Бременна 15-годишна в тежко състояние след усложнения

"Дете не може да роди дете", категорични са лекарите в Сливен
16 май 2012 18:01,
132
Бременна 15-годишна в тежко състояние след усложнения
Лекари непрекъснато следят състоянието на момичето. Снимка: МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен

15-годишно бременно момиче е настанено в реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен заради настъпили усложнения.

Началникът на отделението д-р Димитър Боянов заяви, че състоянието на пациентката е тежко. Тя е в реанимация от седем дни, бременна е в петия месец.

„На 14 години е забременяла и всички усложнения от бременността й се развиват по написаните медицински закони. Не може едно дете да забременее, защото всички органи, които са детски и незрели, поемат свръхнатовареност, която само един завършен организъм може да поеме", обясни той.

"Следват усложнения, които довеждат до тежкото състояние, в което се намира сега - с дихателна и сърдечна недостатъчност, с полисерозит. Преди това е била в детско отделение заради пиелонефрит. Матката, която е по-голяма, „пада” върху уретерите и ги притиска, предизвиква хидронефроза, което е бъбречно заболяване, и започват да я лекуват. След това, на другата страна, се притискат други жизненоважни органи, появяват се отоци, развиват се възпалителни процеси. Дете не може да роди дете! Това трябва да се знае от малцинството”, каза д-р Боянов.

Момичето е в съзнание, постоянно се следи състоянието на плода. Лекарите обаче не изключват увреждания и на бебето заради тежкото състояние на майката.

Д-р Боянов смята, че трябва да се проведе мащабна информационна кампания сред ромите за последствията от ранната бременност, за да се предотвратят нови случаи с усложнения или смърт.

„Законът трябва да се намеси, защото само по законов път тези хора ще бъдат ограничени да превърнат половия акт в детска игра и да създават наследници. Ромските организации трябва да имат активно участие, защото загиващите ще стават все повече и повече. Трябва да съберат своите хора и да им обяснят какво е бебе, къде свършва детството и къде започва майчинството”, допълни лекарят.

Според него законът трябва да наказва бащите на бъдещите бебета като насилници, за да спрат деянията им. Отговорност трябва да носят и родителите на младите майки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
14
 
! Отговори
До днес.бг преди 11 години
Абе защо палите фитилите....хората като чуят 15 годишна родилка при това от Сливен вие сещате ли се колко майки се споменават...!?
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз имам идея. Държавата да субсидира ексклузивно до 2 деца в семейството и трето на добро ниво, от там за всяко следващо родителите да си мислят. За секс с малолетна и непълнолетна директно да се смята за изнасилване, в случай че все пак живеят на семейни начала глоби за семействата и на двамата освен затвор за таткото, както и спиране на абсолютно всички социални помощи и привилегии иначе няма оправия, а така поне ще се даде шанс на всички да имат по 2 деца поне...
67
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има една измислена агенция за закрила на детето, която нищо не върши, а само *** държавни пари. Никаква законодателна инициатива. Синекурни длъжности. Те са част от държавата и трябва да се грижат за всяко дете, ама им е лесно с недоносените ни закони. По цял ден си седят и се правят че работят. Точно както си беше при социализма. Малки заплати и никаква работа
66
1
 
10
 
! Отговори
край преди 11 години
идея. На всяка майка оставила дете в дом се предлагат 3 хиляди лева за да им се направи дребна операция след която няма да зачеват. Операцията е обратим - плащат парите обратно и готово. всички ще вземат паричките- те си продават кръвта, децата та фертилността си. Това не може да бъде укорено от никоя международна организация защото е доброволно и хуманно и ще реши много проблеми на България.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има едно компромисно решение. Даваме им няколкостотин квадратни километра за държава и ги изселваме там, както ги изселиха французите. И после ЕС да си се оправя с тях.
64
0
 
11
 
! Отговори
И ВСЕ ПАК преди 11 години
Нищо няма да се промени! *** ще си се плодят, ние ще си ги храним, докато успоредно негодуваме! О, Българийо любима!
63
0
 
21
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
За това казвам - всичкото *** да се кастрира още при раждането си за да не ги хрантутим и лекуваме после, да им отглеждаме копелетата пък и да им плащаме за това.Бах ти гадната ***.
62
0
 
6
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
за съжаление, законът в бг разрешава секс с всичко над 14
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди да говорим за каквито и да било мерки срещу тази ***, трябва да построим достатъчно затвори. И да им осигурим работа в тях.
60
0
 
21
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
и къде спи прокуратурата че не се сезира за секс с малолетна.......................опа забравих че това не важи за някои етноси с небългарско самосъзнание
59
0
 
10
 
! Отговори
питанко преди 11 години
И кой е лудия българански партиен функционер, който ще тръгне да набива канчетата на потенциалния си електорат??
58
0
 
39
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Ех Бойко, Бойко , кога ще спреш да даваш пари на малолетни *** да раждат бебета? Не е страшно бе брат, по целия свят е НЕЗАКОННО съжителството и секса с малолетни, счита се за насилие и се преследва от закона. Айде покажи че си по различен от гея и бея и царя и Костов. Мамка ви всички развъждате *** и разчитате на гласовете им , *** сте до един!
57
10
 
5
 
! Отговори
ром преди 11 години
ава на питнайси тя трява да има две дица вамалка била няма такоз нешто
56
4
 
9
 
! Отговори
читиринайс гудишнъ преди 11 години
ми аз кво дъ праа кът моо ми са ибе и ми съ фака. са дъ сйеднъ да ни съ факам ли?! ми то обшиството ни таквоз и майка ми и тя оди по чужди мъжйе и баша ми пий кат смок, аз ква да стана
55
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички се удивляваме на китайската икономика. А някой замислял ли се е от къде започнаха. Ограничиха раждаемостта. Ама там си нямат ЕС и САЩ и разни БХК-та. Защо не се публикуват парите които отиват за помощи на ***? Тези данни са по-засекретени от военния ни бюджет по времето на социализма. Ама ние мат'риала като си траем, ще станем малцинство. Но тогава никой няма да го е еня за българите.
54
0
 
22
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Ужас!!! тактично е намекнато в статията за етноса на това дете, чакащо дете. Лошото е,че май това не е единичен случай, младите *** си бременеят по на 13-15. Предлагам подобен закон - който има дете, без да е навършил пълнолетие да не му се полагат детски и помощи.
53
0
 
11
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
Как да нямат това са си индииски граждани от кастата на ***.Чужденци които паразитират и тук най им е харесало.
52
0
 
31
 
! Отговори
аху-иху преди 11 години
Много добре знаят къде свършва детството и започва точенето на пари от джобовете ни. По- добре от мен знаят правата си и ги отстояват, но им изнася да се смятат за ,,дискриминирани". Само закона на Китай ще ги оправи- едно дете, ок. Искаш второ- подпис на декларация за отказ да търсиш каквото и да е било от държавата. Дали ще помислят за трето при условие, че не им се работи за жълти стотинки и лежи на гърба на работещите? Според мен-не. Хубава и спокойна вечер.
51
2
 
26
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Д-р Боянов, това което трябва да направите е, вместо да давате акъл какво трябвало да се направи, ДА СПРЕТЕ ДА ОКАЗВАТЕ КАКВАТО И ДА Е ЗДРАВНА ПОМОЩ НА ТАЯ ИЗРОДЕНА, НИСША РАСА !!! Ние не плащаме осигуровки всеки месец, от нашите с кървав пот изработени пари, за да ги харчите за отвратителните *** и да им помагате да се размножават още повече !!! Изхвърляйте това мръсно животно от болницата, достатъчно сте ни вкарвали в разходи заради него !!!
50
1
 
27
 
! Отговори
.. преди 11 години
Щом живеят в България, трябва да спазват законите.Жалко,че никъде не ги искат и нямат собствена държава.Налага се да ги търпим.