Полицейски шеф респектира задържан с канадска борба

"Да те почвам ли, казвай!", пита комисар Николов
20 апр 2012 18:20,
262

Скандален видеоклип с шефа на областната дирекция на полицията в София комисар Николай Николов беше пуснат в интернет. Във видеото Николов играе канадска борба със задържан и го обсипва с цветисти обиди и псувни.

Самият Николов не се смути от поведението си в клипа и потвърди, че на кадрите е самият той. Полицейският шеф каза, че не си спомня точно конкретния случай, но предположи, че записът е от преди 6-7 години. Тогава той е бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в столичното Първо районно управление.

„Като се виждам на клипа съм доста по-младичък и доста по-слабичък“, уточни той.

„Най-вероятно това момче е извършител на тежко престъпление – грабеж, кражба с употребено насилие“, посочи Николов пред bTV.

"Каква канадска борба ти тренираш в Студентския град? Да те почвам ли, казвай?", кани се Николов в клипа.  Във видеото той нарича задържания „капут“ и „лайнар“ и го ругае.

„Вие такива думи не сте ли употребявали, аз съм чувал и журналисти, и доктори да употребяват такива думи“, каза в своя защита Николов. От думите му стана ясно, че не се притеснява от поведението си на записа.

„Какво да ме притесни, след като играем една честна игра, играем канадска борба. При една спортна игра може човек да сгреши и да каже някоя реплика“, посочи той.

Николов допусна, че целта му е била „да се стигне до разкриване на престъплението“.

„Не е част от методологията, не е елемент от работата, Вие можете ли да кажете на българските полицаи как да работят и как да разкриват престъпления“, продължи той.

Мненията за неговото поведение са на двата полюса. Някои от хората го защитават с аргумента, че престъпниците трябва да се „респектират“, други пък открито го определят за полицейско насилие.

От Българския хелзинкски комитет са на мнение, че полицейският началник е тормозил и се е заканвал с физическо насилие на задържания.

„Такъв човек няма място в българската полиция и следва без забавяне да бъде отстранен от служба“, категорични са от организацията. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
1
 
! Отговори
kvadratov преди 12 години
spored darjavata i zakonite......po tazi logika ot BG muzikalnia biznes 80% ot BG muzika i programi na darjavnite BG televizii i radia sa s izobilen material v tekstovete i podtikvat, podstrekavat za izmami, krajbi, patroni, razbivania, nezakonen lov, strelba, ubiistva, premalchavane i saglasie s krimi, primamvane s tzel izmama ............i BG publikata, BG parlament haresvat i goresto aplodirat podobni agresivni tekstove i povedenie - te sa BG standart i BG model za razgovor vatre v BG
230
0
 
3
 
! Отговори
SELOOOO dooolnooo преди 12 години
ELATE DA VIDITE BRITANCITE KAK SE OTNASIAT, SIR :)
229
1
 
2
 
! Отговори
до 255 преди 12 години
***, ти нещо съдия ли си, та казваш кой е престъпник и кой не ?
228
1
 
0
 
! Отговори
hoptrop преди 12 години
Е щом не го кара да вдига щанги е добре :)в това е силен :)нали е КОКО ЩАНГАТАБАСИ ТИКВЕНИКАсрам за МВР а такива има много като него ХАХАсега каде ще го покриат таланта ?
227
5
 
4
 
! Отговори
градския преди 12 години
Я стига хулете, г-н Николов, така трябва , трябва да има ред. Тоя престъпник щом е там, не канадска ще играя, а борба свободен стил.
226
6
 
5
 
! Отговори
ивана преди 12 години
Оставете полицията да си върши работата. Ако е някои убиец, няма да играем на канадска борба, аз ако съм направо ще го смачкам от бой.
225
0
 
1
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
И да попитам защо ми беше изтрит коментара на 245? По какъв начи наруших "правилата на сайта"?248, имам ли избор освен да не изпълня това, което някаква мутра с власт ми нарежда зад стените на ареста, зад които той се държи като диктатор. Естествено, че впоследствие ще се жалвам.
224
1
 
8
 
! Отговори
тити преди 12 години
Прав е полицая, как да го предразположи за разпит. И те са хора и със всякакви *** се срещат, малко ли са извратеняците в България. От новините разбрах, че този човек е н-к на тежки престъпления представяте ли си тоя какво е извършил щом е там.
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защото по времето ,когато е записано видеото не му е бил началник вероятно:)
222
0
 
2
 
! Отговори
селянина преди 12 години
Не е ясно защо началника му на този полицай мълчи като за*ник,тоест министъра.Мълчанието знак за съгласие ли е с поведението на подчинения?Иначе устата му е голяма като излезе по медиите , а сега се крие като *** и мълчи.
221
0
 
3
 
! Отговори
айде, де преди 12 години
Канадска борба играят и децата. По-добре би било бокс да потренират.
220
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам забеляза ли,но много отдавна излязохме от конкретния случай:)По закон си длъжен да изпълниш всяко разпореждане на полицая,ако то не представлява очевидно престъпление.После можеш да се жалваш,ако не си съгласен с разпорежданията му и се чувстваш ощетен по някакъв начин.
219
0
 
0
 
! Отговори
ДО ПРЕДНИЯ ЛАИК преди 12 години
шо не опита да играе с някой НЕЗАДЪРЖАН ПОЖЕЛАМЕ ТИ ДА ЯДИШ ЕЖЕДНЕВЕН БОЙ И ДА ИЗПИТАШ ЛИЧНО ТВЪРДАТА РЪКА.
218
1
 
4
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
И хайде да попитам нещо друго - има ли полицаи, които умишлено допускат процесуални нарушения при събирането на доказателствата, за да може след това съдът да има основание да освободи обвиняемия? Така, хем полицията може да прехвърля отговорността на съда, хем да играе ролята на вечната жертва :"ние ги хващаме, те ги пускат", хем полицая да си прибере парите от обвиняемия за "добре свършената работа"
217
2
 
1
 
! Отговори
до sevtus преди 12 години
Престъпленията не са само кражби!!!Като толкова зачиташ правните норми,ще изпълниш ли всяко разпореждане на полицая,ако не представлява престъпление?Защото си ДЛЪЖЕН по закон да го направиш!Без да задаваш *** въпроси и да хленчиш,че имаш проблеми,че не си само ти така и т.н.?Трябва да има респект към полицията и той се постига с твърда ръка-било то санкция или бой или и двете.Тогава ще има ред в държавата.
216
2
 
2
 
! Отговори
хехе преди 12 години
франсетата бият с пясъчни торбички в гърдите и бъбреците,събличат те гол и те поливат с маркуча с ледена вода...и накрая в една килия с 5-6 загорели мамунеци-това ли е цивилизацията
215
2
 
2
 
! Отговори
до 237 преди 12 години
не заради *** като тоя,щото малко хора са изпадали в тая ситуация,а заради морето от неграмотни и безхаберни служители с които се срещаме всеки ден
214
3
 
5
 
! Отговори
правилно преди 12 години
ако аз бях аз там,тоя *** щеше да го пукна ама от бой....абе ей правозащитниците-я идете да ви задържат в ЕВРОПА или САЩ по подозрение за тежко престъпление ,па да видите как без да ви нагрубяват ще ви скапят....тоя даже не е окован....а като ти извият ръцете на гърба със стегнати белезници,и те дръпнат с телфера малко нагоре-тая канадска борба ще ви се види майчина милувка,ама там няма *** да снимат с телефон
213
4
 
3
 
! Отговори
:) преди 12 години
не пропускайте, че това не е редови полицай, а НАЧАЛНИК НА РПУ. А сега си представете колко по-посредствени са подчинените му. Аз бих ги охарктеризирал като махленски бабаити. А сега си дайте сметка, че те са единствените хора в държават които овластени да ползват и боравят с оръжие! Да не говорим, че въпросния началник е погазил всякакви норми (задължителни и пожелателни) за поведение при изпълнение на служебните му задължения и ... вместо да го УВОЛНЯТ - го ПОВИШАВАТ.
212
3
 
0
 
! Отговори
shmenti kapeli преди 12 години
absoliutno legendarno video. imal sym rabota s mrusnite kukerici i smeq da tvurdq che tuka debelata svinq- policeisko nachalniche, se durji napravo izkluchitelno lubezno i milo s vuprosniq zadurjan.drug vupros e kakvo e bilo razvitieto sled videoto! :D haha. "shte me diga toi v 12 chasa da stavam kato si spq" . hahaha eiiiii. MA I KA TI DA E B A ! ACAB ACAB ACAB! KUKITE NA SAPUN. A VSICHKI TIQ KOMPLEKSARI DETO SA TOLKOVA UBEDENI V PRAVEDNOTO POVEDENIE NA "PAZITELQ NA REDA"- *** KOMPLEKSARI!