Трагедия: Тролейбусни жици убиха пешеходка

Нелепият инцидент стана до гарата в Пловдив
10 авг 2012 20:57,
159
Трагедия: Тролейбусни жици убиха пешеходка
Снимка: Dnes.bg

Тролейбусни жици убиха пешеходка в Пловдив. Нелепият инцидент е станал в района на Централна гара минути преди 19 часа, потвърдиха за Dnes.bg от местната полиция.

Жената на 42 години се движела по тротоара, когато по булевард „Васил Априлов” минава камион, натоварен със строителна техника. Бaгерът, качен върху камиона, къса жиците на тролеите. Те падат върху пешеходката.

„Линейка е откарала пострадалата в болница, но тя е починала по пътя за лечебното заведение”, съобщиха източници от полицията.

„Линейката дойде след 15 минути, това можеше да спаси живота на жената”, разказа един от хората, които работят близо до мястото на трагедията.

От скъсаната електропреносна мрежа има щети върху един автобус на градския транспорт и една таксиметрова кола. 

Районът около пловдивската централна гара остана отцепен за автомобили близо два часа.  От полицията в Пловдив разследват трагичния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: Пловдивтролейжицижена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
4
 
! Отговори
азз преди 11 години
и сега по пътя на корумпираната логика,следствието ще установи че,пешешходката е виновна!!!мир на праха и!нямам думи за олигопептидщината в бг!!
70
7
 
0
 
! Отговори
Aus преди 11 години
BOJE,BOJE.TEZI SE SAMOIZTREBIHA !!!
69
0
 
28
 
! Отговори
До UK ot UK2 (доп) преди 11 години
и освен това: вие мислите ли, че пред св. Мина( да- наистина е отсреща!!!) стои на пост един гавазин да оглежда района за инциденти и да търчат лекари по улиците??! Въпроса тук е, ЗАЩО сеирджиите наоколо, просто не са откарали жената отсреща ( на 30 метра е) или пък някой не е изтърчал да каже на спешния им кабинет да пратят екип!?!?ЗАЩО? Аз ще ви кажа: защото всички гледат, цъкат и плюят! Ами направете нещо, по дяволите. като не идва линейка!!Гражданско съзнание трябва тука, не плюене и чалга..
68
1
 
15
 
! Отговори
До UK ot UK2 преди 11 години
Айде, чак толкова да не се изхвърляш- революция щяло да има! И аз живея в UK и всеки ден чета и гледам по телевизията за нелепи инциденти. Даже оня ден сгазиха един човек в Лондон, ама революция нямаше! За мен, това е супер нелеп инцидент, при който обаче не липсва и немърливост. И недейте плюйте лекарите - не те са измислили скапаната ни здравна система и липсата на средства. Истината е , че в Пловдив има сигурно 10 линейки, които и селата обслужват: няма кинти за повече, тва е ! Мизерия...
67
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В 21 век изобщо не трябва да има тролеи. Не стига, че са мръсни, стари, нередовни, а и билетът е на същата цена като на рейса. Бог да прости жената, по какъв нелеп начин си отиват хора.
66
1
 
24
 
! Отговори
Асен преди 11 години
Минах оттам и камиона не беше с извън габаритен товар, тролейбусните кабели на този булевард са увиснали и се късат редовно, при това от там не минават тролей изобщо. Много бързо осъдихте шофьора на 50-100-150 години а са виновни тези които поддържат мрежата. Вие акъл имате ли? В този случай и жената и шофьора са жертви на липсата на поддръжка.
65
3
 
13
 
! Отговори
Пешо(жицата) преди 11 години
Линейката дойде след 15 минути, това можеше да спаси живота на жената, абе не е точно така 600волта прав ток е това!При такъв ток кръвта се съсирва във вените и става на парцали!
64
9
 
13
 
! Отговори
UK преди 11 години
Изглежда че в България такива инциденти са ежедневна практика. Ако това нещо се случи тука във Великобритания народът ще е в истинска революция.Какво става с истинския бълггарски дух?
63
8
 
34
 
! Отговори
От Европа преди 11 години
Ако това нещо се случи в истинска Европа роднините на жертвата ще получат милиони обезщетение а този селендур предизвикал трагедията ще е зад решетки до краят на неговият живот. Млада здрава жена на 42 години става жертва заради селски *** селски *** който не може да определи габаритите на превозовното си средство.
62
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И отново престъпниците са от някаква частна фирма. И отново се измъкват безнаказано.
61
6
 
11
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
интересното е, че там където е станал инцидента отдавна не се движат тропеи
60
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в БГ, само такива неща може да ставът няма управия , скапана държава.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ako няма пътен знак ограничаващ габарите - Държавата е виновна т.е. Ние сме си виновни!!!
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова занемарихте държавата,че и хора морите вече.А десега само падаха фасади,керемиди и мазилки.Кога и как смятате да си оправите ***.
57
2
 
33
 
! Отговори
amin преди 11 години
Това е отвратително. Пълна безотговорност. Едно време имах надежда за нас българите, но ...мисля, че вече е твърде късно. Самоунищожихме се.
56
1
 
6
 
! Отговори
към коментар 74 преди 11 години
Понеже са изтрили последната дума от поста ми, ще кажа завоалирано каква беше тя: става дума за човек, чийто интелектуални дадености са твърде далеч от средностатистическите.
55
4
 
11
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
Ей в това ни е проблема - че се разбиваме от смях там, където не е смешно. Ами ако това беше *** бе,
54
1
 
11
 
! Отговори
До 65 преди 11 години
Широко ти е около врата, ама ако имаше някой близък или ти да беше потърпевш, друго щеше да мислиш. Това е един от проблемите на нас, българите - нали не съм аз, значи не ми пука, обаче ако опре до нас, бързо бързо сдаваме багажа. Никой не е защитен от нищо, даже и ти самият така че се радвай на живота и дано не попаднеш в нелеп инцидент!
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вината трябва да бъде споделена между шофьора на камиона, защото е могъл да види и спре и заобиколи, но и фирмата отговорна за Тролейбусния транспорт има вина за провисването на жиците. За съжаление винаги в България трябва да има жертви, за да се вземат мерки. Просто човешкият живот не се цени изобщо в нашата държава и както винаги след дъжд качулка - нали жената няма вече да се върне, който и да е осъден или глобен?!
52
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По тая улица тролеите не вървят от 15 години. Жиците са безобразно увиснали, отдавна трябваше да се демонтират!