Пациент почина пред лекарския кабинет, чакайки консултант

"Защо ме викате, този човек е вече пътник", попитал лекарят
26 юни 2012 09:45,
215
Пациент почина пред лекарския кабинет, чакайки консултант
Според забавилия се лекар пациентът имал тежко хронично заболяване. Снимка: архив, Impact Press

Пациент почина в Спешния център в благоевградската болница, докато чака повече от два часа лекар, който да го прегледа.

Виновен няма, а топката се прехвърля между медиците. Роднините се заканват да съдят болницата, съобщава bTV.

Във фаталния ден в края на миналата седмица бащата на Димитър Павлов получава силни болки в стомаха. Обажда се на 112, идва линейка и отвежда болния мъж в Спешния център. Оказва се, че оплакванията му са за гастроентеролог.

"След един час чакане отидох на регистратурата, виждайки, че състоянието на баща ми се влошава, но докторът още го нямаше", разказва Димитър Павлов. Очакваният консултант обещава, че идва до минути, но го няма повече от час.

"През това време състоянието на баща ми рязко се влоши, към 12:30 часа вече дългоочакваният доктор дойде с думите: "Защо ме викате, този човек е вече пътник", разказва Димитър Павлов.

"Лекарите се паникьосаха, вкараха баща ми отново в шокова зала и се опитаха да го върнат от оня свят, но уви вече беше късно", добави той.

Лекарите в Спешното твърдят, че са си свършили работата и вината е в консултанта, който закъснял.

"На нашето отделение не може да се търси вина, защото ние сме направили каквото трябва. Консултантите не са тук в отделението, те се викат от вкъщи. Мъжът е приет в отделението, включено му е каквото трябва, викнат е консултантът, за съжаление е закъснял", заяви д-р Владимир Рабаджийски, директор на Спешен център- Благоевград.

Дежурен в този ден бил доктор Петър Чаракчиев. Забавянето си лекарят обяснява с професионалните си задължения в отделението по гастроентерология, където работи по договор.

"Това е отделение, в което се работи спешна дейност, аз съм консултант и мога да дам само мнение по въпроса, но не и да действам по спешност", заяви д-р Петър Чаракчиев.

Според лекаря починалият имал тежко хронично заболяване и състоянието му било неспасяемо.

Близките на пациента очакват резултатите от аутопсията, за да решат дали да предприемат мерки към лекарите, били на работа във фаталните часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mnogo sa alchni i kyrimpirani niakoi ot tiax daje imat firmi i se vodiat doktori na rabota .i tozi chakai da te lekyva.
176
2
 
0
 
! Отговори
lud преди 11 години
боиа ако нестава с много бои това штеги вкара в релси друго не помага аиде успех от мен на всичкото отгоре са и некадарни неговориа за всички има и кадарни ноте са малко
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То хората са едни ***, какво остава за лекарите и те са част от народа... Като политиците, като тези които ги избират, като таксиметровите "шофери", като студентите, като преподавателите, като ония които само се скатават на работа, а бе целия народ!!!***, защо не си оправите здравната система а? Защо само чакате някой да дойде да ви оправи? Безобразие, нищо не става от вас. Цялата държава тъне в мизерия, пошлост, неуредици. А народа спи ли спи.
174
1
 
6
 
! Отговори
Judge Dredd преди 11 години
Съобщават имена - значи става дума за българи, която допълнително означава, че докторът може да се бави и повече от два часа.
173
3
 
10
 
! Отговори
Не плащам преди 11 години
Платихте ли си здравните осигорвки?Аиде да пробваме 3 месеца да не плащаме да видим кои ще е пътник тогава.Иначе протестираме за горите,а за този хаус си траем.
172
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i posle zashto nabili doktora
171
1
 
3
 
! Отговори
потъпевш 3 пъти преди 11 години
нила корупция смърди в цялото здравеопазване.обаче вонята става все по гнусна
170
1
 
4
 
! Отговори
крум фильовски преди 11 години
... ‎"Защо ме викате, този човек е вече пътник"...Господ ми е свидетел,че в този момент,ако бях там, СЛУЧАЙНО..,сега щяха да борят (предполагам,не-успешно/надявам се - не заслужава да живее), за ''живота'' на ???КАК ДА ГИ НАРЕКА ??? вече НЕ ЗНАЯ ?! Думи НЯМАМ!.
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ela mi po- blizo doktore...!
168
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да попитам защо преди демокрацията лекарите лекуваха по-добре, а сега може да умреш и от един пръст. Отговор - тогава за такова бездушие директно заминаваха в Белене. Факт. И никой не нарушаваше Хипократовата си клетва, защото беше равносилно на самоубийство. Здравната ни система днес е прогнила, негодна, неефективна, а лекарите - неморални, корумпирани и мързеливи!
167
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По същия начин умориха и баща ми. Безхаберен личен лекар, после два дни чакане по 10-11 часа в 3 различни болници докато го приемат. Преди много се ядосвах като четях за бити доктори, но вече разбирам *** дето ги бият. Явно само така или с рушвет някой ще ти обърне внимание в болницата.
166
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
197, закълни се, че никога няма да отидеш на лекар
165
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боклуцииии...!!!!
164
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кандидат-лекар, пич, какво да ти кажа, това щеше да е само началото, после щеше да има 6 години мизерстване, защото няма да можеш да отсъстваш от упражнения и да си намериш свястна работа, докато следваш, после още 5 години щеше да си плащ и да работиш, докато вземеш специалност и после некакви мизерници да те плюват на всякъде. Като го минеш всичко това вервай ми, булгаристанеца е последния, на който ще му обърнеш внимание, просто не заслужава, етически и морално
163
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
194, медицината е скъпо удоволствие
162
3
 
18
 
! Отговори
кандидат-лекар преди 11 години
Навремето (2002 година) кандидатствах хуманна медицина. Отидох при двама господа от ВМИ да ми преподават по Химия и Биология понеже знаели какви са точните изисквания на университетите. Когато разбрах колко ще ми струват тези т.нар. "курсове", общо 7000лв се отказах от услугите им. Нямах такива финансови възможности. Сетете се дели ме приеха само със самоподготовка.....
161
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Случи ми се и на мен подобно нещо преди две години. Чакахме пред в една болница с баща ми. Беше му много лошо и пребледнал. Помоло ме да излезнем на стълбите пред главния вход да поеме въздух. Като отидохме изведнъж започна да повръща и да му се подкосяват колената. Аз се развиках за помощ. Все пак бяхме в болница. Излизаха в обедна почивка хора с бели престилки. Поглеждаха ме със съжаление и отминаваха. Дори чистачки да бяха, работят там, можеха да помогнат. Пълно бездушие... :(
160
1
 
26
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Държавата ни в момента е: роднина, полицай, роднина, полицай....и така до края на света 12.12.2012...
159
10
 
33
 
! Отговори
Елф преди 11 години
Важното е германците да имат български лекари.Ама те нали са некъдърни и алчни-защо ви са!Изгонихте ги със Цветанов,за да ви е кеф,че сте смачкали образованите и възпитани ваши събратя.С насилието на власта се роди и фразата,,Не прегледал-не сгрешил,,-щото много разбирате от ,,лекарски грешки,,!Айде сега без лекари лапайте *** на дявола!Или на кумири ви.Но запомнете,че се самоосъдихте на смърт когато тъпчехте лекарите си от 2000 година до сега!Е вече желаното от вас дойде.За вас жалки лупмени.
158
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
188, кво си ревнал бе, нали са те прегледали, нали не са те объркали, ама дай да се оплакваме