Трагедия: Тролейбусни жици убиха пешеходка

Нелепият инцидент стана до гарата в Пловдив
10 авг 2012 20:57,
159
Трагедия: Тролейбусни жици убиха пешеходка
Снимка: Dnes.bg

Тролейбусни жици убиха пешеходка в Пловдив. Нелепият инцидент е станал в района на Централна гара минути преди 19 часа, потвърдиха за Dnes.bg от местната полиция.

Жената на 42 години се движела по тротоара, когато по булевард „Васил Априлов” минава камион, натоварен със строителна техника. Бaгерът, качен върху камиона, къса жиците на тролеите. Те падат върху пешеходката.

„Линейка е откарала пострадалата в болница, но тя е починала по пътя за лечебното заведение”, съобщиха източници от полицията.

„Линейката дойде след 15 минути, това можеше да спаси живота на жената”, разказа един от хората, които работят близо до мястото на трагедията.

От скъсаната електропреносна мрежа има щети върху един автобус на градския транспорт и една таксиметрова кола. 

Районът около пловдивската централна гара остана отцепен за автомобили близо два часа.  От полицията в Пловдив разследват трагичния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: Пловдивтролейжицижена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
jalko za nevinnata jertva!
90
2
 
13
 
! Отговори
трамвай преди 11 години
КВА ТРАГЕДИЯ ,БЕ .ТВА Е ЕЖЕДНЕВИЕ В ТАЗ ДЪРЖАВА
89
3
 
26
 
! Отговори
pLOVEdiv преди 11 години
Първо по новините един от очевидците каза, че линейката е дошла след ПОЛОВИН час, а не след 15 минути!Второ - на 5 метра е МБАЛ "Св. Мина", как никой не се сети да отиде да повика лекари от там, за да помогнат на жената или поне да я занесат дотам....оттук започвам да си задавам и други въпроси, като - Значи ли това, че ако припаднеш да речем пред болница, няма да те вземат вътре, а ще повикат "бърза" помощ да те транспортира до дежурната такава? Е, не живеем ли в АБСУРДИСТАН! ДУМИ нямам!
88
2
 
14
 
! Отговори
стара пловдивчанка преди 11 години
Бог да прости жената и бог да убие виновните! А може ли да ми кажат тъпанарите от EVN кой плаща тока, който тече по въпросните жици? Поне от 20 години оттук не е минал жив тролей и никой не ги използва. Върху нашите сметки го начисляват негодниците.
87
0
 
6
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
абе кретене,на интересен ли се правиш???????
86
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
какво ще разследват работата е ясна.
85
0
 
3
 
! Отговори
1912 преди 11 години
Това е кръговото на централна гара,където е и 1 градска болница,а Бавна помощ е наистина на 3 мин. пеша
84
32
 
0
 
! Отговори
Алов до 94 преди 11 години
Не 3 минути ,а точно до кръговото има на метри. С шутове да я бяха вдигнали та щяха да я подхвърлят до там. Яко сигурно се е спържила.Ако и сложат фазомер в носа може още да свети.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NE DAI SI BOJE V KRITICHEN MOMENT BALGARIN DA TE SPASIAVA ! Bog da prosti jenata !
82
0
 
2
 
! Отговори
ot Plovdiv преди 11 години
Kakvi 15 minuti ? Na 3 minuti iot garata ma bolnica ! Da ia beshe slojil niakoi v kolata shtiaha da spasiat jenata. Izvinete me no balgarite ne stavame za nishto. Te sa prosto maloumni seigdjii.
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da kakto kazva anonimniq naistona e taka ne neim pravqt pat koga da doide
80
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ami nqkoi ot vas gledal li e avtpmobuli s specialen rejim na dvijenie kak im pravqt koga da doide apak i kakvo pravi bajer ka4en na kamion prosto GERB tova e
79
9
 
3
 
! Отговори
член на БСП преди 11 години
оште като прочетах новината и разбрах че ГЕРБ са виновни!!!сички останали умни мои колеги дето са писали по отдоло са на саштото като моито мнение. затва ОСТАВКА ББ и Цецо немедленно!!!
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера едно нещо - защо по жиците на линия по която не се движат тролеи има напрежение? Не съм работил в тая сфера, че да изказвам "компетентни" мнения, но ми се струва, че нещо не е наред с фирмата обслужваща поддръжката на тия линии. Багер, качен върху камион. Наистина ли товарът е чак толкова извънгабаритен или жиците са били провиснали?Сега вероятно ще обвинят шофьора, но не и тоя който му е дал нареждане да превози багера.Жалко за жената. Мир на праха и.
77
7
 
2
 
! Отговори
до 87 преди 11 години
Контролират ти само на теб безумният, дементирал и склерозирал старчески мозък. Вие вече нямате никакъв личен живот бе, скапани пенсии, освен по цял ден с треперещи пръсти да коментирате политика из нета. *** нещастни.
76
2
 
1
 
! Отговори
до 75 да плачали преди 11 години
Всичко от тях започва приятелю,всичко и лошо и добро,защото те контролират живота ти,както намерят "за добро" /само че за доброто на кого?/!!
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпроса е по-скоро принципен, съгласен съм с повечето дребнави коментари тук, но защо стават такива инциденти изобщо? Защото никой не гледа по-далеч от носа си, било фирма, частно лице, шофьор, линейкаджия, сеирджия, полицай, магазинер или просто обикновен чиновник. Докато българите не започнем да мислим за всички такива инциденти като за нещо ненормално и неприемливо и засягащо всички ни, промяна няма да има. Но винаги като има жертви, привидно се прави нещо след това. Резултат - никакъв.
74
1
 
24
 
! Отговори
1 преди 11 години
Българите нямаме грешка по даването на акъл , как някой друг трябва да си върши работата.Линейката била дошла след 15 мин. , ами дайте всеки БГ гражданин да бъде ескортиран от коли на бърза помощ ,полиция , пожарна и други служби !Как , някой се е сетил да включи хронометъра и да засече за колко време ще дойде линейката , а не му дойде на ум , че "Първа градска болница" се намира на 30 метра от местото и ако някои от сеирджиите се бяха намесили адекватно , жената можеше и да оживее !
73
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изглежда че в България такива инциденти са ежедневна практика. Ако това нещо се случи тука във Великобритания народът ще е в истинска революция. Какво става с истинския бълггарски дух?
72
1
 
15
 
! Отговори
petko преди 11 години
Голяма трагедия наистина. Но по отношение на линейки има доста по-зле от това. Живея в Австралия. Наложи ми се една вечер да викна линейка. Болницата е на по-малко от километър. Дойдоха след 30мин., взеха ми $600, и ми препоръчаха следващия път да взема такси. По-скоро трябва сами да си помагаме при такива ситуации.