Подновяват издирването на изчезналите след взривовете

Леки експлозии имаше и през изминалата нощ
Обновена: 6 юни 2012 07:52 | 6 юни 2012 07:26, Красимир Ангелов
24
Подновяват издирването на изчезналите след взривовете
Снимка: БТА

Рано тази сутрин ще бъде подновено издирването на тримата работници, които са в неизвестност след взривовете във военните складове край "Петолъчката”. Търсенето бе прекратено с настъпването на нощта.

В търсенето им ще бъдат използвани отново военни машини на армията – т.нар. пустинни котки.

Близо 10 тона eксплозиви са се взривили при инцидентa на площадката на „Берета трейдинг", съобщи военният министър Аню Ангелов пред БНТ.

От взривовете са пострадали 18 души, от тях шестима са настанени в болниците в Сливен и в Ямбол. Все още изчезнали се водят трима души.

Още по темата

Около 23,30ч. във вторник вечер областният управител Димитър Иванов и кметът на общината Митко Андонов потвърдиха, че не се очакват нови взривове.

Група от РИОКОСВ е в Лозенец и замерва въздуха и водата ежечасно. Взетите проби от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” доказват, че няма замърсяване, което представлява опасност за хората.

През днешния ден детската градина в Лозенец ще остане затворена. Учениците на СОУ "П.Яворов" от селото по желание на родителите ще бъдат извозени в Стралджа за училище.

Продължава да е отцепена 3-километрова зона за сигурност около мястото на инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe, ne sa voenni skladove be!!!
21
2
 
2
 
! Отговори
..... преди 11 години
За всичко са виновни ГЕРБ!Ако не бяха забранили пушенето сега щеше да е ОК, просто някой се е скрил да пафка в склада и си е хвърлил фаса и БУМВместо да си седи в канцеларията и да си пафка на компютъра и да си реди пасианса
20
0
 
6
 
! Отговори
до Тони преди 11 години
Понаучи малко правописа и после пиши коментари,че се излагаш ........ по темата-шанса тримата работника да оцелеят е по-малко от 1%....дано не съм прав !!!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И как ги търсят? По ДНК-то по стените ли?
18
6
 
6
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Възмотена съм от собсвеника на фирмата,каква наглост да не пресъства на инцидента ,а да отговаря само по телефона с лъжливи данни ,да не е притеснен за работниците си,които до вчера е експлоатирал.Нагло дебело е,нека каже как е спечелил и колко е платил и на кого да има този лиценз?
17
4
 
14
 
! Отговори
Жоро-Сподели преди 11 години
Все още очакваме ВЛАСТТА да каже КОЙ е виновен за този неспирно гърмящ барутен погреб ??? Чии оставки очаква ; и ПАК ли НИКОЙ няма да е виновен ( както стана преди години при взривовете около София ) !?! Всъщност какво чудно има ??? След оправдателните присъди на Маргините и Красьо Черния ; бягството на Галевите и ВСЕ ОЩЕ НЕВЛЕЗЛИТЕ в затвора : Вальо Топлото и Александър Томов - Лупи ; След ОТКАЗА да бъдат съдени крадлата Мургина ; Емел Етемката и Масларката ; - поне Калинката да бяха осъдили ! Е да , ама НЕ ! Калинката имала малко дете и била видите ли " самотна майка " ! Сякаш някой ДРУГ и е виновен за това ... Забравете за думичката " Правосъдие " !!! Такава импотентна власт повече никому НЕ ом и Е НУЖНА ... Оставка и предсрочни избори ! Това ни трябва сега... ВЕДНАГА !!!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да ви говорят става дума за пари!!!Тези взривове укриват милионни печалби от продадено оръжие, което е трябвало да се унищожи. На отговорните "другари" не им пука за жертвите.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ да ги прости! Ясно е какво ще намерите, най-много част от останките им. :-((
14
1
 
9
 
! Отговори
Чух преди 11 години
По радиото казаха, че са намерили част от човешка ръка на 3 км. от взрива.
13
1
 
15
 
! Отговори
ужас преди 11 години
Пострадалите казаха,че са ги обучили за 5-ет дена да обезвреждат супер опасни боеприпаси и още,че няма никакъв шанс за 3-та изчезнали,те са работили в стаята където е станал взрива а там е имало 150кг.Хексаген...
12
1
 
14
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Ако изчезналите са били в центъра на взрива ще им намерят само ДНК -то.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес.бг! Има служба РИОСВ и РЗИ /бивша РИОКОЗ/. Те такова животно РИОКОСВ няма!
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
напишете какви заплати получават там хората?!
9
0
 
13
 
! Отговори
КК преди 11 години
и стига с този Сливен-Петолъчката е в Ямболска област на границата със Сливенска област.30 км от Сливен,23 от ЯмболлЖурналисти хич ги няма
8
6
 
9
 
! Отговори
КК преди 11 години
вчера вечерта от Сливен в посока към Петолъчката беше забранено движението-трябваше през прохода на Ичера да отида към Сунгурларе-мисля,че това е прекалено-80 км повече при отцепване над 30 км.Безобразие.Късно вечерта трябваше да минавам през Седларово Трапоклово Драгоданово Зимница в посока Ямбол.Беше си жива екскурзия през татковината ни
7
2
 
28
 
! Отговори
Марин преди 11 години
100% този, който държи складовете си е платил за да "спечели" търга с МО и ето го резултата. Трима загинали и много ранени. ДО КОГА ТАКА!?!?!
6
1
 
21
 
! Отговори
Колега преди 11 години
Министерството на военната търговия да бъде дадено на частна фирма ,а министъра да им бъде подарен безвъзмездно ! Той и без това от време оно си е една пионка,която няма хабер от света !
5
0
 
20
 
! Отговори
скръб-ежедневна преди 11 години
А не се знае дали са 3-*** със сигурност и най вероятно са разкъсани на парчета от снарядите и първите два силни взрива,всички сме гледали какво става,когато гръмне снаряд в близост до хора,а тук е заря от взривове...
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе журналистите, стига сте спали - не се очаквали нови взривове,ами тези в 5,30ч какво са - фойерверки ли?
3
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Търсят! Тези за *** ли ни вземат! Това че в ГЕРБ са само *** не значи, че и останалите са такива!