Дянков и той като цар, стъпи в Двореца в Кричим

Всичко вътре е запазено в автентичния му вид от 1936 година
Обновена: 22 юли 2012 16:19 | 22 юли 2012 16:00,
100
Дянков и той като цар, стъпи в Двореца в Кричим
Двореца в Кричим. Снимка: kingsimeon.bg

Симеон Дянков е първият министър, стъпил в Двореца в Кричим от 20 години насам, коментира пред "Фокус" управителят на двореца Венцислав Парпулев.

До преди дни дни имението се стопанисваше от НСО, а преди това собственик е бил УБО, които го наследяват от царското семейство след екстрадирането му.

Семейството е живяло в двореца близо 10 години. В бившето царско имение са нощували още Тодор Живков, Пенчо Кубадински, Вълко Червенков. Последният дори си е позволил да удължи леглото на царицата, за да нощува в него, тъй като е бил едър мъж.

Още по темата

През 1957 година в двореца в Кричим е преспал и виетнамският президент Хо Ши Мин.

Всичко в царския дворец е запазено в автентичния му вид от 1936 година досега - мебелите, посудата, килимите. Няма нито една изчезнала чаша, или лъжичка на царското семейство, всичко се пази по опис, похвали се управителят на комплекса.

"Материалът за обзавеждането е немски, стилът и архитектурата - също. Няма нито една отлепена плочка досега, всички мебели са от масивно дърво и са правени по поръчка, паркетът не е сменян изобщо", допълни Порпулев.

В двореца има 12 бани, спални за около 30 души, киносалон с примитивно дистанционно управление. В него се е прожектирано с киномашина. Има няколко детски стаи, детски занимални, салони за чай.

Покоите на царицата, с изключение на преправената спалня, стоят непокътнати, нейната баня продължава и днес да блести от лукс.

Има писалища и офиси, ловен салон с трофеи на царското семейство. Картините също са запазени от 1936 година.

Дворецът е на два етажа, всеки по 450 кв.метра.

В момента дворецът се поддържа от камериерка, домакиня и още двама мъже. Все още той се охранява строго и не е достъпен за посетители, но преди седмици министър Дянков се зарече, че ще го отвори за обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
10
 
18
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Пубер съм,да-40 годишен.И много добре си спомням заплатата ми за м.1.1997г.---точно една пара от 10000лв.Равна на 3.33$.Работа имало!Егати и работата,тогава да си бях стоял у нас най-добре.Комунисти,не се мъчете да заблуждавате хората,***!!!Само някой десетгодишен ще ви се върже на простотиите!
45
0
 
17
 
! Отговори
ДО 43 преди 11 години
Подкрепям те! Верно е това - в БГ заплатите най-ниски от целия ЕС, а горивата най-скъпи! как така?
44
5
 
16
 
! Отговори
Аз едно знам преди 11 години
И то ИСТОРИЧЕСКИ ДОКАЗАНО.След като дойде " демокрацията " / в частност Иван Костов / на власт, държавата се разпродаде като дърпана баница. Всичко което бе сътворено и запазено за бъднините бе разрушено.ПРИМЕР:И с какво ще запомнят поколенията ВЗРИВЯВАНЕТО на мавзолея на Г. Димитров?Явно с пристрастието на демократите към бомбите и разрушаването.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сме роби,оФце сме.
42
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От тая,по-манипулативна статия не бях чел скоро!И кво като стъпи Дянков в двореца?Ама в тоя сайт 90% не четат статиите а само заглавията.Стига му на електората на БСП да прочете в заглавието "ГЕРБ,Бойко,Дянков" и да почва да чумосва!Е,здраве да е,рано или късно ще изчезне и последния избирател на комунистите и тогава народа на тая територия ще тръгне напред.Само тогава.
41
10
 
10
 
! Отговори
Симеон преди 11 години
96-97 беше в пъти по-зле от сега
40
1
 
23
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Брачед, не говори идиотии, моля те! Как при средна заплата от 800 евро гърците имат 1.70 евро бензин???Тук при 600 лева имаме 2.60 бензин? Айде малко да се уважаваме ,а?
39
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 38 ! Ти явно си пубер и незнаеш какво беше през 97-*** година ! Тогава положението беше впъти по-добро от сега ! Може и да имаше голяма инфлация, но имаше и работа ! Сега има инфлация, но няма работа !
38
0
 
9
 
! Отговори
Най-ДЕМОКРАТИЧНИ преди 11 години
Днес на интернет-страницата на прездидентството е била качена Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012 2020), като името на файла е "13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf.В последствие хората бяха набързо интегрирани и файлът вече се казва "IntegrateRoms". С това от президентството доказаха, че процесът на интеграция върви на пълни обороти.
37
1
 
8
 
! Отговори
Ами заслужава си преди 11 години
Ами заслужава си момчето: Да пусне една вода. Па ако е на зор може и да се изсери.Заслужил си е наградата.
36
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това трябва да стане музей. Но ЦАРвуля искаше да е само за него. А и престанете с това за комунистите. Всичко си е останало непокътнато, докато демократите разпродадоха цялата родина на парче. А каквото са построили е само с подаяния от Европа.
35
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре че Дянков е министър на финансите а не е някой комунист крадлив!Щото ако беше БСП на власт,сега щяхме да сме в по-голяма дупка и от Гърция.И докато в Гърция наливат милиарди щото се клати еврото,то тука щеше да се повтори 1996-97г.Ама на простия българин паметта му стига като ходи по двора да не *** като кокошките.Забрави кви ги надробиха и Масларова и Р.Овч. и пак гласува за тях!Тва ако не е шизофрения,не знам!Ще дойде време и ще целувате дупето на Дянков!
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Финансовата стабилност не е в държавата, а в порфейлите на герберите !!! Дянков няма ли веднъж за винаги да конкретизира къде е финансовата стабилност ?
33
2
 
7
 
! Отговори
ДО 33 преди 11 години
Горивата ска4ат навсякъде по света! Ако искаш евтин бензин, ходи да караш в ОАЕ, Саудитска Арабия, Малайзия и тем подобни дето имат петрол и наистина е стотинки. В БГ петрол няма.....внасяме.....като вдигнат вносителите и бензиностанциите вдигат.....никой няма да ба4ка на загуба! Като стане много скъпи, минаваме на колелета и това е.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянкофа и той като едрия *** иска да стане царица като легне в леглото на истинската. Ей само гейове начело на държавата. Плевнята и Дянкофата двете царици в новия порно филм : "кричимски ласки".
31
2
 
18
 
! Отговори
ДО 9 преди 11 години
ЗНАЙШ ЛИ КОЛКО МУ ДРЕМЕ НА ТОЗИ ЗА БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА ? ГЛЕДА СИ НЕГОВИЯ БЮДЖЕТ , УТРЕ ЩЕ СИ ХВАНЕ ОНЪС РЯЗАНАТА РАБОТА И ЩЕ СИ ИДЕ В АМЕРИКА!
30
1
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Значи за мен това не е увеличение. Скочат ли цените от 2.60 на 3.00 кинта за литър ей тогава ще се накефя и ще гледам сеир овцете дали ще протестират пак вяло с 20-30 автомобила по центъра на големите градове.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбойник !
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMI ZNAM 4E A95 2,65
27
32
 
10
 
! Отговори
АНКЕТА преди 11 години
- КОЙТО Е ОЩЕ С ГЕРБ И ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТЯХ: палец нагоре (+) - КОЙТО Е ОТПИСАЛ ГЕРБ И НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ: палец надолу (-)