеш, че лицето ХХ е БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАЙ! Толкова! А К.Георгиев потвърждава, че при БГ полицая, та дори понастоящем и висш полицай, нищо човешко няма: първо караш задържания да играе с теб канадска борба, сетен му доказваш практически, че при теб той не е човек, а някакво безгласно и безправно същество, което можеш да унижаваш, тъпчеш, газиш, биеш, пребиваш! Може и да го гориш с електрошокова палка или да го смачкаш от бой като О.Стефанов...
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В казармата ако един войник сгреши-цялата рота се наказва,и тук сега трябва цялото управление да останат без заплати заради това!!!
133
1
 
11
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Е КАК ДА ГО НАКАЖАТ, НАЛИ СА ОТ ЕДНА ФЕРМА .. :) ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ПРЕДЛАГАТ.. В ЗАКОНА ЗА УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, АКО НЯКОЙ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ.. ТАКА Е ЗАПИСАНО .. Е ОСЪЖДАН НЯКОГА, ИЛИ МУ ПРЕДСТОИ ДА БЪДЕ ОСЪЖДАН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО ОБЩ ХАРАКТЕР ..НЕЗАВИСИМО ОТ РЕАБИЛИТАЦИЯТА, ДОРИ ТЯ ДА Е ОТ СЪДА .. НЕ МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНЯВА ПРОФЕСИЯТА СИ А ЕЙ ТАКИВА МУТРИ СИ ИГРАЯТ КАНАДСКА БОРА БОЯТ И ПСУВАТ В РПУ - ТАТА :)А ДРУГИ КАТО ТОЗИ КЪФ БЕШЕ ГИ ПОКРИВАТ.. В НОРМАЛНИ СТРАНИ ДА СА ИЗРИТАНИ И С ПРИСЪДИ
132
0
 
9
 
! Отговори
бесен преди 12 години
днес канадска борба,утре делиорманска борба,в други ден шотландски боец....