Бременната Станислава вече е в съзнание

Тя е контактна, но не е отминала опасността за живота й
8 май 2012 11:40,
35
Бременната Станислава вече е в съзнание
Снимка: Болница "Света Марина"

Бременната варненка Станислава Христова, която беше оперирана от д-р Мирослав Лилов от ВМА и неговият екип в понеделник вечер, е със стабилни жизнени показатели.

Жената е дошла в съзнание около 6.45 ч тази сутрин, контактна е и изпълнява елементарни нареждания, съобщиха от болница "Света Марина" след проведената й тази сутрин визитация.

Лекарите обаче напомнят, че следващата седмица остава критична за пациентката, но специалистите правят всичко възможно за да спасят нея и плода.

Бременната в петия месец жена е под постоянно наблюдение. Следят се жизнените показатели, състоянието на мозъка, както и активното консервативно лечение, което е провеждано от постъпването на жената в болницата.

Още по темата

Все още има реална опасност за живота й, тъй като не е изключено настъпване на усложнения, подчертават лекарите.

27-годишната Станислава Христова, която е бременна в 5-ия месец, беше настанена в здравното заведение на 9 април с мозъчен кръвоизлив. 20 дни по-късно последва още един и тя изпадна в кома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Zashto sa chakali da poluchi vtoro spukvane, a ne sa ja operirali vednaga ? Znaete li kakvi posledstvija ima ot tova? Molete se da njama nishto t.e. da njama otklonenija.Ama tova chakane... Zashto? Ako ostane paralizirana,na kogo shte e vinata? A lekari ima i to s opit za takova zashivane na arterijata za da ne se povtori . Dano da se opravi momicheto !
27
0
 
5
 
! Отговори
Руби преди 11 години
Начетох се на гнусни коментари за жалост.За радост обаче всичко с момичето е наред,познавам семейството,скромно,работливо и определено не милионерско семейство.Дори имат нужда от помощ(която не са искали).Почти месец не можете да си представите през какво мина семейството и както и ние покрай тях,лутане,изкуствено подадена надежда която се оказа лъжа.Не говорете глупости,а се молете да не се случва на вас и ваши близки.
26
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
нямам нищо против жената..дай боже да оздравее на пълно...млад човек и бъдеща майка...но защо не се настоява така И за всеки останал гражданин в тази държава???
25
2
 
2
 
! Отговори
gila преди 11 години
ГРЕШКА - "лекето" беше за 25
24
2
 
3
 
! Отговори
gila преди 11 години
Моят коментар изтрили, задето нарекох 26 "***", а не неговия заради обидите по адрес на майката - БРАВОСССС !!!!! Заслужавате аплодисменти
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-вероятно покрай всички лекарски гафове напоследък искат да върнат "доверието" към лекарите"
22
2
 
4
 
! Отговори
Защото преди 11 години
И аз все питам що има такива пробити *** като тебе, че и достъп до интернет имат, ама отговор все няма.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на лекарите. Дай Боже да се оправи жената и детето и да е наред и да се роди живо и здраво.
20
1
 
8
 
! Отговори
Tanya Hristova-Fl преди 11 години
BRAVO NA DOKTORA I EKIPA ! Dai Boje poveche takiva lekari , i halal da im sa parite !!!
19
0
 
14
 
! Отговори
max666 преди 11 години
Изключително се радвам за жената дано се оправи и с детето всичко да е наред, от това по хубаво, здраве му кажи.
18
17
 
9
 
! Отговори
БББ преди 11 години
Защо не пишете статии за всички болни а само за тази?
17
1
 
35
 
! Отговори
тя преди 11 години
Браво на доктора! Да се помолим за майката и бебенцето, не забравяйте че тази жена има и още едно дете! Дано оздравее и отгледа децата си! Та тя е само на 27 години, как може да има толкова безчувствени хора:(
16
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сърдечни поздравления за доктор Лилов! Пожелавам на жената бързо да се възстанови и да роди здраво българско дете!
15
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е една БЪЛГАРСКА жена, която ще роди едно БЪЛГАРСКО дете! Нещо, което вече е прецедент, защото българките не раждат тъй като не са от малцинствата и не им се полагат помощи - *** ***!!! И без това се претопяваме като нация - вместо да се радвате, че още едно българче ще проплаче в ръцете на българска майка, вие злобеете. Доказателството, че си заслужаваме съдбата. За това и ще се затрием като нация....
14
1
 
44
 
! Отговори
ванко преди 11 години
Д-Р МИРОСЛАВ ЛИЛОВ Е ЛЕКАР ПРОФЕСИОНАЛИСТ КОЙТО ЗНАЕ И МОЖЕ.БРАВО!
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
15, абе чети си жълтите хроники, кой те кара да четеш другоа кой за кого е специален или не, не е твоя работа нямаш най-вероятно деца, но ако проимаш някой път, дано не ти се налага да гледаш как ти умира детето и никой не си мърда пръста да му помогне, щото или няма пари, или щото *** като теб биха казали "че кое е това дете, че да му се помага" ...
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога няма да разбереш с какво е толкова специална. *** се от злоба сега.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12, намирисва на абсолютно безхаберие от страна на държавата, но и това не е новина, след като министър председатяля ни окачествява като "кофти мат'риал" какво очаквате ? това е действителността в която живеем, всеки се справя единично някак си и се моли да оцелее семейството мудано се възстанови момичето и да му се роди детенцето живо и здраво
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ да ги опази и щастие и здраве да им дава !
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е бил този който така упорите 1 месец е твърдял, че в България няма специалист, който да извърши операцията ?! Нека му се вземе оставката сега.Или намирисва на някаква корупционна схема за източване на пари ?