Целта на терористите е страхът на хората, смята психолог

Преглед на печата на 23 юли
23 юли 2012 07:39, Красимир Ангелов
47
Целта на терористите е страхът на хората, смята психолог
Снимка: Булфото

Пред "Сега" психологът Христо Монов казва: "Целта на терористите е страхът да преобърне живота на хората. 80% от щетите при кризисни събития са върху психиката. И те са най-трайни.

Точно това е и целта на терористите. Те не желаят да има много жертви, колкото да плашат, да всяват паника, несигурност в обществото. Неслучайно правят тези неща на публични места. Искат да ги видят много хора и на много хора да се преобърне животът, да се съобразяват с тях, с това, че са фактор", прави "профил на стремежите" на терористите психологът.

"Агенти търсят клетки на Хизбула в Пирин", съобщава "Новинар". Спецлужбите разследват вероятността организаторите на взрива в Бургас да са осъществили контакт с мюсюлманските общности в региона.
Появил се е ключов свидетел - шофьор, возил атентатора половин час преди врива, съобщава "24 часа". До него полицаите от Несебър и Бургас стигат след разпити на близо 600 таксиметрови шофьори.

Терористът хванал такси от Равда петнайсетина минути преди 17 часа на 18 юли. Камикадзето се стреснал от радара в таксито. За изданието Атанас Атанасов, зам.-председател на парламента от ГЕРБ, споделя: "Готов съм да ме проверяват повече заради сигурността. България е приятел на Израел и затова още повече боли от врива.

"Телеграф" коментира предположенията на британския "Сънди таймс", според които атентатът в Бургас е генерална репетиция за по-голям удар, най-вероятно за олимпиадата в Лондон. За вестника журналистът Мохавед ал Халаф, споделя, че е малко вероятно случилото се в Бургас да е дело на "Ал Кайда".

"Дума" алармира за скандални избори в Белоградчик. Вестникът подчертава, че ГЕРБ е напълнил града с полиция, специалисти по "ромско гласуване", командировани от Пловдив. Изборният ден в Белоградчик вчера бе съпътстван от скандали.

Възмущението изрази зам.-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков. Граждани успяха да заснемат как областният директор на МВР Марчо Марков и началникът на РПУ в Белоградчик Слави Славчев получават инструктаж от координатора на ГЕРБ в града Венелин Йорданов.

Михаил Миков коментира още, че въпреки струпването на множество полицаи вчера се е наблюдавало бездействие от органите на реда по отношение на натиска, на който са били подложени ромите - да гласуват за определена партия.

Финансовият министър ще има повече власт при управлението на бюджета, пише "Капитал Daily". Новият закон за публичните финанси поставя юзди на общинските дългове. Законът се сочи като една от най-важните задачи на финансовото министерство. Подходът за промени в параметрите на бюджета, без да се гласуват от Народното събрание, стана известен като "ръчно управление" и се критикува като възможност държавата непрозрачно да пренасочва средства без разрешението на парламента.

"Труд" публикува изявление но Огнян Донев, д.ик.н., изпълнителен директор на Софарма АД, председател на КРИБ. "На 20.07.2012 г., прокуратурата повдигна срещу мен ново обвинение - също толкова нелепо, колкото и първото.

В първия случай съм "виновен", че съм съфинансирал със собствени пари сделката за купуването на Вестникарска група България, издател на "Труд" и "24 часа". Сега съм обвиняем за нещо, което би превърнало в клиент на прокуратурата целия български бизнес. Искам да заявя, че с тези "обвинения" съм готов да се изправя пред всеки съд. Те са логично продължение на масираната клеветническа кампания, провеждана срещу мен от правителствените медии. Не възнамерявам да се надвиквам с тях. Това са въпроси, които ще реши съдът", завършва изявлението си г-н Донев.

Министър Мирослав Найденов съобщава пред "Монитор": " Слагаме камери и сензори в горите". През следващия програмен период ще спечелят фермерите, които изберат екологичното производство. "Цените на зърното растат в цял свят, ще растат и при нас. Ние не сме изолиран остров", заявява земделският министър.

"София ще плати с лека ръка лихви за милиони", заявява Георги Свиленски, общински съветник от БСП в СОС, пред "Дума". Договорът за отдаване под наем на 16 частни линии в транспорта е направен в интерес на фирмата превозвач, а не на общината, подчертава той.

"Кметството работи вна парче и не се знае кога какво ще ни се предложи да купуваме или разваляме. Столичната община е най-добрата банка, защото за дълг от 10 млн. лв. плаща над 3 млн. лв. лихва", споделя общинският съветник.

"Ще има промяна, но трябва време", казва в отговор на въпрос за превенцията на столицата от терористичен акт кметът на София Йорданка Фандъкова пред "Труд".

"Няма място на земята, което да е застраховано от терористи. Но сигурностат на гражданите е най-големият приоритет. През 2013 г. ще поискам повече средства за общинска полиция. До една година ще има резултат и по проблема с кучетата", изрежда общинските планове и задачи Фандъкова.

"ЕК съветва България да вдигне имотни и "зелени" данъци" информира "Сега". Брюксел смята, че приходите в българския бюджет могат да бъдат подсилени - чрез увеличаване на ставките и на обхвата на имуществени, екологични и енергийни данъци. Това става ясно от работен документ, придружаващ препоръките на ЕК към Националната програма за реформи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Мила34 преди 11 години
Покачването не цените на зърното не е неочаквано явление. Освен това не е задължително това непременно да доведе до промяна в цената на хляба, защото по веригата има още много звена, които при добра организация могат да тушират разликата. Периодът сега е много благодатен за производители, от години насам бяха принудени да продават на минимална печалба.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верно,страхът...нали така прогониха палестинците от земята им ционистките терористични групи.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това звучи като - няма страшно, не се бойте.... до следващия атентат. Спете спокойно , деца....И вместо да кажат как ще затегнат контрола и кога най-после ще сложат заграждения по турската граница, те ни успиват с празни приказки. На ви пълзяща турцизация, на ви 1 000 новопостроени джамии за 20 години при 700 000 мюсюлмани!!! А за борбата бавно и плавно да се вкара турския първо в училищата, а после като втори официален език в страната нещо да кажете? Що за държава е това, що за управници?!?!
32
1
 
3
 
! Отговори
Четящ между редовете преди 11 години
,,Брюксел смята, че приходите в българския бюджет могат да бъдат подсилени - чрез увеличаване на ставките и на обхвата на имуществени, екологични и енергийни данъци. Това става ясно от работен документ, придружаващ препоръките на ЕК към Националната програма за реформи."Защо ли ми се струва ,че тези препоръки не са работа на Брюксел а са по-скоро за вътрешна консумация.Европа е пламнала -Гълция ,Испания ... а те да се занимават да дават препоръки в България още повече да натиска народеца.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ние не живеем в страх ние живеем в невидение
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
терориста е нещо като НЛО много хора твърдят че го има ама никой не го е виждал
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
психолога е сляп -целта на терористите е само една да помогнат едни милиарди долари да отидат от едни ръце в други ръце
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
психолога и той не е познал целта на терористите е отклоняване вниманието на хората от истинските събития
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта на терористите (същите, които оня ден взривиха висши държавни служители в Сирия), които ЦРУ и МОССАД култивираха успешно през годините, е:1. Да осигурят фантома на страха, с който чрез война и убийства Ционистите, Масоните, Билдербергите(наричайте ги както искате) ще превземат Земята.2. След това ще си осигурят всички блага, най-вече лекарствата и био-технологичните открития, с които ще се стремят към удължаване на живота и даже безсмъртие
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ЕК съветва България да вдигне имотни и "зелени" данъци" информира "Сега". Брюксел смята, че приходите в българския бюджет могат да бъдат подсилени - чрез увеличаване на ставките и на обхвата на имуществени, екологични и енергийни данъци."а този терор какво цели?!
25
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 11 години
Атентатът е следствие от външната политика на България.Така ни се пада!
24
6
 
4
 
! Отговори
Българка преди 11 години
Как не ви е срам?! Това ли заслужи българския народ за свойто гостоприемство ,толерантност , съпричасност, уважение към всички палестинци,ливанци, сирийци, иранци и др. Убит бе НЕВИНЕН български гражданин ! Извинете се и спрете да плюете глупости - неблагодарници!
23
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който знае история ще види много прилики между БКП/БСП спонсорирана от съветите да извършва терористични акции в Царство България, и Хизбула спонсорирана от Иран да тероризира евреите.
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП и ДПС внесоха вот на недоверие срещу правителството на РъБъ часове след атентата в Бургас в пълен синхрон с терора и с цел да дестабилизират страната. Трябва да се търси топла връзка между Хизбула и БСП/ДПС, което вероятно скоро ще бъде доказано тъй като десетилерия комунистите подпомагаха арабските фундаменталисти с оръжие и експерти.
21
1
 
13
 
! Отговори
АЛЕК преди 11 години
НЕЛИЦЕПРИАТНАТА ИКОНОМИЧЕСКА СИТУАЦИЯ В БГ ПОКАЗВА .ЧЕ ИСТИНСКИТЕ ТАЛИБАНИ СА ГЕРБ
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП действат като терористи - сеят страх сред хората как ще дойде борисовата зима, как ще умираме в студ и глад без атомния самовар и как МВР ходи по домовете и бие хорицата. Спомнете си клипа за брадвата - типични действия на терористична организация организирала най-големия терористичен акт на 20век.
19
1
 
7
 
! Отговори
нима.. . преди 11 години
извинявам се ама на мен не ми трябва да уча за психолог за да стигна до такъв извод
18
2
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 11 години
Браво на психолога! И аз винаги съм се съмнявал в това, още откакто разбрах в осми клас, че думата "terror" на английски означава "страх".
17
2
 
8
 
! Отговори
kj преди 11 години
Не драги Монов,това е целта на политиците, на / нашите / медии, на псевдо журналистите и анализаторите.И ти много добре го знаеш,както знаеш,че светът се управлява от ССП / страх,суета и пари/. Както,г-н Монов знаеш и други неща,но си мълчиш,защото така ти казват и така ти утърва.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-скоро поведението на брюкселските зелки може да се квалифицира като тероризъм.