По морето: Два гола – 1 бира, 5 гола – бутилка уиски!

Алкохолният туризъм процъфтява по родното Черноморие
Обновена: 8 юли 2012 17:29 | 8 юли 2012 17:00,
47
По морето: Два гола – 1 бира, 5 гола – бутилка уиски!
Снимка: Dnes.bg

Алкохолният туризъм процъфтява по родното Черноморие. Предимно млади руснаци и англичани са завладели Слънчев бряг. За тях важи с пълна сила цитатът от известна песен „Сутрин лягаме, вечер ставаме”.

Момчетата и момичетата на възраст между 19 и 25 години правят същински тур на нощните барове в курорта. Те търсят заведения с „щастлив час”, в който алкохолните питиета се продават на половин цена или може да вземеш две чаши с водка на цената на една. В рамките на 60 минути е масовото пиене, после барът се сменя. В нощни клубове по плажа младежите се раздават на пилони, като впечатление прави, че най-активни на тях са пищните дами.

По морето има и специално измислени за алкохолните туристи игри. В едно от платените състезания участниците могат да спечелят бира, ако вкарат два гола в отвор на картонена стена, като имат право само на осем удара.
За спечелването на бутилка с уиски се изискват по-големи умения – трябват пет точни попадения в по-тесен отвор, а възможните опити отново са осем.

По морето: Два гола – 1 бира, 5 гола – бутилка уиски!
Снимка: Dnes.bg

„Това е начин да привлечем повече туристи, на тях им харесва, защото наградата в играта е алкохол, който после консумират”, призна пред Dnes.bg търговец от Слънчев бряг.

Уиски успяват да спечелят тези, които не са на градус, но в Слънчев бряг е рядкост да срещнеш подобен турист.
Магазините в курорта са денонощни, а най-честата гледка е тази на руснаци и англичани с бутилка твърд алкохол в ръка.

В същото време България ще се опитва да промени имиджа си като дестинация за алкохолен туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
морски преди 11 години
А бе защо са все нещо недоволни българите и какво ли са очаквали друго ,че сега проституцията и алкохолният туризъм им били виновени че процъфтявали !То добре че все още има нещо да процъфтява,ама няма да е задълго,щото от евросъюза са се заканили да му видят сметката както е в държавите на по бедните туристи и тогава и без тях ще останем!
40
0
 
1
 
! Отговори
djeina преди 11 години
До:AAAAAAAAAAAБраво така е...а в Слънчев бряг ходят най големите ***....и селяци...за тях е много престижно това отвратително място:))))то по цялото Ни Черноморие е отврат и мръсотия
39
1
 
1
 
! Отговори
много пият преди 11 години
Руснаци на Слънчев бряг няма. Има много рускини с малки деца. Изобщо, в момента, на 7-8 жени се пада по един мъж. Тези, които много пият са млади англичанки и млади датчанки.
38
1
 
3
 
! Отговори
ДО 43 преди 11 години
ТИ ПЪРВО СРАВНИ КАКВИ ЗАПЛАТИ ВЗИМАТ В РУСИЯ И ТОГАВА ПАПАГАЛСТВАЙ КОЙ БЕДЕН И КОЙ НЕ 35 000 РУБЛИ ВЗИМА ЕДИН ОБИКНОВЕН РАБОТНИК 30000 СА 1000 ДОЛАРА КАТО СИ НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ТОВА ,ЧЕ СА СВИКНАЛИ РУСНАЦИТЕ НА ВИСОК СТАНДАРТ И НЕ ВИ КУПУВАТ *** ОТ ДИМИТРОВ ГРАД НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СА БЕДНИ БЕДНИ И ЦАРВУЛСКИ СТОКИ ПРОДАВАТЕ АГЪНЦА БЛЕЕЩИ.
37
1
 
3
 
! Отговори
Работещ в Сл. Бряг преди 11 години
Слънчев Бряг е пълен само с най бедните туристи от Европа от Русия,Украйна,Беларус,Полша,Чехия,Унгария,Англия,Скандинавските страни и Холандия( холандците са най заможните от всички ) и т.н. Единствено от тях печелят хотелите и някои барове, не харчат никакви пари само се разхождат по алеите...
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Селяния и ***...и чак пък да са "завладели"...то нема ора бе драскачите...Тая година има разни европейски и олимпиади и т.н. що пишете без да мислите ?Напишете, че примерно 5-6 чужденеца обикалят и се напиват...
35
2
 
8
 
! Отговори
ААААААААААААААААА преди 11 години
Като ви е толкова хубаво морето, защо не си го пооправите бе селяци? Мръсно е, и то много. Но и както вие самите знаете, всяко свободно пространство извън дома ви е кофа за смет. Никой нормален няма да ви дойде в бетонните курорти, с напудрени чалга сервитьорки и сърдити бармани. Това е причината да се бяга навън - мръсотия, чалга и селяния (душевно състояние), а не местожителство. Когато това се промени, БГ турист ще се върне по нашето море. Силно го пожелавам.
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Сл.бряг ! Не слушайте глупавите шопи, които плюят нашето черноморие ! Да си ходят в каменистата гърция , 5 пари не давам за тях !Тук във Варна е пълно с румънци от Букурещ , и на тях им харесва ! Оооо забравих ... според шопите и Букурещ са селяни... хахахаха
33
0
 
4
 
! Отговори
Женкар преди 11 години
Жени идват заради, алкохола, а аз идвам заради пияните жени. По- лесно и неангажиращо е.
32
0
 
1
 
! Отговори
Алкохолик преди 11 години
Тука е така.
31
1
 
3
 
! Отговори
patka преди 11 години
ni6o ne stava v tazi darjavica
30
1
 
1
 
! Отговори
... преди 11 години
do Yogi,a az si mislq,4e ti si edin glypak.
29
8
 
8
 
! Отговори
geohunter преди 11 години
Yogi, от тъпия ти коментар разбрах, че нямаме хубаво море, нямаме хубаво време достатъчбо дълго, нямаме хубави хора и т.н. Трябва ли като на теб ти е тъпо и мразиш себе си и всички около теб, да го споделяш??? Имаме си море, имаме си туристи. Условията са такива, каквито са. Да гледаме по-положително на нещата, а не само да вадим кал от блатото и да цапаме всичко около нас. Чудя се, сутрин като ставаш, сигурно пиеш лимони на гладно, за да си по-кисел :)
28
0
 
4
 
! Отговори
matiz преди 11 години
А Yogi, лятото ще си идваш ли в България? Че в таз Германия много студено напоследък...
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слънчев Бряг изобщо не е цялото ни черноморие.
26
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не лъжете ,заради евтините българки идват !
25
4
 
9
 
! Отговори
гост преди 11 години
Що се отнася до Китен един път направих грешката да отида на море там. През 2000-та год. колежките ми състудентки от селата имаха страшно желание да видят прословутата дискотека на плажа "Зангадор". От тогава не съм и не мисля да повторям тази грешка!
24
0
 
12
 
! Отговори
гост преди 11 години
Чудото на снимката, приличащо на уголемено швейцарско сирене, всъщност е доста грозновато. *** или човек с *** манталитет може да създаде подобна простотия и като дизайн и като замисъл.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Удри муйо у тарабе.
22
0
 
8
 
! Отговори
Absolutism преди 11 години
Това, ако го въведе треньора на националния ни отбор не световни, ами космически шампиони ще станем