Пациент почина пред лекарския кабинет, чакайки консултант

"Защо ме викате, този човек е вече пътник", попитал лекарят
26 юни 2012 09:45,
215
Пациент почина пред лекарския кабинет, чакайки консултант
Според забавилия се лекар пациентът имал тежко хронично заболяване. Снимка: архив, Impact Press

Пациент почина в Спешния център в благоевградската болница, докато чака повече от два часа лекар, който да го прегледа.

Виновен няма, а топката се прехвърля между медиците. Роднините се заканват да съдят болницата, съобщава bTV.

Във фаталния ден в края на миналата седмица бащата на Димитър Павлов получава силни болки в стомаха. Обажда се на 112, идва линейка и отвежда болния мъж в Спешния център. Оказва се, че оплакванията му са за гастроентеролог.

"След един час чакане отидох на регистратурата, виждайки, че състоянието на баща ми се влошава, но докторът още го нямаше", разказва Димитър Павлов. Очакваният консултант обещава, че идва до минути, но го няма повече от час.

"През това време състоянието на баща ми рязко се влоши, към 12:30 часа вече дългоочакваният доктор дойде с думите: "Защо ме викате, този човек е вече пътник", разказва Димитър Павлов.

"Лекарите се паникьосаха, вкараха баща ми отново в шокова зала и се опитаха да го върнат от оня свят, но уви вече беше късно", добави той.

Лекарите в Спешното твърдят, че са си свършили работата и вината е в консултанта, който закъснял.

"На нашето отделение не може да се търси вина, защото ние сме направили каквото трябва. Консултантите не са тук в отделението, те се викат от вкъщи. Мъжът е приет в отделението, включено му е каквото трябва, викнат е консултантът, за съжаление е закъснял", заяви д-р Владимир Рабаджийски, директор на Спешен център- Благоевград.

Дежурен в този ден бил доктор Петър Чаракчиев. Забавянето си лекарят обяснява с професионалните си задължения в отделението по гастроентерология, където работи по договор.

"Това е отделение, в което се работи спешна дейност, аз съм консултант и мога да дам само мнение по въпроса, но не и да действам по спешност", заяви д-р Петър Чаракчиев.

Според лекаря починалият имал тежко хронично заболяване и състоянието му било неспасяемо.

Близките на пациента очакват резултатите от аутопсията, за да решат дали да предприемат мерки към лекарите, били на работа във фаталните часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
4
 
10
 
! Отговори
Ikonmist преди 11 години
Научете се веднъж за винаги, че това НЕ Е НОВИНА. Ако преди 5 години лекарите заплашваха, че ще емигрират, а вие им се подигравахте "кой ще ви вземе", то сега вече говорим за този процес не в бъдеще, а в сегашно и все повече в минало време. Нормално е пациенти да умират пред лекарските кабинети в очакване на специалист. По-подробен анализ е вероятно да покаже, че в целия регион са останали един-двама завалии на предпенсионна възраст!
136
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото логично действие в цялата история е, че човекът се е обадил на 112, дошли са и са го взели. Оттам нататък е пълен абсурд. Каква спешна помощ можеш да окажеш ако доктора трябва да дойде от вкъщи или от незнам си къде ???? И какво от това че линейката е карала с 200 и за една минута са го откарали в болницата???? Безумие до безкрай...
135
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BALGARSKITE LEKARI SA PALNI UBIISI,,,,,,,,,,,TOVA NESA HORA . KAK MOJE TAKOVA NESHTO DA IDISH DO SPESHNOTO I DA CHAKASH 2 CHASA ,,,KRAVOPIISI TE EDNI.
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DA IMA6 PRAVO I TAKA DA E KAKVO IMA ZALOTO PRAVO DA MU POMOGNAT NALII.TAKA E NE IM LI PLATI6 NE OBRA6TAT VNIMANIE GADOVE KVO ICKA6
133
1
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Слагайте ми минуси и се молете да не ви се случва -особенно ако сте бедни-ще ви гледат с непрязън и ще са все заети "хуманните" лекари
132
0
 
7
 
! Отговори
osata преди 11 години
до 145 - не е вярно това твърдение! Защото от болниците ги изписват дори "вече пътници", само и само да не се водят починали там!Да попитам - защо, след като човекът е бил пътник, линейката го е закарала до спешния кабинет? Може би посетилият го лекар е бил некадърник и не е могъл да разбере, че пациетът "си отива"? Или може би е имало някаква надежда да бъде лекуван?А пациентите от линейките се оставят пред кабинетите и там могат да чакат помощ с часове. Къде му е спешната помощ тогава?
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TAKAVA E BALGARIA LEKARITE PO TO4NO BARZATA POMO6T ILI KAKTO ICKA DA SE KAZVA ZA NI6TO NE STAVAT PRC OSTAZIIIIIIIIIIII NA MEN MI CE CLU4I PREDI GODINI NE6TO PODOBNO,S TATKOMI.KAKVO DA VI KAJA TEZI CMOTANIAZI EDINSTVENOTO KOETO ZASLUJAVAT VIE ZNAETE KAKVO.ZEMETE I SPASAVAITE HORATA ZATOVA VI NARI4AT LEKARI ,OBRA6TAITE VNIMANIE NIE SME HORA NE JIVOTNI.GADOVE
130
3
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
До довечера лекарите ще измислят че този човек е бил пияница и е пил алкохол менте-- на 100 % така ще кажат
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
грозна случка, но коментарите са просто гнусни....
128
4
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Който е беден получава такова здравеопазване - Ако беше богат нещата щяха да са по различни -с хеликоптер щяха да пристигнат видни светила на Здравеопазването-ама там някакъв си *** -айде да чака
127
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един от основните проблеми в здравеопазването е, че лекарите работещи в болница, работят по договори допълнително и в други лечебни заведения в извънболничната помощ. Това поражда проблеми от организационно естество; също и излишно прехвърляне на пациенти от едно здравно заведение в друго с цел повишаване на приходите на лекаря, има неща, които лекаря може да ги извърши и в лечебното заведение в извънболничната помощ, но го изпраща и в отделението на болницата, където работи, за да си докара пари и от пътека по здравната каса. Също така неща, които могат да се извършат в болницата, покрай основното заболяване заради което пациента лежи в болницата, след изписването му го пращат в мед. центрове, където допълнително работят за да се вземат и от там пари! На практика се получава една свръххоспитализация, източване на касата, излишно разкарване на пациента, което понякога е фатално заради забавянето, изобщо лечебния процес е сведен до едно най-обикновено печалбарство!
126
4
 
7
 
! Отговори
циганин преди 11 години
Е те затова ще ядат як бой.И както винаги те не са виновни . Те винаги ама винаги са прави .
125
1
 
12
 
! Отговори
:( преди 11 години
ЕГАТИ И МОРАЛА ДЕТО ГО ИМАТ НАШИТЕ МЕДИЦИ:( ..ГОРКИЯ ЧОВЕК ДЕТО Е ОПРЯЛ ДО ТЯХНАТА ПОМОЩ! Кой знае какво е изпитвал през последните си мигове!:( Бог да го прости!
124
2
 
11
 
! Отговори
Здравно-осигорен преди 11 години
Бърза помощ,трябва само да се прекръсти на Супер Бавна помощ и нещата ще си дойдат наред,смъртността ще намалее с 50%....
123
1
 
2
 
! Отговори
666 преди 11 години
Lekarite vednaga u tyrmata.!
122
0
 
18
 
! Отговори
до омерзен преди 11 години
То ние и пенсинни осигуровки внасяме,ама гаранция ,че ще се пенсионираме няма!!! ПРЕДЛАГАМ И ТЯХ ДА НЕ ВНАСЯМЕ!!!
121
2
 
11
 
! Отговори
прилеп преди 11 години
тоя доктор чаракчиев е голям дръвник не е верно че е бил на работа той не ходи в отделението стои си у дома на повикване и ако не види финикийски знаци да се показват от джоба ти не те поглежда така постъпи и с майка ми
120
1
 
4
 
! Отговори
юруш на доматите преди 11 години
предлагам на Фалшивите инициали,"символично" да се оказва всякаква медицинска помощ.На такива недорасляци им трябва само за оценят труда на някои професии и тогава да дават мнение.по принцип такива хора са си пълни лузери-затова си остават бедняци по душа.
119
1
 
21
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Нали е спешна помощ,защо трябва да чакаш 2 часа лекари?Те трябва да чакат пациентите си.Човек да го е страх, да не му се налага, но рано или късно от там ще минем.
118
22
 
6
 
! Отговори
ЦЕЦКО преди 11 години
СТИВ ДЖОБС И ЛУЧАНО ПАВАРОТИ ПОЧИНАХА В ДОМОВЕТЕ СИ ЗАОБИКОЛЕНИ ОТ БЛИЗКИ ХОРА. ТОВА Е УВАЖЕНИЕТО, КОЕТО МОЖЕШ ДА ИМ ОКАЖЕШ В ПОСЛЕДНИТЕ ИМ ДНИ. САМО ТУК БЛИЗКИТЕ НА НЕЛЕЧИМО БОЛНИТЕ ГИ ТОВАРЯТ И ГИ ПРАЩАТ ДА УМИРАТ В БОЛНИЦИТЕ. ПОСЛЕ ПЛЮЯТ ПО ЛЕКАРИТЕ, ЗА ДА МОГАТ ДА ПОДТИСНАТ ЧУВСТВОТО ЗА СОБСТВЕНА ВИНА