Бременна 15-годишна в тежко състояние след усложнения

"Дете не може да роди дете", категорични са лекарите в Сливен
16 май 2012 18:01,
132
Бременна 15-годишна в тежко състояние след усложнения
Лекари непрекъснато следят състоянието на момичето. Снимка: МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен

15-годишно бременно момиче е настанено в реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен заради настъпили усложнения.

Началникът на отделението д-р Димитър Боянов заяви, че състоянието на пациентката е тежко. Тя е в реанимация от седем дни, бременна е в петия месец.

„На 14 години е забременяла и всички усложнения от бременността й се развиват по написаните медицински закони. Не може едно дете да забременее, защото всички органи, които са детски и незрели, поемат свръхнатовареност, която само един завършен организъм може да поеме", обясни той.

"Следват усложнения, които довеждат до тежкото състояние, в което се намира сега - с дихателна и сърдечна недостатъчност, с полисерозит. Преди това е била в детско отделение заради пиелонефрит. Матката, която е по-голяма, „пада” върху уретерите и ги притиска, предизвиква хидронефроза, което е бъбречно заболяване, и започват да я лекуват. След това, на другата страна, се притискат други жизненоважни органи, появяват се отоци, развиват се възпалителни процеси. Дете не може да роди дете! Това трябва да се знае от малцинството”, каза д-р Боянов.

Момичето е в съзнание, постоянно се следи състоянието на плода. Лекарите обаче не изключват увреждания и на бебето заради тежкото състояние на майката.

Д-р Боянов смята, че трябва да се проведе мащабна информационна кампания сред ромите за последствията от ранната бременност, за да се предотвратят нови случаи с усложнения или смърт.

„Законът трябва да се намеси, защото само по законов път тези хора ще бъдат ограничени да превърнат половия акт в детска игра и да създават наследници. Ромските организации трябва да имат активно участие, защото загиващите ще стават все повече и повече. Трябва да съберат своите хора и да им обяснят какво е бебе, къде свършва детството и къде започва майчинството”, допълни лекарят.

Според него законът трябва да наказва бащите на бъдещите бебета като насилници, за да спрат деянията им. Отговорност трябва да носят и родителите на младите майки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пада бебето цинге,Асане дигни *** бе,устъй *** мъ Айше,другу шъ напрайм.Точно това са те!
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде сега,ще ги обучаваме ***!Оставете ги да се изтребват сами,няма да винят никого!
47
0
 
23
 
! Отговори
????? преди 11 години
Ако на някой ***-магистрат,политик... навървя 14-годишната дъщеря,и я издуя,ще мми се размине,ли?Българин съм-да доуточня!
46
0
 
22
 
! Отговори
Bobo преди 11 години
Плодят се като Марокански скакалци. Албанците има много да тичат докат ги настигнат, но до тогава ще има ново Косово на Балканите - ама кой ще ги храни а.
45
0
 
24
 
! Отговори
Мамицата им преди 11 години
поганска,плащам осигуровки а миналата седмица за една настинка ме обраха в аптеката!Сега на детето да му варя тапети до следващата заплата?!!!! Да има поганците крастави да се лекуват с нашите пари!
44
0
 
25
 
! Отговори
1 преди 11 години
боли ме фара за ***. Лошото е че се размножават с парите на Българите!
43
0
 
38
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 11 години
да осъдят *** да плати болничните разходи до последната стотинка. Под дулото на калашник да *** камъни докато изплати всичко!
42
0
 
32
 
! Отговори
бай Хур преди 11 години
В Казанлъшката болница имаше аналогичен случай, но с 12 годишна бременна в 8мия месец. Благодарение на лекарите сега и майката и детето са живи. Всички институции бяха известени, но не съм чул да са подвели под отговорност бащата...
41
1
 
9
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
от твойте бате...и от мойте
40
0
 
41
 
! Отговори
88 преди 11 години
Закон има! Защо не се прилага срещу човеците-ментета? На някои им трябват празноглави избиратели?!!!А тая-скотната,има ли осигуровки или от моите??????????????
39
0
 
41
 
! Отговори
@ преди 11 години
Агенцията за закрила на детето (непълнолетната бременна *** ) трябва да се самосезира и да ДЕЙСТВА!!!да даде на прокуратурата таткото ***
38
0
 
46
 
! Отговори
!?!?! преди 11 години
И ако по-голямото *** пометне по-малкото *** - "сичкуту махала" ще иде да троши болницата и да бие лекарите!А сополиви "журналистки" ще яхнат метлата на поредното "разследване" за лекарска небрежност!Крайно време е и ние да съдим за дискриминация! Не може образовани и осигурени родители да плащат за това, че създават днаъкоплатци, а *** да цвъкат източници на помощи!Агенцията за закрила на детето - къде е и тя?Как веднъж не чухме тях по въпроса?
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може, може...Бай *** ще помогне...
36
0
 
20
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
С тези темпове наприраст сред нашите "братчеди", след 20-на години Хомосапиенса, ще е изчезнал вид понашите земи!
35
0
 
28
 
! Отговори
Бай Цало преди 11 години
И всичко това за една ***, е тва не е държава.
34
0
 
24
 
! Отговори
Котленец преди 11 години
Проблема с *** произлиза от това ,че са най-лесно манипулирания електорат.Докато е така всички власти ще си затварят очите за безумията в гетата и оглозгването на държавата ни!
33
1
 
37
 
! Отговори
аз преди 11 години
Спрете помощите за деца раждани от непълнолетни и сами ще се откажат
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина в България има ДВА основни проблема - *** И ***!!!нека да кажем че са само ДВА, защото ако погледнем реално на нещата ПРОБЛЕМИТЕ СА ПОНЕ 52 - да не ги изброявам, че може да ги изкарам и повече........Нет человек, нет проблемы - сказал Сталин!!!
31
0
 
45
 
! Отговори
!?!?! преди 11 години
сигурно и тая като колежката ми(здравноосигурена) е платила 350 лева за женска консултация и 600 лева за избор на екип......?А сега ги интегрирайте! "таткото" - по НК - за секс с непълнолетна!Прокуратурата, държавата - къде сте???Отглеждаме ги - от люлката до сандъка - и все реват и съдят държавата!Електорат, електорааааааааааат ;)
30
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди време бях ресурсен учител, 11 деца ми се водеха, 8 от 11-те бяха умствено изостанали вследствие или на ранна раждаемост, както е в случая или на фамилна обремененост. Излишно е да казвам от какъв етнос бяха.